A nemzetközi nőnap a női egyenjogúság és a nők emberi jogainak napja, amelyet 1917 óta -Magyarországon 1948-tól minden év március 8-án tartanak. A nemzetközi nőnapot az ENSZ is a világnapok közt tartja számon.
2024-03-08 |
A Debreceni Szakképzési Centrum oktatói és diákjai a világ több országában szerezhetnek tapasztalatokat különböző programoknak, partneri együttműködéseknek köszönhetően.
2024-02-23 |
Az idei középiskolai felvételi ciklusban február 21-e a jelentkezési határidő, eddig kell az általános iskoláknak elküldeniük végzős diákjaik felvételi lapját. A 2024 szeptemberétől induló tanévre a Debreceni Szakképzési Centrum 11 intézményében 19 ágazatban összesen több mint félszáz szakmát hirdetett meg technikumi és szakképzős osztályokban. A leendő 9. évfolyamosokat 2500 férőhelyre várják.
0:00
0:00
2024-02-09 |
A Mozdulj Debrecen! egészséges életmódot, sportot népszerűsítő komplex mozgalmán belül ettől a tanévtől indult el az iskolai alprogram. Felmérések bizonyították, hogy a cívisváros diákjai közül is sokan küzdenek mozgásszervi problémákkal, gerincferdüléssel, túlsúllyal. Hogy felvegyék ezzel a küzdelmet, a csatlakozó intézményekben a képzett koordinátorok segítségével heti kétszer tartanak foglalkozásokat, speciális tornaórákat a jelentkező fiataloknak. A Mozdulj Debrecen! suliprogramjában a Debreceni Szakképzési Centrum és tagiskolái is részt vesznek.
2024-02-02 |
A nagycsoportos óvodás gyermekek szüleinek hamarosan dönteniük kell arról, melyik általános iskolát válasszák, hiszen áprilisban szervezik az oktatási intézmények a leendő elsősök beíratását. A nagyobb városokban van választék bőven, minden iskolának megvan a saját specialitása.
2023-11-28 |
Noha gyermekkorában nem részesült vallásos neveltetésben, kíváncsisága, érdeklődése hamar a nagyszülői házban lelt Biblia és az abban olvasott mondatok felé fordult.
0:00
0:00
2023-11-23 |
A Debreceni Szakképzési Centrum Beregszászi Pál Technikuma és Kollégiuma ettől a tanévtől több területen is előre lépett. Ahogy a neve is jelzi: kollégiummal gyarapodott az intézmény, az iskola épületének egy újabb részét kapták meg erre a célra.
2023-10-20 |
A diáklaborját fejlesztheti a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon, részt vesz a Selye János diáklaborhálózat kiépítése című projektben. A program során a diáklaborokkal rendelkező intézmények 7-13. évfolyamos diákok számára biztosítanak helyet és lehetőséget a kutatómunkára, megadva nekik az szükséges szakmai, módszertani és infrastrukturális hátteret.
2023-10-17 |
Elkezdődött a 2023-2024-es tanév fehérgyarmati Kölcsey Ferenc Református Általános Iskolában és Óvodában is A hitéletre való nevelés mellett kiemelt hangsúlyt fektetnek a tehetséges tanulók támogatására, óvodában pedig igyekeznek felkészíteni a kisgyermekeket az iskolai életmódra. Az egyházi intézmény oktatási és nevelési munkájáról, feladatáról Szarkáné Balogh Katalin igazgatónő nyilatkozott az Európa Rádiónak.
2023-10-16 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt