Európában is egyedülálló a Debreceni Egyetem multidiszciplináris agrárkutatása, az idén immár 40 éves szántóföldi tartamkísérlet-sorozat. Az elmúlt négy évtized tudományos eredményeit, valamint azok gyakorlati felhasználását az évforduló alkalmából konferencián mutatták be az egyetem agrárkarán.
A Magyar Belgyógyász Társaság Északkelet-magyarországi Szakcsoportja november 4-én és 5-én Debrecenben tartotta évi kongresszusát. A kétnapos szakmai program a belgyógyászat nagy részét felölelte. Szóba kerültek többek között a gasztroenterológia, a kardiológia, az anyagcsere betegségek, a nefrológia, a hematológia és a neurológia újdonságai. A korábbi évek hagyományainak megfelelően az idei kongresszuson a szakdolgozók külön szekcióban cserélték ki tapasztalataikat.
A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika elismerést kapott a szervdonációt segítő kimagasló tevékenységéért.
A Debreceni Egyetem vezetősége valamint a Technológiai és Ipari Minisztérium hosszútávú együttműködési megállapodást kötött. A szerződés elsősorban az energetika az egészség-és a járműipar területére fókuszál. Szilvássy Zoltán rektor hangsúlyozta, hogy az intézménynek a jövőben olyan iparfejlesztési feladatokkal kell szembenéznie, mely az egyetem jól strukturált nemzetközi kapcsolatrendszerébe ágyazódik.
Egyedülálló honlapot készített a Debreceni Egyetem, amelyen a diákok személyre szabottan érdeklődhetnek a továbbtanulási lehetőségekről. Emellett egy rangsort készítettek, amely azt jelzi, hogy az intézménybe milyen tanulmányi átlaggal, illetve nyelvvizsgával honnan és milyen arányban jelentkeznek a diákok. Mindez segítséget jelent mind az egyetem, mind a középiskolák számára.
A névadó Marton Géza a kar egykori oktatója, római jogász professzor, akadémikus volt, akinek munkássága nemzetközi szinten is elismert.
A Debreceni Egyetem Műszaki Kara rendszeresen szervez találkozókat a vállalati partnerek számára, amely során az új technikákat, technológiákat mutatják be számukra.
Idén újra megrendezik a DEBRECEN DRIVE-ot - az ország legnagyobb járműipari seregszemléjét!
A Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara, valamint az Alföldi Tej Kft. vezetői együttműködési megállapodást írtak alá. Eszerint a tejfeldolgozó társaság a felsőoktatási intézmény élelmiszeripari képzéseinek gyakorlati bázisává válik, ahol a hallgatók részt vesznek a termékfejlesztésben és a kutató munkában. Később a vállalat álláslehetőséget is kínál számukra.
2022-05-08 |
Békekoncertet rendez a Debreceni Egyetem a város önkormányzatával és a történelmi egyházakkal közösen május 6-án, 18 órakor a Debreceni Református Nagytemplomban. Ez az esemény jelzi, hogy milyen nagy szerepe van a bajban az összefogásnak, ugyanakkor a jótékonysági hangversenyen befolyt összeget a Híd Kárpátaljáért számára fogják átadni. A műsor összeállítására Somogyi-Tóth Dánielt, Debrecen város főzeneigazgatóját, a Kodály Filharmónia vezetőjét kérték fel.
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt