Az idei tanév is nagy próbatétel elé állította a diákokat, a pedagógusokat, de a szülőket is. A sátoraljaújhelyi Petőfi Sándor Református Általános Iskola igazgatójával, Mészáros Csabával értékeljük az elmúlt tanévet, s megvonjuk a mérlegét az elvégzett munkának.
2021-06-15 |
Ünnepi istentiszteleten iktatták be június 12-én a Debreceni Református Egyházmegye újonnan választott esperesét, Hadházi Tamást. A debreceni református Nagytemplomban rendezett szertartáson Fekete Károly a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét és látta el a beiktatási szolgálatot. Hadházi Tamás esperesi székfoglalójában úgy fogalmazott: a hit egyben hűség, Istenhez való bizalom és ragaszkodás.
2021-06-14 |
A Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola vezetősége úgy határozott, hogy az utolsó tanítási napon, június 15-én elballagnak a nyolcadik osztályosok és a rá következő napokban 2-2 évfolyamonként tartanak személyes találkozással, bizonyítványosztással egybekötött tanévzárókat, de lesz egy nagy közös központi digitális évzáró is. Természetesen még a járványügyi szabályok betartása mellett.
2021-06-14 |
A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést kapott a magyar református közösségek szolgálatában folytatott sokoldalú tevékenysége, valamint a miskolci egyházi oktatás területén végzett oktatói és intézményvezetői munkája elismeréseként Ábrám Tibor.
2021-06-14 |
A Miskolc-Komlóstetői Református Általános Iskola idén is meghirdette a „Magyar vagyok…Határtalanul” elnevezésű rajzpályázatát: 233 alkotás érkezett, ebből 15 határainkon kívülről. A rajzpályázat 24 évvel ezelőtt indult az1848-as forradalom és szabadságharc emlékére. A beérkezett és dijazott alkotásokat junius 30-ig tekinthetők meg a Művészetek Házában. A kiállitásmegnyitón készült összeállításunkat hallhatják.
2021-06-12 |
Már fél éve, hogy szinte megduplázódott a Kelet- Magyarországi Református Nevelőszülői Hálózathoz, azaz január elseje óta Kelet - Magyarországi Református Gyermekvédelmi Központhoz tartozó család és gyermek létszám. Sok új feladat hárult a központra, amelyről Miklósi Erzsébetet, a Kelet- Magyarországi Református Gyermekvédelmi Központhoz vezetőjét kérdeztük.
2021-06-12 |
Idén, június 26-án a Múzeumok éjszakája keretében közös jeggyel lesz látogatható a Debreceni Református Nagytemplom, a Református Kollégium és a Szabó Magda Emlékház. A Szabó Magda Emlékház programjaiban a család, a női szerep áll a középpontban.
2021-06-12 |
Az egyházközség már korábban üzemeltetett a településen egy 2 csoportos, 50 gyereket befogadó intézményt, amely korszerűtlen, komfort nélküli óvoda volt. Most támogatásoknak köszönhetően 302 millió forintból felépítenek egy modern, 650 négyzetméteres ingatlant, tornaszobával, kiegészítő helyiségekkel, korszerű játékokkal. Az óvoda várhatóan 2022. februárra készül el.
2021-06-11 |
Radírozzuk ki a különbségeket! – elnevezéssel adománygyűjtést indított a Magyar Református Szeretetszolgálat június 1. és augusztus 15. között. Az akcióhoz a tárgyi adományok mellett anyagi támogatással is lehet csatlakozni, így akár kupon formájába a Printker Office Land Zrt. webshopján vagy a jobbadni.hu oldalon, illetve a 1358-as adományvonal hívásával.
2021-06-11 |
A Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozatának kitüntetését adták át Csomós Józsefné nyugalmazott gönci református lelkipásztornak, amint arról már híreinkben beszámoltunk. Az elismerést, a miniszterelnök előterjesztésére, csaknem négy évtizedes lelkészi és hitoktatói szolgálatáért, valamint Gönc város közösségi életében vállalt aktív szerepéért kapta.
2021-06-11 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt