„Virágszimfónia” címmel nyílt kiállítás a napokban Debrecenben a Pásti utcai Orthodox Zsinagógában 10 művész virágok ihlette alkotásaiból. A megnyitón hárfa muzsika szólt és a széles műveltségéről, egyedi látásmódjáról és megközelítéseiről közismert egyetemi tanárnő kapott felkérést, hogy vezesse be a látogatókat a kiállítás hangulatába. A tárlat szeptember 18-ig látható a Pásti utca 4. szám alatt.
0:00
0:00
2020-08-19 |
Budapest Belváros-Lipótváros főkertésze, az ismert blogger Megyeri Szabolcs és csapata vendégeskedett a napokban Sárospatakon Aros János polgármester meghívására. Hogy miért kérte a találkozót az „ország főkertészeként” is emlegetett szakembertől, arról a virágos és gondozott zöldterületeire büszke, számos díjat elnyert zempléni város vezetője nyilatkozott.
2020-07-26 |
Ezt az orchidea fajt 190 évvel ezelőtt már lejegyezte és le is préselte egy botanikus, de élő virágot a Mecsekben eddig nem sikerült találni. Most egyetlen példány került elő, miközben egy másik virág állományát számolták a Duna-Dráva Nemzeti Park munkatársai.
2019-06-27 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt