A következő hetekben árvácska, tulipán és fürtösgyöngyike gazdagítja majd a város területén található virágágyásokat. A munkálatokat az időjárás függvényében végzik. Emellett az Avason a felújítási munkák mellett a parkosítási munkálatok is zajlanak, illetve a Népkertben megkezdték a kiszáradt fák kivágását. A nyár végi munkákról és az őszi munkák kezdetéről Czifrusz Natália főkertész számol be.
2023-10-05 |
Javában virágzik az indiai lótusz a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében. A különleges virágokat keleti hangulatot hozó programokkal köszöntik a hétvégén. A zöld levelek és a több száz, hatalmas rózsaszín virág szinte beborítják a vízfelületet, de már láthatók a később beérő makkokat tartalmazó zuhanyrózsa- vagy darázsfészek-formájú terméscsoportok is.
0:00
0:00
2023-07-26 |
Tavaly ősszel a város számos pontján ültettek el virágokat. A tavaszi virágkompozíció árvácskából, nárciszból, tulipánból és gyöngyikéből fog állni.
2023-03-17 |
Hétfőn kezdődött az idei debreceni Karneváli Hét programsorozata, melynek hagyományosan a legnagyobb attrakciója augusztus 20-án a Virágkarneváli felvonulás. Két évig a koronavírus járvány miatt a menet nem indulhatott el. Most azonban régi fényében éledt újra a rendezvény, a régi elemekkel és újdonságokkal.
2022-08-17 |
A program lényege, hogy a jelentkezők elvállalják egy-egy közterület gondozását önkéntesen és térítésmentesen. Öntözik például az ott elhelyezett virágfákat, virágokat, javítják a padokat, szemétgyűjtőket, karbantartják az örökbefogadott közterületen lévő játszótéri homokozót, gondozzák az emlékhelyeket, emlékparkokat. Eddig tizenkét örökbefogadó jelentkezett. Mivel a kezdeményezés nagy népszerűségnek örvend a lakosok körében, tervezik a jelentkezési lehetőség újra indítását.
2022-07-14 |
A jácintfélék családjába tartozó évelő, hagymás növényfaj virágzása – amely csupán egy-két hétig tart – március-áprilisra esik. Termőhelyei kizárólag az olyan ősi eredetű tölgyesek, mint a nyíregyházi Sóstói-erdő.
2022-03-29 |
Barátunk a rendőr címmel rajzpályázatot hirdet az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület a Kapuzörgető nkezdeményezés bűnmegelőzési programjának részeként. Miskolcon, a Győri kapu városrészében három évvel ezelőtt közösségépítő céllal elindított programban idén is keresik a legszebb kertet és a legszebb balkont. A Kapuzörgető programról Lichtenstein Raymond szakmai vezetővel beszélgetünk.
2021-05-16 |
A méhlegelő a méhek által látogatott olyan növények összessége, amely a méheknek táplálékot, nektárt, virágport vagy más szükséges anyagot szolgáltat - mondják a szakemberek. A méhek védelme érdekében az ország több pontján alakítottak már ki úgynevezett méhlegelőt –most pedig Miskolcon is kijelölték az első ilyen területet, mégpedig Szirmán. Idővel vadvirágokat is ültetnek majd a Hősök emlékműve mögött. Miskolc-szerte több területet is kijelölhetnek majd a „feladatra”, például az Avastetőn, Diósgyőrben és Komlóstetőn is. Részleteket majd Czifrusz Natáliától Miskolc város főkertészétől hallanak.
2021-05-11 |
Árvácskából közel 60 ezret, nárcisz, tulipán és gyöngyike virágzó hagymáiból pedig 14 ezret telepítettek, amelyek az idei tavaszig díszítették a közterületeket. Ezek mostanra már elvirítottak, helyükre azonban már ültetik az újabb egynyári virágok palántáit. - Ezen kívül a fák ültetése is folytatódik a városban, idén is 2000 fa ültetését tervezik városszerte – mondta el rádiónknak Czifrusz Natália főkertész.
2021-04-14 |
„Virágszimfónia” címmel nyílt kiállítás a napokban Debrecenben a Pásti utcai Orthodox Zsinagógában 10 művész virágok ihlette alkotásaiból. A megnyitón hárfa muzsika szólt és a széles műveltségéről, egyedi látásmódjáról és megközelítéseiről közismert egyetemi tanárnő kapott felkérést, hogy vezesse be a látogatókat a kiállítás hangulatába. A tárlat szeptember 18-ig látható a Pásti utca 4. szám alatt.
0:00
0:00
2020-08-19 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt