A katasztrófavédelem munkájának önkéntes támogatásáért emlékérmet adományozott a szervezetnek Pintér Sándor belügyminiszter, amit az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság online ünnepsége keretében vehetett át Debrecenben Oláh István lelkész, a MRSZ Alapítvány kuratóriumi elnöke. A Szeretetszolgálat mentőcsoportja két éve alakult és önkéntesekkel működik, de tagjai a megfelelő képzések után, a szakemberekkel együttműködve végzik szolgálatukat. A díj apropóján kérdeztük Oláh Istvánt.
2021-03-04 |
2020 óta követelmény az emelt szintű érettségi a továbbtanuló diákok számára, ezért a kar 3. alkalommal indította el a képzést online formában. Így távolról, sőt a határon túlról is bekapcsolódtak az előkészítő oktatásba a tanulók, most több mint kétszázan. A diákokat egyetemi oktatók és középiskolai tanárok segítik heti rendszerességgel.
Egy olyan jól működő rendszer kiépítése a cél, melyben a tartósan beteg, gyakran halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek gyógyászati és oktatási rehabilitációja egyaránt megvalósulhat. Az alapítvány vezetése a főváros után felvette a kapcsolatot a kelet-magyarországi felsőoktatási intézményekkel is egy „KórházSuli-kurzus” beindítása, továbbá újabb önkéntes hallgatók bevonása érdekében.
0:00
0:00
Debrecenben júniusban kerül megrendezésre a 3x3-as női és férfi kosárlabda olimpiai kvalifikációs torna. Az eseményt még tavaly Budapesten szerették volna megtartani, de a vírushelyzet miatt idén a Nagytemplom előtti főtéren szerezhetnek utolsó alkalommal kvótát a csapatok a Tokiói világbajnokságra. Dr. Szabó Tünde Sportért Felelős államtitkárt hallják.
2021-03-02 |
Ezt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter jelentette be. A Debreceni Egyetem égisze alatt épül meg a Nemzeti Oltóanyaggyár, és ennek részeként kifejezetten a Covid elleni szer készítésére a Nemzeti Koronavírus-Oltóanyaggyár.
Evangelizációs istentiszteletet közvetítettünk felvételről a debreceni református Nagytemplomból. Bizonyságot tett Boros Lajos, a Magyar Baptista Börtönmisszió vezetője. Igét hirdetett Schaller Tamás, a Monor-Nagytemplomi Református Gyülekezet lelkipásztora. A felvétel 2021. február 27-én készült.
Most a háziorvosok is beléptek a rendszerbe, Hajdú-Bihar megyében 254, ebből Debrecenben 87 háziorvosi körzet van, és ahogy érkeznek a vakcinák, folyamatosan oltják a regisztráltakat. A szakember arra hívja fel a figyelmet, hogy  saját magunk és szeretteink érdekében regisztráljunk oltásra. Papp Csabát, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet igazgatóját kérdeztük.
2021-02-28 |
Újrakezdés címmel dicsőítő, evangelizációs sorozatot indít a Debrecen- Nagytemplomi református Egyházközség. Az első alkalom február 27-én volt. Az istentiszteleten az igehirdetés mellett, bizonyságtétel hangzott el és a gyülekezet zenekara is szolgált. A részletekről Oláh István lelkipásztort kérdeztük.
0:00
0:00
2021-02-28 |
A Debreceni Egyetem Gyermeknevelési és Gyógypedagógiai Kara valamint az Ovi Sport Közhasznú Alapítvány együttműködési megállapodást kötött. Eszerint az egyetem sportalapozó, mozgásfejlesztő óvodapedagógus szakvizsgára felkészítő továbbképzési szakot indít, az alapítvány pedig támogatja a pedagógusokat, kidolgozott módszerekkel segíti az intézményt és egy új oktatópályát épít a kar számára. Papp Beatrix a rip.
Az útikönyvként, szöveggyűjteményként és albumként lapozható mű valódi és képzeletbeli sétára egyaránt invitál. A második, kibővített változatban újabb debreceni helyszínekre is rácsodálkozhatnak az olvasók. A könyvet Keczán Mariann irodalomtörténész szerkesztette.
2021-02-25 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt