A tűzoltók az elmúlt hétvégén többször is vonultak halálos kimenetelű lakástüzekhez Hajdú-Bihar megyében. A tragédiák feltehetően emberi gondatlanság miatt következtek be, melyeket még vizsgálnak a szakemberek. Naponta átlagosan húsz lakás gyullad ki, ezek mindegyike megelőzhető lenne egy kis odafigyeléssel. A füstérzékelők felszerelése sokat segíthet abban, hogy a tüzet időben észlelve, megakadályozhassuk a lángok továbbterjedését.
2021-06-15 |
A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Karának nyári táborát idén ismét személyes jelenléttel rendezhetik meg. A szakemberek a vírushelyzet miatt majd augusztusban fogadnak 100, a téma és a kutatás iránt érdeklődő középiskolás diákot. A fiatalok a 6 napos táborban témavezető tanárokkal és phd hallgatókkal kutatnak, közben megismerkednek a karral, a legvégén pedig egy konferencián mutathatják be munkájukat.
Ünnepi istentiszteleten iktatták be június 12-én a Debreceni Református Egyházmegye újonnan választott esperesét, Hadházi Tamást. A debreceni református Nagytemplomban rendezett szertartáson Fekete Károly a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét és látta el a beiktatási szolgálatot. Hadházi Tamás esperesi székfoglalójában úgy fogalmazott: a hit egyben hűség, Istenhez való bizalom és ragaszkodás.
2021-06-14 |
A Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola vezetősége úgy határozott, hogy az utolsó tanítási napon, június 15-én elballagnak a nyolcadik osztályosok és a rá következő napokban 2-2 évfolyamonként tartanak személyes találkozással, bizonyítványosztással egybekötött tanévzárókat, de lesz egy nagy közös központi digitális évzáró is. Természetesen még a járványügyi szabályok betartása mellett.
2021-06-14 |
Már fél éve, hogy szinte megduplázódott a Kelet- Magyarországi Református Nevelőszülői Hálózathoz, azaz január elseje óta Kelet - Magyarországi Református Gyermekvédelmi Központhoz tartozó család és gyermek létszám. Sok új feladat hárult a központra, amelyről Miklósi Erzsébetet, a Kelet- Magyarországi Református Gyermekvédelmi Központhoz vezetőjét kérdeztük.
2021-06-12 |
Idén, június 26-án a Múzeumok éjszakája keretében közös jeggyel lesz látogatható a Debreceni Református Nagytemplom, a Református Kollégium és a Szabó Magda Emlékház. A Szabó Magda Emlékház programjaiban a család, a női szerep áll a középpontban.
2021-06-12 |
Az országos programsorozathoz mindig több száz intézmény csatlakozik és több tízezer embert mozgat meg. Debrecenben a Református Nagytemplom is visszatérő résztvevője a rendezvénynek, hiszen kiállító térként, turisztikai célpontként is jelentős a történelmi épület.
2021-06-10 |
A Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete 2017-ben hirdette meg hallgatói tehetséggondozó programját. A cél az volt, hogy a különböző karok diákjai a sporttudomány különböző aspektusait kutassák. Most azt a 25 hallgatót díjazták, akik témavezetőjükkel négy éve benne vannak a programban. Balogh László igazgatót hallják.
0:00
0:00
Összesen 30ezer sikeres pályázó tudta megtartani a támogatásnak köszönhetően a foglalkoztatottjait. Ez a program május 31-ével lezárult. Egy speciális területen, a K-F-I, azaz a kutatás, fejlesztés innováció ágazatában is működött hasonló célzott támogatási rendszer. Itt is több mint 17ezer ember állásának megőrzéséhez kaptak segítséget az érintett gazdasági szereplők.
2021-06-10 |
Az UNESCO 2004-ben hozta létre a Kreatív Városok Hálózatát, amely során 7 területen lehet a világ bármely pontjáról díjat nyerni. A cél, hogy a világ megismerje a különböző országok régióinak értékeit. Ennek egyik elismerése az Irodalom Városai cím, amelyre az idén Debrecen is pályázott. A cívisváros kultúrtörténete bővelkedik olyan eredményekben, személyiségekben, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyar nyelv és kultúra ismertté váljon. A pályázat előkészítésében Debrecen városa, a városi szervezetek, a Debreceni Egyetem, a Református Kollégium, a Méliusz Könyvtár és a Déri Múzeum vett részt.
2021-06-08 |
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt