Nagykálló városstratégiai bizottságába választották külsős tagként Jónás Sándort, aki a Nagykállói Vár- és Örökségvédő Alapítvány elnöke az alapítvány és a Várbarátok körének tagjai is. Bár még friss a kinevezése, de máris rengeteg ötletet vázolt fel a közgyűlésnek a lelkes, városát nagyon szerető és cselekvő Jónás Sándor.
2023-11-21 |
A 100 Klímasemleges és Okos Város Misszió tagjaként Miskolc azt vállalta, hogy visszafogja az üvegházhatású gázkibocsátásait és a lakosokkal, a civilekkel, a cégekkel, illetve az intézményekkel összefogva, közösen felkészül a klímaváltozás várható hatásaira.
2023-10-13 |
Az amatőr művészeti együttesként 1975-ben indult társulat a kezdetektől meghatározó volt nemcsak a város, hanem a környező települések kulturális életében is. A hetvenes években már száznál több előadást játszottak évente és folyamatosan építkezve érték el, hogy 1993 október 1-jén Debrecen önkormányzata úgy döntött legyen a városnak egy hivatásos bábszínháza.
2023-10-11 |
A következő hetekben árvácska, tulipán és fürtösgyöngyike gazdagítja majd a város területén található virágágyásokat. A munkálatokat az időjárás függvényében végzik. Emellett az Avason a felújítási munkák mellett a parkosítási munkálatok is zajlanak, illetve a Népkertben megkezdték a kiszáradt fák kivágását. A nyár végi munkákról és az őszi munkák kezdetéről Czifrusz Natália főkertész számol be.
2023-10-05 |
Jó ütemben halad a Bortemplom felújítása, a Városi Uszoda és a Városi Sportcsarnok fejlesztése, valamint a Borbarlang, az egykor ikonikus szórakozóhely átalakítása, funkcióbővítése.
2023-08-29 |
2019 óta Encs önkormányzata már nem csak működésre költ, a városban több beruházás valósulhatott meg saját forrásból is az elmúlt években, összesen több száz millió forint értékben. Kiemelt célként határozták meg az Encsi Ipari Park fejlesztését, amelyre a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzattal közösen nettó 800 millió forint uniós forrást nyert a város.
2023-06-28 |
2016-ban csatlakozott Szeged a Szecessziós Városok Hálózatához, amely a jelentős szecessziós örökséggel bíró településeket tömörítő nemzetközi szervezet. Ennek világszerte csupán alig több mint 20 város a tagja.
0:00
0:00
2023-06-26 |
A magyar építészetben különösön fontos szerepe van a szecessziónak, azon belül is például Szegeden. A nagy árvíz után ugyanis szinte a semmiből épült fel a város, és a 20. század elején még mindig bőven volt elég hely ahhoz, hogy a belvároson rajta hagyja a nyomát az új, divatos stílus, a szecesszió, annak is leginkább a magyaros irányzata, mely a Dél-alföldre kiváltképp jellemző.
2023-06-25 |
270 éve történt Nyíregyháza újratelepítése. Ebből az alkalomból beszélgetéssorozatot indítottunk Kujbusné Mecsei Évával, a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei levéltár igazgatójával, aki rádiónknak korábban elmondta: több hullámban települtek be a tirpákok Nyíregyházára.
2023-05-23 |
A városimázs az a kép, amely az emberek fejében él egy-egy településsel kapcsolatban. A jó városimázs felépítése kitartó munka eredménye, és nem egyik napról a másikra alakul ki. Sátoraljaújhelyen két évtizede, tudatosan tervezik, építik, aminek mára kézzelfogható eredményei vannak.
2023-03-30 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt