A koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján úgy értékeltek a szakemberek, hogy a vártnál kevesebben vettek részt az ingyenes, önkéntes vizsgálatban, ám a fertőzöttségi adatok is alacsonyak. Az intézmények közül a bölcsődékben volt a legjobb a részvételi arány. A csoportos tesztelések következő szakaszában az érintettek körét kiterjesztik az államigazgatásban dolgozó ügyfélszolgálati munkatársakra.
2020-12-04 |
A munkatársak már a beiratkozás előtt nagy hangsúlyt fektetnek a hozzájuk érkező fiatalok tehetségének gondozására. A Wáli István Református Cigány Szakkollégium idén az online térben tartja meg nyíltnapját. Az alkalomra december 7-ig lehet jelentkezni. Aki lemarad, később a youtube-on nézheti vissza az egy órás bemutatkozót. Mózes Áronnal, a Szakkollégium igazgatójával beszélgettünk.
2020-12-04 |
A Tiszta Forrás Hímzőkör 45 éves jubileumi kiállítása a Debreceni református Kollégium Múzeumában, valamint annak online felületein is látható. A szakkör tagjainak munkáin keresztül megismerhetők hazánk hímzőművészetének jellegzetes darabjai, motívumai. A hímzőkör vezetőjével, Molnár Tibornéval beszélgettünk.
2020-12-03 |
A Debreceni Környezetvédők Társaság a csere-bere csoportján belül rendhagyó felhívással jelentkezik. A társaság ma már 28 ezer tagot számlál és célul tűzte ki, hogy 4+1, vagyis 5 civil szervezetet, vagy rászoruló családot szeretne támogatni abban, hogy eljuttatja a kívánt információjukat poszt formájában a csoport tagjaihoz, hogy minél többen segíthessenek nekik. Minderről Lenner Ádámot, a Debreceni Környezetvédők Társasága egyik alapítóját kérdeztük.
2020-12-03 |
Debrecenben az adventi ünnepségek során hagyomány, hogy a város és a történelmi keresztény egyházak vezetői közösen mondanak köszöntőt. Szokás az is, hogy az adventi vasárnapokat különböző kulturális programok színesítik. Idén ezt az „Adventi Ajándék” című sorozatot virtuális formában élvezhették az érdeklődők. A Kölcsey Központban rögzített műsorok a Debreceni Advent facebook oldalán követhetők. Az első alkalmon az 5. Bocskai István Lövészdandár Debreceni Helyőrségi Zenekarának koncertje szólt.
0:00
0:00
2020-12-02 |
A gyermekek keveset érzékelnek a körülöttük zajló helyzetből, hiszen a kézmosás, a COVID előtt is a mindennapi rutin része volt. Így a nevelőknek a gondozási protokollon sem kellett változtatni, mert az a járvány előtt is szigorú szabályok betartása mellett történt.
2020-12-02 |
Még csak hat hónapja rakták le az alapkövet, de már szerkezetkész a Debreceni Egyetem Innovációs Központja a Vezér úti ipari parkban. A tervek szerint 2021 tavaszán átadják a több mint 5000 négyzetméteres, háromszintes épületet a Debreceni Egyetem Tudományos, Technológiai és Innovációs Parkjában.
Szokás szerint ezeknek az alkalmaknak a református Nagytemplom előtti főtér ad otthont, ahol több ezer ember gyűlik össze a város karácsonyfája körül. Ebben az évben a koronavírus járvány miatt ez a közös ünneplés is új formát öltött és az érdeklődők az online térben, a közösségi felületeken kísérhették figyelemmel a karácsonyi üzeneteket.
2020-12-01 |
A Debreceni Egyetem a Pécsi Tudományegyetemmel és a Széchenyi István Egyetemmel „Sport-, Rekreációs és Egészséggazdasági Kooperációs Kutatóhálózat létrehozása” címmel a sport- és egészséggazdaság területéhez kapcsolódó ökonómiai alapkutatások megvalósításában működött együtt az elmúlt több mint három évben.
4 évvel ezelőtt indult el a Debreceni Egyetem egyedülálló kutatási programja, a „SZÍV- ÉS ÉRKUTATÁSI KIVÁLÓSÁGKÖZPONT – IRONHEART” című projektje, amelyet az Európai Unió finanszíroz. A program célja az ér- és szívbetegségek új megelőzési és kezelési lehetőségeinek feltárása. A projektben az intézmény több kutatócsoportja és több 100 kutató vett eddig részt. Elsőként Balla György professzort, szakmai vezetőt hallják.
0:00
0:00
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt