A szakemberek egy olyan újgenerációs növényi eredetű fehérjeforrás létrehozásán, valamint termelés technológiai rendszer kiépítésén dolgoznak, amely a GMO-eredetű szójaimport csökkentését eredményezheti.
Az EPAM támogatásával korszerű számítógépterem jöhetett létre a Debreceni Egyetem Informatikai Karán. A világ vezető szoftverfejlesztő cégének leányvállalata számítógépeket, monitorokat és projektort adományozott a kar számára. Emellett a cég szakemberei oktatják is a hallgatókat, akik ezzel részben gyakorlati tudást szereznek, ami a későbbiekben munkalehetőséghez juttathatja őket.
Projektnyitóval egybekötött időkapszula elhelyezésére került sor a Debreceni Egyetem Kassai úti kampuszán. A  kormány jóváhagyásával  idén elindult az új, nagykapacitású szuperszámítógép kiépítési program, amelynek Debrecen az egyik helyszíne. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség égisze alatt megvalósuló korszerűsítés az évtized legnagyobb volumenű hazai informatikai fejlesztése.
Korábbi klinikai vizsgálatok igazolták, hogy a szer a fertőzés korai stádiumában hatásos. Az orvosok most ugyanezt a hatást várják tőle a súlyos állapotú betegeknél is. Korábban szintén a Debreceni Egyetemen alkalmazták elsőként a favipiravir hatóanyagú Avigan gyógyszert, a középsúlyos betegeknél.
A korszerűsítéseknek köszönhetően a hallgatók XXI. századi technika segítségével sajátíthatják el, a speciális úgynevezett preklinikai gyakorlati tantárgyakat. Az infrastruktúra megújítását a képzések fejlődése és a hallgatói létszám folyamatos növekedése tette szükségessé. Az építkezés tavaly novemberben kezdődött a földmunkákkal. A felújítás 296 négyzetméternyi területet érintett, az új épületrész 206 négyzetméteres.
A Debreceni Egyetem Mentálhigiénés és Esélyegyenlőségi Központja munkatársai a Lelkierő Egyesület szakembereivel közösen a járványveszély miatt idén online rendezik meg a lelki egészség világnapjához kapcsolódva a Mentálhigiénés Egyetemi Napok programsorozatát október 6-9. között.
Nehéz időszak volt ez a szakosztály számára. Közben szponzorokat kellett keresni, az edzések pedig szüneteltek. A csapat mostanra felkészült és az új játékosok igazolása is megtörtént.
A Tanítsunk Magyarországért Program keretében (az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája és a Klebelsberg Központ együttműködésében) négy városban (Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza, Pécs) összesen 95 fiatal, (köztük 33 debreceni általános iskolás) vehetett át ajándék laptopot az ABC Alapítvány felajánlásának köszönhetően.
5 évvel ezelőtt indult az Új Nemzeti Kiválósági Program, amely mind a hallgatók, mind a doktoranduszok, mind pedig a kutatók számára biztosít ösztöndíjat a kutatásuk támogatására. A Debreceni Egyetem a kezdetek óta részt vesz a programban. Az idén 233-an kaptak ösztöndíjat, mintegy 330-340 millió, illetve az egyetem több mint 100 millió forint értékben
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt