Kinyitotta kapuit a Miskolci Egyetem a középiskolások számára. A két napos nyílt nap keretében ismerkedhettek meg az egyetemre készülő hallgatók a Miskolci Egyetem színes képzési palettájával.
2023-12-13 |
A Nyíregyházi Egyetem Testnevelés és Sporttudományi Intézet vendége volt az ismert tornász, aki óriási motivációt jelentett a hallgatóknak.
2023-12-07 |
Észak-Magyarország legszélesebb felsőoktatási kínálatát mutatja be a Miskolci Egyetem nyílt napjain, december 7-én és 8-án. Nyolc kar 300 képzéséből válogathat, aki ellátogat az Egyetemvárosba. A programon az egyetem vállalati partnerei is részt vesznek, akik a duális képzést mutatják be az érdeklődőknek. A részletekről Ádám Zoltán beiskolázási és oktatásszervezési igazgató számol be.
2023-12-07 |
A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara munkatársai immár 10. alkalommal rendezték meg az „iTT Kutathatsz” Mérnöki és Természettudományos Fesztivált és Duális Képzési Információs Napot.
0:00
0:00
A CU.BEtogether országos mérnökhallgatói versenyen 2. helyezést ért el a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának csapata. A versenyzőknek egy komplex ipari automatizálási feladatot kellett megoldaniuk. A „East Side Programozók” nevű, villamosmérnök alapszakos hallgatókból álló csapat egyik tagjával, Majoros Ákossal beszélgetünk a részletekről.
2023-11-28 |
Két napon át, november 22-én és 23-án várta a felvételi előtt álló diákokat Magyarország legnagyobb beiskolázási rendezvénye. Az érdeklődők részletesen megismerhették a Debreceni Egyetem széleskörű képzési kínálatát, bemutatkozott a 13 kar, emellett a standokon információt kaphattak a fiatalok a hallgatói életről, az egyetemistáknak szóló szolgáltatásokról, a kollégiumokról, a sportolási és külföldi tanulmányi lehetőségekről.
0:00
0:00
Matematika tantárgyból közép-, illetve emelt szintű érettségire felkészítő foglalkozásokat indított a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kar Matematikai Intézete novembertől.
2023-11-23 |
Az Energetikai és Vegyipari Gépészeti Intézet kutatója a támogatással még mélyebben beleáshatja magát a biomasszából kinyerhető gázok energetikai célú felhasználásának és az energiatárolásnak a témakörébe. Kutatásai során azt vizsgálja, hogy hogyan lehetne biomasszából minél több gázt előállítani és ezt a gázt felhasználni villamos energia termelésre, vagy a jelenlegi hálózatba betáplálni.
2023-11-23 |
Rangos elismerést, vármegyei PRIMA Díjat érdemelt ki a „Magyar Sport” kategóriában győztes Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC). A díjat Rakaczki Zoltán elnök a 200 éves Miskolci Nemzeti Színházban megrendezett nagyszabású gála-ünnepségen vehette át.
2023-11-22 |
Tóth-Zele József labdarúgó 1956-ban disszidált, az SK Rapid Wien, a Red Star FC és az Atlético Madrid csapatában játszott, majd a Real Madrid utánpótlásedzőjeként tevékenykedett. Életéről, munkásságáról film készült „A jószemű José” címmel, melyet legutóbb a Debreceni Egyetemen is bemutattak.
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt