Ismét elérkezett az az időszak, amikor a továbbtanulás előtt álló fiataloknak választaniuk kell, melyik egyetemen, főiskolán, milyen képzésen akarják folytatni tanulmányaikat szeptembertől. Az idei felsőfokú felvételi eljárás már elindult, a központi elektronikus felvételi rendszerben, a felvi.hu-n február 15-éig lehet benyújtani a jelentkezéseket. Ez vonatkozik a Debreceni Református Hittudományi Egyetem világi szakjaira is, de a hitéleti képzéseken más a határidő és a felvételi menete. A leendő hallgatókat igyekszik megnyerni az intézmény, ezt szolgálja a tervezett nyílt nap is, amit a járványhelyzethez igazodva kivételesen online tartanak majd.
2021-01-09 |
Ez hiánypótló Debrecenben, ugyanis nincs állami fenntartásban működő egészségügyi szakirányú képzés, a Klinikai Központban és a Kenézy Gyula Egyíetemi Kórházban szükség van a szakemberekre. Először 32-36 fővel indítják el az általános ápolókat, egészségügyi laboránsokat és asszisztenseket képző osztályt, amelyet a munkaerő piachoz igazítottak.
Komplex Egészségipari Multidiszciplináris Kompetencia Központ kialakítása a Debreceni Egyetemen új innovatív termékek és technológiák fejlesztése érdekében című projekt online projektnyitó konferenciájára került sor a Debreceni Egyetemen. A programot az intézmény a Richter Gedeon Nyrt. és a Medyag Kft. partnerségében valósítja meg. A célja olyan gyógyszeripari kompetenciák megszerzése, ami a közös gyógyszerfejlesztést jelenti.
Komplex vidékgazdasági és fenntarthatósági fejlesztések kutatása, szolgáltatási hálózatának kidolgozása a Kárpát-medencében című projekt zárórendezvényét tartották meg a Debreceni Egyetemen. A 3 évig tartó kutatást a Debreceni Egyetem, a Nyíregyházi Egyetem és az Eszterházy Károly Egyetem közösen végezte. A projekt az élelmiszer- és agrártudományok területén valósult meg. A program célja az volt, hogy a hazai kutatók nemzetközi kutatásokhoz való kapcsolódását elősegítse.
A Debreceni Egyetem Különleges Orvos-és Mentőcsoportja számára a december mindig zsúfolt, hiszen ebben az időszakban erősödik föl a karitatív és a tanyaprogram keretében végzett tevékenységük. A közelmúltban -immár hagyományosan- Mikulás alkalmából édességeket juttattak el a Debreceni Egyetem Gyermekklinikájára. Ezen kívül hamarosan ellátogatnak a tanyavilágba és a régió gyermekotthonaiba.
0:00
0:00
A Debreceni Egyetem Különleges Orvos-és Mentőcsoportja számára a december mindig zsúfolt, hiszen ebben az időszakban erősödik föl a karitatív és a tanyaprogram keretében végzett tevékenységük. A közelmúltban -immár hagyományosan- Mikulás alkalmából édességeket juttattak el a Debreceni Egyetem Gyermekklinikájára. Ezen kívül hamarosan ellátogatnak a tanyavilágba és a régió gyermekotthonaiba, ahová a munkatársak tartós élelmiszereket, ruhaneműt, háztartási eszközöket és minden olyan adományt juttatnak el, amelyre szükség lehet.
2020-12-12 |
Közös programot indít a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karával és a szlovákiai Selye János Egyetemmel a hallgatók önkéntes tevékenységének népszerűsítésére, támogatására. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a projekt elindítása kapcsán az Egészségügyi Karon rendezett szakmai kerekasztal-beszélgetésen hangsúlyozta: napjainkban az önkéntesség szerepe felértékelődött, fontos hogy az országban minél több lehetőség álljon rendelkezésre ezen a területen.
Ebből 160 darab, a nemrég elkészült Treitz Péter Talajtani Előadóba került. A gyűjtemény negyed század kitartó munkájának eredménye: jórészt Dr. Dobos Endre, az egyetem Természetföldrajz-Környezettan Intézeti Tanszék vezetője jóvoltából. A terem elsődleges célja az egyetemi oktatás segítése, de előzetes bejelentkezés esetén – nyitva állnak minden érdeklődő számára. Örömmel látnak csoportokat, kihelyezett általános és középiskolai földrajz órákat, más egyetemek oktatóit, hallgatóit, talajtani szakembereket. A kiállításról, a talajtanról, mint tudományról Dr. Dobos Endre, az egyetem Természetföldrajz-Környezettan Intézeti Tanszék vezetője számol be.
2020-12-11 |
A konferencián több magyarországi egyetem munkatársa vett részt. A Debreceni Egyetemen 2011 óta törekszenek arra, hogy családbarát lehetőségeket teremtsenek. Az egyetemnek 10 ezer dolgozója, közel 30 ezer hallgatója és most 700 kismamája van, akik számára egész évben különböző programokat szerveznek. Elsőként Bartha Elek oktatási rektor-helyetttest hallják.
Együttműködési megállapodásuk az űrtechnikához kapcsolódóan oktatási és kutatási tevékenységekre, azon belül is anyagtudományi, gépészeti és térinformatikai területekre terjed ki. A miskolci városvezetés támogatásáról biztosította a feleket.
0:00
0:00
2020-12-04 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh