A kazincbarcikai Irinyi János Református Oktatási Központ csapata nyerte meg az immár hetedik alkalommal meghirdetett PénzSztár verseny Borsod - megyei selejtezőjét A megmérettetés helyszíne a Miskolci Egyetem volt. A kezdeményezés fő célja, hogy felhívja a középiskolás fiatalok figyelmét a pénzügyi, gazdasági és vállalkozói ismeretek fontosságára, játékos formában bővítse tudásukat és olyan kompetenciákat fejlesszen, melyek a 21. században szinte nélkülözhetetlenek- mondta el rádiónknak Kerekes György a Pénztásversenyközpont igazgatója.
2019-11-14 |
Első, vidéki állomására érkezett a Jószolgálati-díj 2018/19-es díjazottjait bemutató vándorkiállítás. A Városház téren elhelyezett szabadtéri tárlat életképeket jelenít meg a segítő szakmában dolgozók áldozatos munkájáról és a rászorulók mindennapjairól. A szabadtéri kiállítás egy hónapig látható a téren. A tárlat megnyitóján jelen volt a tavalyi év borsodi díjazottja, Tisza Levente is.
2019-11-11 |
November 8-án 17 órától tartja alakuló ülését az új miskolci közgyűlés. Itt döntenek majd az alpolgármesterek személyéről, és kiderül az is, kik lesznek a képviselőcsoportok, illetve bizottságok vezetői. Veres Pál polgármester rádiónknak adott csütörtöki interjújában ismét azt hangsúlyozta: szakmai szempontok alapján döntenek a főbb pozíciókról. Miskolc új polgármesterét az MVK Zrt.-nél kialakult válsághelyzetről, a kampány során megfogalmazott célokról és a jövőbeni tervekről is kérdeztük.
2019-11-08 |
Tudománytörténeti kiállítás nyílt a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. A Pálfi György nyugalmazott egyetemi oktató által összeállított, a Magyarok IX. Világkongresszusa és a Magyarok Világszövetsége által is támogatott vándorkiállítást dr. Rózsa György főlevéltáros nyitotta meg.
2019-11-08 |
A huszonkilenc tagú képviselő-testületből huszonnyolcan voltak jelen az alakuló ülésen és egyhangúlag rá szavaztak. Bánné Gál Boglárka az előző ciklusban az alelnöki posztott töltötte be. Azt mondta: a 650 ezer lakosú megye érdekeit szolgálja a következő öt évben is. Célja az ipar, a kultúra fejlesztése, a turisztikai kínálat bővítése és a települések fejlesztése; az, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén az ország meghatározó megyéi közzé tartozzon.
2019-11-07 |
Miskolcon ingyenes szűrővizsgálatokkal és előadásokkal várták az érdeklődőket a 10 Ezer Lépés Program Borsod megyei állomásán. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében évente mintegy háromszáz férfinél diagnosztizálnak prosztatadaganatot.A megyében több ezerre tehető azoknak a száma, akik már átesetek a betegségen. A korai stádiumban felfedezett daganatos betegség meggyógyítható, az előrehaladott prosztatarák pedig egyre gyakrabban krónikus betegséggé szelídíthető, még az áttétes betegek is számottevően hosszabb ideig és jobb életminőségben élhetnek, mint korábban.
2019-11-07 |
Hétfőtől zárva tart a miskolci Selyemréti Strandfürdő. Elkezdődik a sátor téliesítése, valamint a karbantartási munkálatokat is elvégzik. Az úszóbérleteket időarányosan meghosszabbítja az üzemeltető Miskolci Fürdők Kft.
2019-11-06 |
Az egészséges életmód nagyon fontos. Ezt vallja a Holdviola együttes is, mely csapat e törekvés mellé állt és iskolásoknak büszkén hirdeti ezt. Zenéjével megjelenésével talán sok fiatalt tudnak az egészséges lét felé terelni. A miskolci együttes a napokban a helyi Bársony János általános iskolában járt. Ha nem is az egész zenekar, de két tagja próbálta bemutatni az egészséges élet szép oldalát a gyerekeknek. Előadás és zene párosult produkciójukban.
2019-11-05 |
Európai Munkáltatói Napok keretében szakmai napot rendeztek az 50 év felettiek foglalkoztatásáról. A fórumon több mint 10 nagy munkáltató vett részt. A szakemberek szerint a munkaerő piacon jelentkező munkaerő hiányt lehetne enyhíteni az idősödő korosztály alkalmazásával.
2019-10-31 |
Immár hetedik alkalommal rendezi meg a Miskolc Állatkert és Kultúrpark a Halloween Estet. Idén is izgalmas kalandokban lehet része október 31-én, csütörtökön azoknak, akik ellátogatnak a fáklyákkal és töklámpásokkal kivilágított állatkertbe.
2019-10-28 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt