A Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató-Mentőcsoportja még a kormány által elrendelt veszélyhelyzetre vonatkozó rendelet megjelenése pillanatában levelet juttatott el Debrecen városvezetéséhez, felajánlva segítségét, személyi állományát és gépjárműveit logisztikai feladatok ellátására. Ez magában foglalja a tanyavilágban, nehezen megközelíthető helyeken élőkhöz való eljutást, szállítást a városi, megyei szakszolgálatok, egészségügyi intézmények között és a házi karanténba kerülő állampolgárok ellátásának segítését.
2020-04-04 |
A MEDICOR Kéziműszer Zrt. nagy múltú, debreceni vállalatként kötelességének érzi, hogy a koronavírus okozta válsághelyzetben 2 millió forinttal támogassa a Debreceni Egyetem Vészhelyzeti alapját. Az adományt a Debreceni Egyetem a koronavírus-járvány elleni védekezésre és a járvány következményeinek elhárítására fogja fordítani, amiből 1 millió forintot garantáltan az egészségügyi szakdolgozók részére továbbítanak, jutalom formájában. A MEDICOR Kéziműszer Zrt. 70 éve támogatja a magyar egészségügyet minőségi termékeivel. Adományával szeretné megköszönni az egészségügyi dolgozók áldozatos munkáját, továbbá sok erőt és kitartást kíván a járvány további, sikeres kezeléséhez.
A szabályok és előírások betartása mellett zajlanak a tavaszi mezőgazdasági munkák a Hajdú-Bihar megyében. Az okoz mindössze várakozást, hogy az input anyagok egy része, mint például vetőmagok, növényvédőszerek, gépalkatrészek más országokból érkeznek. A gazdálkodókat segíti, hogy a kormány a 122 milliárd forint agrártámogatás kifizetését előrehozta, és ez most tavasszal megtörténik.
2020-04-01 |
A debreceni Immánuel Otthon és Iskola március 16-a óta zárva tart, és elkezdődött a digitális oktatás. Ez az ő esetükben még inkább nehezebb: hiszen a súlyosan halmozottan fogyatékos tanulók oktatásában elemi dolog a személyes kapcsolat, ami most hiányzik. A tanárok igyekeznek jelenlétükkel és most születő módszerekkel biztonságot nyújtani számukra.
2020-04-01 |
A Debrecen- Nagytemplomi Református Egyházközség is elkezdte a szájmaszkok varrását. Az ötlet gazdája a gyülekezethez tartozó Nyitott Ajtó Szociális Központ vezetője Kiss Ilona. A Központ dolgozói folyamatosan látogatják az időseket és igyekeznek nekik elviselhetőbbé tenni a mindennapokat. Az elsődleges cél, az ő támogatásuk volt, de látva a szájmaszk hiány problémáját a gyülekezet szeretne mindenkinek segítséget nyújtani. Adományban kívánják a maszkokat továbbadni, így várják az anyag a varrás és a pénz felajánlásokat is.
2020-04-01 |
Március első napjaiban elkezdte a felkészülést a kialakult járvány-helyzetre a Debreceni Vízmű Zrt. A víz tisztasága tekintetében újabb intézkedéseket nem kellett bevezetni, mert a vízellátás zárt rendszeren keresztül történik, így az ivóvíz nem érintkezik a levegővel és az emberekkel sem. Rádiónkat Ányos József, a Debreceni Vízmű Zrt. vezérigazgatója tájékoztatta.
2020-03-29 |
Bezárta kapuit március 17-én a Debreceni Református Kollégium Óvodája is, a fenntartó és a városvezetés döntése értelmében, a járványügyi helyzet miatt. Azonban a gyermekek nevelése és fejlesztése nem szünetel, online térben minden nap találkozhatnak a gyermekek az óvónénikkel és a csoporttársakkal. A kialakult helyzetről és a digitális nevelésről Feketéné Kavisánszki Györgyit, a Debreceni Református Kollégium Óvodájának vezetőjét kérdeztük.
2020-03-29 |
A kultúrintézmény mostantól csütörtökönként a Youtube-on előre meghirdetett időpontokban mutat be filmeket, ezt követően pedig online közönségtalálkozót is tart. A Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. szervezésében, elsőként debreceni kötődésű alkotók filmjeit láthatja a közönség. Rádiónknak Fejér Tamás, az Apolló mozi vezetője nyilatkozott.
2020-03-27 |
A jelen járványügyi helyzetben többször elhangzott már, hogy az idősebbek az akkut betegségben szenvedők, az immunhiányos, daganatos betegek fokozott veszélynek vannak kitéve, ezért számukra sokszorosan érvényesek a javasolt óvintézkezdések.
2020-03-27 |
A MODEM útnak indította a Varrjunk maszkot – összefogással nevű mozgalmat, felkarolva Marczin Roland munkáját. „Egyre többen jelzik, hogy szívesen részt vennének a varrjunk maszkot kezdeményezésben, és egyre többen el is kezdték már házilag, külön-külön, kisebb mennyiségben Debrecenben és a környéken – írja a MODEM hírlevele.
2020-03-26 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh