A Kello Könyvtárellátó Nonprofit Kft. összesen 11,4millió darab kiadványt rendelt meg, kevés kivételtől eltekintve a túlnyomó többség a debreceni Alföldi Nyomdából kerül az általános- és középiskolás diákokhoz. A nagy múltú cég számára a tankönyvgyártás kiemelt feladat, az év első felében a termelésük több mint felét ez adja. - tájékoztatott György Géza, az Alföldi Nyomda Zrt. elnök-vezérigazgatója.
2023-08-04 |
Idén a gyártást és a szállítást is nehezíti a szomszédos háborús helyzet és az ezzel járó nagy arányú infláció.-mondta Maruzsa Zoltán a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára azon a sajtótájékoztatón, melyen a hazai tankönyvgyártás helyzetét ismertették Debrecenben az Alföldi Nyomdában.
2022-07-27 |
A 460 éves üzem mindig is a legnagyobb hazai tankönyvgyártó vállalat volt, és most már a kormány döntése nyomán nemzetstratégiai kijelöléssel végzi ezt a feladatot. Sok a nehézség, az energiaárak, alapanyag-költségek emelkedésén túl például problémát jelent a papír beszerzése a nemzetközi piacon. Mindezek ellenére a munka jól halad, 8 és félmillió tankönyvet már kinyomtak, és a tervezett határidőre, július végére mind elkészül.
2022-07-07 |
A debreceni Alföldi Nyomda nem csak az ország legjelentősebb, de legősibb gyökerű ilyen vállalata, amely 1561-es születését és fennmaradását egykor a cívisvárosnak és a református egyháznak köszönhette. Múltja összefonódik a hit terjedésével, terjesztésével.
2021-07-13 |
Több mint 13 millió tankönyv készül el az idei szezonban, és kerül ki a szeptemberi tanévkezdésre az általános- és középiskolákba, hogy a diákok ingyenesen használhassák azokat. A kiadványok túlnyomó többségét most is a debreceni Alföldi Nyomda gyártja le, mintegy 10 millió darabot. Bár a járványhelyzet a tankönyv ellátásra is hatással volt, jól haladnak a munkával. Erről számoltak be az ország legrégebbi és legnagyobb nyomdájában tartott tájékoztatón.
2021-07-13 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt