A következő hetekben árvácska, tulipán és fürtösgyöngyike gazdagítja majd a város területén található virágágyásokat. A munkálatokat az időjárás függvényében végzik. Emellett az Avason a felújítási munkák mellett a parkosítási munkálatok is zajlanak, illetve a Népkertben megkezdték a kiszáradt fák kivágását. A nyár végi munkákról és az őszi munkák kezdetéről Czifrusz Natália főkertész számol be.
2023-10-05 |
Megújulnak a miskolci Rákóczi utca saroképületének díszítőelemei. A stukkókat Ujpál Zsolt kőfaragó, kőszobrász restaurálja, aki rádiónknak elmondta, Miskolcon legalább százötven olyan épület van, melyre ráférne egy ehhez hasonló felújítás. Ezek közül is nagyon kevésnek van szakszerűen restaurálva a díszítése. A kőfaragót szakmája szépségeiről is kérdeztük. aki elmondta, hogy örömét leli munkájában, de nagyon nehéz szakma.
2021-05-21 |
Árvácskából közel 60 ezret, nárcisz, tulipán és gyöngyike virágzó hagymáiból pedig 14 ezret telepítettek, amelyek az idei tavaszig díszítették a közterületeket. Ezek mostanra már elvirítottak, helyükre azonban már ültetik az újabb egynyári virágok palántáit. - Ezen kívül a fák ültetése is folytatódik a városban, idén is 2000 fa ültetését tervezik városszerte – mondta el rádiónknak Czifrusz Natália főkertész.
2021-04-14 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt