A Debreceni Református Hittudományi Egyetem hitéleti szakjaira a korábbi évekhez hasonló számú hallgató jutott be idén a felsőfokú általános felvételi eljárásban. A tanító képzésre azonban az átlagosnál jóval kevesebben jelentkeztek és kerültek be. Ez nem intézményi sajátosság, hanem országos tendencia, ami részben az emelt szintű érettségi követelmény bevezetésének tudható be. A szeptembertől induló szakokra még pótfelvételivel is várják a fiatalokat, és ezúttal államilag finanszírozott helyekre is lehet pótlólag jelentkezni.
2020-08-02 |
Az előző félévben csaknem 1500-an hallgatták a párkapcsolatról, önismeretről és családról szóló előadásokat. A Debreceni Református Hittudományi Egyetem, a Három Királyfi Három Királylány Alapítvány és a Debreceni Egyetem közös sorozatának új részében többek között olyan neves előadókkal találkozhatnak az érdeklődők, mint Pál Ferenc, Kádár Annamária, Pécsi Rita vagy Balogh Klára. Az előadások a hittudományi egyetemen lesznek és idén is nyitottak és ingyenesek minden érdeklődő számára.
2020-02-27 |
Közösség, hit, tudás – ez a hármas jelszava a Debreceni Református Hittudományi Egyetemnek. És ezek azok az alapok, amik miatt érdemes a továbbtanulás előtt álló, elhivatott fiataloknak a felsősokú felvételi során ezt az intézményt választaniuk – mondta rádiónknak Kustár Zoltán rektor.
2020-01-11 |
Az áldozócsütörtöki istentiszteleten bocsátották ki legációba a hagyományoknak megfelelően, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem hallgatóit. Mintegy hetven lelkipásztornak tanuló diák teljesít majd szolgálatot pünkösdkor, a Tiszántúl református gyülekezeteiben.
2019-05-31 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt