Egy új "interaktív" - közel 50 tonnás állandó kiállítás található a Miskolci Egyetem parkjában. A különleges kiállítás a Műszaki- és Földtudományi Kar gondozásában Geopark-sétány néven nyílt meg, amely Magyarország főbb építőipari ásványkincseit mutatja be.
0:00
0:00
2024-02-28 |
A légszennyezettség nemcsak Miskolcon és Magyarországon, hanem az egész világon az egyik vezető környezeti és egészségügyi probléma. A kerti hulladékot viszont hasznosan is feltudjuk használni, úgy hogy, komposztáljuk, amivel a légszennyezettséget is csökkentjük. mondta el rádiónknak Nagy Dezső az önkormányzat környezetvédelmi referense.
2024-02-26 |
A nagy népszerűségnek örvendő kezdeményezés lényege, hogy hátrányos helyzetű települések iskoláiban a mentorok segítik a diákokat tanulmányaikban.
2024-02-23 |
A foglalkozásokon ingyenesen sportolhat minden egyetemi polgár a tanév második felében is. A programok a hallgatók mellett az oktatók és a dolgozók számára is elérhetőek, melyekre előzetes jelentkezés szükséges. A szakképzett oktatók által tartott sportfoglalkozások ingyenesek, hétfőtől-csütörtökig, órarend szerint, változatos sportági edzéseken biztosítanak részvételi lehetőséget.
2024-02-23 |
A pénzügyi tudás gyakorlati alkalmazását ösztönző Álomból valóság című alkotópályázat és a valós döntési helyzetekre felkészítő verseny közös díjkiosztóját február 6-án, a Pénzmúzeumban tartották. A diákok mellett ezúttal is elismerték a felkészítő tanárokat és díjazták a legaktívabb iskolákat is. A versenyen miskolci iskolák is szép eredményt értek el. A részletekről Brusztné Kunvári Enikő, a Pénziránytű Alapítvány oktatási igazgató-helyettese számolt be.
2024-02-15 |
A február 3-i megmérettetésen a 9–16 éves fiatalokból álló csapatok különféle feladatokat végző robotokat építettek és programoztak, valamint egy őket is érintő kihívásra dolgoztak ki innovatív megoldást. A több mint száz országban megrendezett nemzetközi versenyen évente ötszázezer fiatal vesz részt az óvodásoktól a középiskolásokig. A korosztályokban világszerte ugyanazokat a feladatokat kell megoldaniuk a versenyzőknek, idén a természettudományok művészetben betöltött szerepét helyezték fókuszba.
2024-02-13 |
Tevékenységük középpontjában a helytörténeti események feltárása, Miskolc város kulturális, épített és szellemi örökségének fenntartása, megóvása és továbbadása áll. Nagyon sok esemény és munka kapcsolódik már a nevükhöz, többek között a „fekete kutya” hazahozatalának projektje mely eredményeképpen 2019. május 11-én az Erzsébet téren az érdeklődők már megtekinthették a Weidlich-palota híres fűszerüzletének legendás címerállatát. Ezzel egy 47 éves „kaland” végére tett pontot a szervezet. Legújabb projektjük sem jelent kisebb kihívást, hiszen elkezdték Miskolc ikonikus épületének, a Hámor étteremnek a felújítását.
2024-02-13 |
A HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. kísérleti projektjében országszerte több nagyvárosban is megismerkedhetnek az utasok egy hidrogén üzemanyagcellás hajtásrendszerű Solaris autóbusszal. Ez a jármű februárban Miskolcon fog közlekedni, több különböző útvonalon is részt vesz majd az utasforgalomban, a tesztidőszak alatt az utasok díjmentesen próbálhatják ki a működése során káros égéstermékek helyett csak vízgőzt kibocsátó, alacsony zajterheléssel üzemelő autóbuszt.
2024-02-13 |
A felsőfokú felvételik idejét éljük. A Miskolci Egyetem egyik népszerű közgazdaságtudományi képzése a turizmus-vendéglátás, illetve a kereskedelem-marketing szak. Prof. Dr. Piskóti Istvántól a Marketing és Turizmus Intézet igazgatójától, tanszékvezetőtől megtudtuk, hogy nemcsak az alap, hanem hanem a mester képzésre is várják a jelentkezőket.
2024-02-08 |
Az újdonságok a 2024. évi Általános Felsőoktatási Felvételi tájékoztató kiegészítésében jelentek meg, így a szeptemberben induló képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni a felvi.hu oldalon.
2024-02-08 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt