A szakemberek ezzel a legösszetettebb katéteres beavatkozásokat, de a hagyományos értelemben vett szívműtéteket, többek között a nyitott szívműtéteket is el tudják végezni. A cél, kezdetben 4-500 beavatkozás, később ez a szám növelhető, és ezzel lerövidül a beteg emberek várakozási ideje. Az átadón elhangzott: az új műtővel a Klinikai Központ felkerült egy olyan térképre, amely csak a legfejlettebb kórházakat jellemzi. A műtő pályázati forrásból és az egyetem 900 millió Ft-os támogatásával jött létre.
Debrecen önkormányzata hagyományosan a Város napján adja át rangos elismeréseit. A város fejlődését, a helyi közösség javát szolgáló, évtizedeken át végzett kiemelkedő tevékenységért adományozható Pro Urbe Díj egyik kitüntetettje idén Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja.
2024-04-19 |
A Debreceni Egyetem munkatársai 17 éve szervezik meg az állásbörzét, amely 800 négyzetméteren várja a látogatókat a mai napon az intézmény főépületében. A rendezvény kínálata idén is kiemelkedő, a hallgatók nem csak pozíciókat, állásokat találhatnak, hanem szakmai gyakorlati helyeket, önkéntes munka-lehetőségeket és külföldi ösztöndíj lehetőséget is.
0:00
0:00
Tovább erősítette együttműködését a Debreceni Egyetem és a Nagyerdei Kultúrpark. A két intézmény több szállal kötődik egymáshoz, kutatásokban, gyakorlati képzésben is partnerek, az Állatkert 2008 óta kihelyezett tanszékként működik.
A „Képzés és Karrier a KKV Szektorban” alcímű kiállítást és konferenciát közösen szervezte a Debreceni Szakképzési Centrum, az EDC Debrecen, a VOSZ Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezete és a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara.
2024-04-12 |
Az Ipar Napja Debrecenben címmel zajlott az a rendezvény, amelyet a Debreceni Egyetem Műszaki Karán immár 35 éve szerveznek. A találkozóhoz egy ideje csatlakozott a város önkormányzata és a Debreceni Szakképzési Centrum is, hogy közösen megosszák tapasztalataikat terveiket, a felmerülő igényeket. Ezúttal 30-nál is több cég mutatkozott be, így a diákok gyakorlóhelyeket és akár későbbi munkalehetőséget is találhattak.
A Debreceni Szakképzési Centrum 11 iskolájából nem csak a munkaerőpiacra vezet egyenes út. A fiatalok akár tovább tanulhatnak felsőfokon, és egyetemi diplomát szerezhetnek. Ennek egy speciális formája a DSZC és a Debreceni Egyetem együttműködésével elindított okleveles technikus képzés, amikor már a középiskolai tanulmányok alatt egyetemi tudást és kreditpontokat szerezhetnek a diákok. Jelenleg 6 szakmában választhatják ezt a lehetőséget a centrum tanulói.
2024-04-05 |
A Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar Szociális és Társadalomtudományi Intézete által kezdeményezett felmérés alapján a segítő szakmákban dolgozók nagy része hivatástudatból annak ellenére is a pályán maradnak, hogy az nehéz és küzdelmes vagy éppen alulfizetett. Balla Petra tanársegéddel elemezzük a már elérhető eredményeit, következtetéseit a kutatásuknak.
Ezzel a címmel szerveznek egy új kiállítást és konferenciát Debrecenben, ahol a kis- és középvállalkozások képviselői találkozhatnak leendő munkavállalóikkal. A Debreceni Szakképzési Centrum, az EDC Debrecen, a VOSZ Hajdú-Bihar Vármegyei Szervezete és a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara közös fórumán több ezer diák vesz majd részt április 4-én.
0:00
0:00
2024-03-29 |
Egy 3D laparoszkópos torony segíti az orvosok gyógyító tevékenységét a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján. A 42 millió Ft értékű készüléket példátlan összefogással vásárolhatták meg a Gyermekeinkért Alapítvány, a Leukémiás Gyermekékért Alapítvány, a Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány, illetve civil szervezetek jóvoltából. Az új eszközt a klinika második műtőjében használják csecsemőkortól, a daganatos betegeken át az urológiai problémákkal küzdő gyermekek precíziós műtétjei során.
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt