Mócsánné Nagy Ágnes, az intézmény igazgatója rádiónknak elmondta: néhány héttel ezelőtt nem érte őket váratlanul a döntés, hogy távoktatásra kell átállniuk, hiszen erre szeptember óta lehetett számitani. Hogyan viszonyulnak az oltáshoz az iskola pedagógusai? Ez is kiderül a következő beszélgetésből.
0:00
0:00
2021-04-11 |
Nagyon sok érdekes, izgalmas programmal készültek a jövendőbeli elsősöknek a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda pedagógusai. A gyerekek online versmondó versenyen vehettek részt, rajzverseny keretén belül lerajzolhatták az általuk ideálisnak tartott iskolát. – Olyan sok jelentkező szeretné itt kezdeni az iskolát, hogy két osztályt is indítani fognak – mondta el rádiónknak Hegyesi Károly a Miskolc-Szirmai Református Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Óvoda igazgatója.
2021-04-10 |
Nagyon sok izgalmas programmal és tartalommal töltötték meg az online teret a Jókai Mór Református Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola És Óvoda munkatársai. Voltak iskolabemutató kisfilmek, a leendőbeli elsős tanítónénik is bemutatkoztak Mindahárom most induló első osztályt meg tudjuk tölteni – mondta el rádiónknak Vadasné Joó Katalin intézményvezető.
2021-04-07 |
Április 19-e helyett május elejét javasolja az iskolák újranyitására a Pedagógusok Szakszervezete. Fülöp Attila, megyei elnök rádiónknak elmondta: a tanárok jelentős része középkorú vagy idősebb és ennélfogva veszélyeztetett, éppen ezért félnek, hogy elkapják a vírust. Legfőbb problémájuk az, hogyha április elsején elkezdődik számukra a védőoltások beadása, még nem szerzik meg a védettséget április 19-ére.
2021-04-03 |
Az önkormányzatok arra kérték a szülőket, hogy csak a legszükségesebb esetben vegyék igénybe az ügyeletet, például akkor, ha nem tudnak otthonról dolgozni, vagy részt vesznek a védekezésben, munkáltatói igazolást nem kérnek. Az zárás az oktatási intézményekben előreláthatólag a tavaszi szünet végéig tart, de ez még változhat. A miskolci helyzetről Molnár Zoltán a Pedagógus Szakszervezet Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke számol be.
2021-03-27 |
A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara 2021. évi Szakképzési Díját vehette át a napokban a Miskolci Szakképzési Centrum. Az oktatási intézmény „Motiváció” kategóriában mérettette meg magát pályaorientációs integrált, online kampányával, amelynek célja az, hogy a tanulók és szüleik megismerjék a szakképzés és a szakmák izgalmas világát, valamint felismerjék az új rendszerben rejlő lehetőségeket.
2021-03-25 |
Az egyházi intézményben április 15-16-án tartják az idén tankötelessé váló gyermekek első évfolyamra történő beiratkozását. Azokat a szülöket várják akik azt szeretnék hogy  gyermekük a tanulmányaik mellett keresztyén értékek szerinti nevelésben részesüljön. A hitéletre való nevelés, az egyházi ünnepek  megszervezése a Miskolc Vasgyári Református Egyházközséggel közösen Antal Mariann lelkipásztor szolgálatával valósul meg. Szendrey Gyula igazgatóval beszélgetünk.
2021-03-21 |
A Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskolában problémamentesen elkezdődhetett az online oktatás 1083 tanuló számára. 13 család kérte alsó tagozatos gyermeke felügyeletét, ez azt jelenti, hogy reggel fél 8 és délután fél 5 között 12 beosztott pedagógus foglalkozik a kisdiákokkal.
2021-03-12 |
Sok tanár és diák is beteg a református iskolákban, így most nem csak a járvány megelőzésével, hanem a betegséggel, a félelemmel is szembe kell néznie a következő hetek távoktatásának - mondja Szontágh Pál, a Református Pedagógiai Intézet vezetője. Szerinte most nem az a legfontosabb, hogy a gyerekek hogy állnak a tananyaggal, hanem az hogy a családok, és a gyerekek lelkileg is egészségesek maradjanak.
2021-03-07 |
A miskolciak körében selyemréti iskola néven ismert intézményben 1964-ben indult az első tanév, és 2020-ban volt az első nagyobb felújítás. Az iskola  2014-től csatlakozott a Tiszáninneni Református Egyházkerülethez. Jelenleg százhetvennégy gyermek jár az intézmény tizenhárom osztályába. Tanórákon és szakkörön még programozást is tanulhatnak a kisdiákok a legószobában.
2021-02-28 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt