Még csak hat hónapja rakták le az alapkövet, de már szerkezetkész a Debreceni Egyetem Innovációs Központja a Vezér úti ipari parkban. A tervek szerint 2021 tavaszán átadják a több mint 5000 négyzetméteres, háromszintes épületet a Debreceni Egyetem Tudományos, Technológiai és Innovációs Parkjában.
A Debreceni Egyetem a Pécsi Tudományegyetemmel és a Széchenyi István Egyetemmel „Sport-, Rekreációs és Egészséggazdasági Kooperációs Kutatóhálózat létrehozása” címmel a sport- és egészséggazdaság területéhez kapcsolódó ökonómiai alapkutatások megvalósításában működött együtt az elmúlt több mint három évben.
4 évvel ezelőtt indult el a Debreceni Egyetem egyedülálló kutatási programja, a „SZÍV- ÉS ÉRKUTATÁSI KIVÁLÓSÁGKÖZPONT – IRONHEART” című projektje, amelyet az Európai Unió finanszíroz. A program célja az ér- és szívbetegségek új megelőzési és kezelési lehetőségeinek feltárása. A projektben az intézmény több kutatócsoportja és több 100 kutató vett eddig részt. Elsőként Balla György professzort, szakmai vezetőt hallják.
0:00
0:00
Ebben az évben Debrecen város közgyűlése Hatvani díja elismerést adományozott a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinika Gyermek Intenzív Osztályának. Ez az ország egyik legmodernebb, 12 ágyas, muntidiszciplináris háttérrel rendelkező egészségügyi ellátó egysége. 1 hónapos kortól 18 éves korig biztosítja a súlyos, kritikus állapotú, speciális kezelést igénylő betegek komplex intenzív terápiáját.
Ma Magyarországon minden 10. gyermek koraszüléssel jön világra, mely a probléma súlyosságát mutatja. A koraszülöttek ellátása azonban drámai mértékű fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedekben. Ennek köszönhetően, már a kritikusan alacsony súllyal született kisbabák életesélyei is jelentősen javultak. Debrecenben évente 800 koraszülött gyermeket látnak el a szakemberek. Rájuk emlékeztek a napokban, amikor a Debreceni Egyetem és a Klinikai Központ főépülete is lila megvilágítást kapott sötétedés után.
A Debreceni Egyetem 15. alkalommal rendezi meg a Dexpot, ezúttal online formában. November 23-tól egy héten keresztül délután 4 órától látogatható az interneten az intézmény központi beiskolázási fóruma, melyen a középiskolás diákok és szüleik kisfilmeket láthatnak a különböző karokról és lehetőségekről.
A Debreceni Egyetem ebben az évben is csatlakozott a „Magyar Tudomány Ünnepe 2020” országos és határon túli programsorozathoz. A járványveszély miatt elsősorban online formában tartanak rendezvényeket.
Hétfőn vette kezdetét a 10.Zöld Börze a Debreceni Egyetemen. A környezettudatosságról szóló rendezvényt idén a koronavírus járvány miatt online formában szervezik meg. Egy nap helyett most hat napon keresztül figyelhetik az érdeklődők a környezetvédelemmel kapcsolatos előadásokat és ismerkedhetnek meg különböző szervezetekkel.
0:00
0:00
Online figyelemfelkeltő kampányt indított az egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel a Debreceni Egyetem Népegészségügyi Kara. Az újraélesztés nemzetközi világnapjához kapcsolódó akció célja a főként első és másodéves hallgatók ismereteinek bővítése. A kórházon kívül végzett újraélesztési kísérletek túlélési aránya Európa-szerte mindössze 6-10 %. Ezen a helyzeten javítana a Népegészségügyi Kar az Instagramon induló online kampányával.
A Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma Debrecen város közoktatásáért díjban részesült. Az iskola története 1867-ben kezdődött, és szinte egyidős a debreceni agrár-felsőoktatási képzéssel. Az intézmény a mai napig középfokú mezőgazdasági képzést nyújt, illetve segíti a felkészülést a szakirányú felsőfokú továbbtanulásra.
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt