Bogácson tölthettek egy hetet a Hahó könyvtársak olvasás népszerűsítő verseny győztes csapatai. A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár hatodszor hívta olvasni és játszani a megye kisiskolásait vetélkedő keretében. A megye miden részéről jelentkezett 29 csapat közül a tavaszi írásbeli fordulók alapján 16 jutott be a júniusi döntőbe, az ottani szereplésért pedig 7 csapat, összesen 28 iskolás nyerte el a táborozás élményét. Következő összeállításunk hazaérkezésükkor készült.
2019-08-19 |
A Miskolc-Diósgyőri Református Általános Iskola és Óvoda tanulói idén először vettek részt az Erzsébet táborban. Ezen kívül számos iskolai szervezésű tematikus napközis táborban tölthetnek pár napot a diákok a nyári szünidőben. Az intézményben karbantartási munkáltokat végeznek, és zajlik az ebédlőnek is otthont adó közösségi tér építése az intézmény melletti területen. Az Erdész és a Görgey úti tagóvodában már elkezdődött az új nevelési év. Minderről Nagy Attila igazgatóval Tóth Éva beszélgetett.
2019-08-16 |
Az elsősegélynyújtást sajátithatják el a résztvevők a Magyar Vöröskereszt Hősképző programsorozatán. A foglalkozásra jelentkezők hasznos, gyakorlati tudásra tehetnek szert, amellyel a mindennapi életben előforduló rosszullétek és kisebb balesetek szakszerű ellátását ismerhetik meg.
0:00
0:00
2019-08-14 |
A Filharmónia Magyarország augusztusban nyáresti koncerteket kínál OrgonaPont sorozatában az ország 18 városában. A magas színvonalú hangversenyek elsősorban az orgonamuzsikára épülnek.
2019-08-09 |
Miskolcon is sok szülő él a nyári vakáció ideje alatt a lehetőséggel, hogy táborba küldi gyermekét. Nem egyszerű a választás, de most elkészült a táborok komplex minősítési rendszere, amely segítséget nyújthat a döntésben.
2019-08-07 |
Jelentős fejlesztéseket hajtottak végre a miskolci Kemény Dénes Városi Sportuszoda wellness részlegében: A Miskolci Sportcentrum Kft. által üzemeltetett uszodában a kondicionáló terem, a szauna és a szolárium is megújult. Pályázati támogatásnak köszönhetően 2020-ig további, mintegy 100 millió forintos fejlesztés várható. A további részletekről Szabó László létesítményvezetőt kérdeztük.
2019-08-03 |
Több mint 250 új parkolóhelyet alakítottak ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórházban. Az egészségügyi intézmény területén március elején indult az a beruházás, amely a gépjármű parkolóhelyek bővítését tűzte ki célul.
2019-08-02 |
Tovább növelte népszerűségét a Miskolci Egyetem, a felvett hallgatók száma a tavalyihoz képest több, mint 5 százalékkal emelkedett.
2019-07-30 |
Van egy édes finomság hazánkban, aminek kevesen tudnak ellenállni, leginkább túróval, vagy kakaóporral fogyasztjuk, és az első magyar nyelvű leírása az erdélyi fejedelmi udvar főszakácsának a 16. század végén írt szakácskönyvében olvasható.
2019-07-29 |
A rendőrség és a polgárőrség közös munkája is hozzájárult ahhoz, hogy tavaly minden eddiginél kevesebb, mintegy 186 ezer rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmény történt Magyarországon - hangzott el a 25. alkalommal tartott Országos Polgárőrnapon Balatonföldváron.
0:00
0:00
2019-07-29 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt