Dr. Jenei Péter, református vallásoktató, nemrég érkezett a Nyíregyháza-városi Református Egyházközségbe, hogy főként az evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban teljesítsen szolgálatot. Annak ellenére, hogy lelkész családban nőtt fel, nem volt egyszerű meghoznia a döntést, hogy vallástanár lehessen.
2020-10-23 |
Ebben a tanévben már négy teljes osztályban, valamint a mozgóképkultúra és médiaismeret csoportban tanulhatnak ilyen formában a gyerekek. Az elsajátítandó tudás ugyanaz, mint más osztályokban, a módszertan viszont különbözik.
2020-10-20 |
A  Petőfi Irodalmi Múzeum – A Magyar Nyelv Múzeuma és az Anyanyelvápolók Szövetsége hetedik alkalommal hirdeti meg versenyét „Anyanyelvi játékok, játékos anyanyelv, második alkalommal  Wacha Imre emlékére” címmel. A két szervezet az elnevezéssel a 2018-ban elhunyt nyelvészre, az Anyanyelvápolók Szövetsége elnökségi tagjára, Wacha Imrére emlékezik, aki számára fontos volt anyanyelvünk.
2020-10-20 |
Becslések szerint évente kétezer olyan gyerek van Magyarországon, akik tartós betegségük miatt kiesnek az iskolai tanulásból kórházi kezelésük, otthoni lábadozásuk idejére. Akár hónapokig, évekig is eltarthat ez az időszak és a családok egyedül nagyon nehezen boldogulnak a tananyagban való felzárkóztatással.
2020-10-13 |
Október 6-a az Aradi vértanúk napja. Ezen a napon méltó módon emlékeznek az 1849-es eseményekre, most az iskolarádión keresztül jutnak el a szavak a gyerekekhez a magyar és történelem szakos kollégák segítségével.
2020-10-06 |
Szeptember elsején megkezdték munkájukat az iskolaőrök. 131 nő és 373 férfi végzett iskolaőrként az országos képzésen. Az iskolaőrök 5 évente kötelesek kiegészítő vizsgát tenni, amely során számot adnak elméleti és gyakorlati tudásukról egyaránt. Az iskolaőr és az iskola közös munkájáról a Miskolci II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola intézményvezetőjét, Dr. Pásztorné Bakó Mártát kérdeztük.
2020-09-16 |
Becsei Miklós, a fenntartó Mátészalkai Kossuth téri Református Egyházközség esperese rádiónknak elmondta: mintegy 2600 négyzetméteres területen új épületet emeltek, 1100 négyzetméternyi meglévő ingatlant pedig felújítottak. A beruházás keretében új tornacsarnok készült, ez most Mátészalka legnagyobb általános iskolai fedett tornaterme. A fejlesztés része volt eszközbeszerzés is, oktatást segítő és számítástechnikai eszközöket vásároltak.
2020-09-11 |
Az iskola és kollégium 30 éven át a mai Kazinczy Ferenc Múzeum épületében működött, majd felépítették a számukra a ma is használt Balassi úti épületet.
2020-09-08 |
A gyalogátkalőhelyeken szeptemberben és októberben is számos helyen vigyázzák a gyerekek testi épségét. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több száz iskolarendőr végzi továbbra is feladatát, mely ezekben a napokban a közlekedésre fókuszál.
2020-09-06 |
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt