Védelmi Innovációs és Modernizációs Kihelyezett Tanszék létrehozásáról írt alá együttműködési megállapodást a Debreceni Egyetem és a Magyar Honvédség Modernizációs Intézete. Az új tanszék tevékenysége illeszkedik a Magyar Honvédség haderőfejlesztési törekvéseihez.
Az idén két hétre Indiába látogatott Fekete Károly tiszántúli református püspök, Vad Zsigmond debreceni esperes, Iszlai Endre nagysándor-telepi lelkipásztor és Gonda László külügyi és ökumenikus referens, hogy megismerjék az ottani protestáns intézmények támogatásának lehetőségeit. A Tiszántúli Református Egyházkerület öt éven keresztül kívánja a keresztény oktatási intézményeket támogatni. Az adakozás több területen elkezdődött, és jövőre más formában folytatódik.
2019-10-17 |
Ebből az alkalomból a szerkesztőség konferenciát tartott a debreceni Méliusz Juhász Péter Könyvtárban. Az érdeklődők a lap történetét felidéző előadáson, kerekasztal-beszélgetésen és felolvasóesten vehettek részt. A program során adták át a több mint egymillió forint összdíjazású, Határ című pályázat díjait is.
2019-10-15 |
A hidrobiológiát, a balneológiát, a termálvíz vizsgálatát és hasznosítását, valamint a térség gazdasági, turisztikai fejlesztéseit célzó együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és Tiszafüred önkormányzata.
A debreceni Kistemplom orgonáját 2016-ban kezdték el felújítani, és 2018 karácsonyán szólalt meg először több évtizedes hallgatás után az Európa-szerte egyedülálló hangszer. Október 11-13 között orgonaavató ünnepséget szerveztek: könyvbemutatóval, kerekasztal-beszélgetéssel, orgonakoncertekkel és ünnepi istentisztelettel várták az érdeklődőket. Dr. Szabó Balázs orgonaművész, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, Nemzetközi független orgonaszakértő orgona-mesterkurzust tartott, koncertezett is az ünnepség keretében.
2019-10-14 |
Tehetségbarát önkormányzat címet nyert Debrecen a Nemzeti Tehetség Programban. Az először elnyert elismeréshez 1, 5 millió forintot is kapott az önkormányzat, amelyet hátrányos helyzetű fiatalok táboroztatására fordított. Országosan idén hat önkormányzatot díjaztak és emelkedett az elmúlt évekhez képest az adható támogatás összege is, összesen 3,3 milliárd forint állt rendelkezésre ebben az állami programban.
2019-10-12 |
"Több mint ötszáz” címmel, ezúttal – gyülekezeteknek segít a Magyar Református Szeretetszolgálat a reformáció hónapjában.
0:00
0:00
2019-10-11 |
17. alkalommal szervezte meg a Matula Napokat a Debreceni Református Kollégium Dóczy Gimnáziuma. Az október 7 - 13 között zajló rendezvényen 16 program közül választhatnak a diákok, amelyek között szerepelnek a már hagyományos alkalmak, de újak is. A részletekről kérdeztük a rendezvény szervezőjét, Ablonczy Béla vallástanárt.
2019-10-09 |
A Debrecen Kistemplomi - Ispotályi Református Egyházközség Presbitériuma 2019. október 11-13. között Orgonaavató Ünnepségsorozatra várja a családokat, érdeklődőket. Az orgona történetének különlegessége, hogy építője Kiszel István jelentős összeget kapott a Debreceni Református Egyházközségtől arra, hogy Európa nagyvárosaiban tanulmányozzon korszerű hangszereket.
2019-10-08 |
Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és az ismert amerikai egyetem, az MIT. A cél, hogy innovációs és iparfejlesztési kutatásokat végezzenek. A program előkészítő fázisban van, most választják ki a kutató munkatársakat. A program első szakasza 7 éves és 2020-ban indul. Várhatóan ez a két intézmény hosszútávú együttműködésének kezdete. Elsőként Szilvássy Zoltán rektort hallják. Papp Beatrix összeállítása következik.
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt