A nemzeti park fontos feladatának tartja a területen lévő vállalkozások segítését, emellett az is elsődleges szempont, hogy minél egészségesebb alapanyagokból készülő termék juthassanak el a fogyasztókhoz.
2020-04-01 |
Istentiszteletet közvetítettünk felvételről Miskolcról, a belvárosi református templomból. Igét hirdetett Szabó Sándor, a gyülekezet lelkipásztora.
A megyeszékhelyen, Miskolcon nincsen ellátatlan körzet, mindenki részesülhet az egészségügyi alapellátásból. Ám személyesen kizárólag csak akkor menjünk háziorvoshoz, ha sürgős szükség van rá, vagy esetleg felmerül a tartós egészségkárosodás veszélye - mondta rádiónknak dr. Breitenbach Géza, a Praktizáló Orvosok Szövetségének miskolci elnöke.
2020-03-26 |
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Miskolcon is működteti az ápolási és idősek otthonát, a hajléktalanok átmeneti szállását és a családok átmeneti otthonát. A koronavírus járvány alatt az adományozás is körülményesebbé vált, a személyes érintkezések korlátozása miatt adományokat nem lehet sem elvinni, sem átadni. Így a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által használt épületekben is ideiglenesen felfüggesztették az adományok fogadását. Annak érdekében, hogy továbbra is tudjanak gondoskodni az idősekről, fogyatékkal élőkről, hajléktalanokról, pénzbeli felajánlásokat várnak.
2020-03-25 |
A koronavírus gazdasági hatásai egyelőre felmérhetetlenek, de a borsodi cégek igyekeznek felkészülni a problémák hatékony kezelésére. Ezt szolgálta az a megbeszélés, amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) hívott össze a cégek és vállalatok számára.
2020-03-23 |
Orosz István lelkipásztor első évét tölti a miskolci Szalay Sámuel Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában a selyemréten.Iskolalelkészi munkássága mindent felölel kivéve a hitoktatást. Mint hallani fogják nemcsak a növendékek, hanem a kollégák lelki gondviselése is rá vár. A gyerekek pedig látják a lelkipásztor is ember, bátran és egyre közvetlenebben fordulnak felé. A miskolci általános iskola célja a református gimnáziumok kiszolgálása, vagyis minél több olyan fiatalt kinevelni, akik hasznosan tölthetik mindennapjaikat, többek mellett a miskolci Lévay József Református Gimnáziumban.
2020-03-21 |
A járványhelyzet miatt hétfőn bevezetett új tanítási rend szerint a diákoknak lehetőség szerint otthonról kell folytatniuk tanulmányaikat. Sajnos azonban az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy sok miskolci diák csapatokba verődve a plázákban vagy más egyéb helyeken tölti az idejét.
2020-03-21 |
Magyarországon nagyon kevesen ismerik az ADHD magyarul a figyelemhiányos hiperaktivitás zavart, mint állapotot. Már országos szinten sok településen segítik egyesületek a családok és felnőttek életét. Miskolcon most alakult az elő ilyen csoport egyesület, az oktatási intézményekben dolgozókat segítik a felkészítésben. Céljuk még, hogy a többségi társadalom tagjait érzékenyítsék, hogy jobban megismerhessék és kezelhessék ilyen társaikat. Péczeliné Imre Erika az egyesület céljairól, a figyelemhiányos hiperaktivitás zavarról beszélt rádiónknak.
2020-03-21 |
Az Európa Rádió missziós feladata megnő ebben a feszült helyzetben, úgy hogy nem akarja a krízist hangsúlyozni, hanem bíztatni, erőt adni kíván csendben, az eddigi megszokott módján. A misszió fontosságáról, a rádió jelenlegi feladatáról, a műsorok változásáról Kovács Zoltánt, az Európa Rádió református programigazgatóját hallják.
2020-03-21 |
A Miskolc Televízió alaptantárgyi felkészítő műsorokat sugároz az érettségizőknek, hogy segítse felkészülésüket a koronavírus miatti iskolaszünet alatt. A Televízió műsorában hétköznaponként 17 órától a város középiskolai tanárai fognak háromnegyedórás előadásokat tartani. A március 23-tól látható #érettségi című adás magyarból, matematikából és történelemből készíti fel a végzős diákokat. az előadások a minap.hu portálon és a Miskolc Tévé Facebook oldalán is elérhetőek lesznek.
2020-03-21 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt