Mivel a bérleti díjak csökkennek, az utóbbi években soha ilyen jó helyzetből nem várhatták a hallgatók a tanévet. Idén a ponthatárok kihirdetésének hetében 38 százalékkal több keresés volt az albérletekre, mint tavaly ilyenkor - mondják, hozzátéve: a bérleti díjak csökkenése miatt nemcsak a friss hallgatók keresnek albérletet, hanem a régebben albérletben élők is.
2020-08-01 |
Az iskolaőrök 491 állami iskolában kezdhetik meg munkájukat szeptembertől. Az őrség külön rendészeti szervként, a rendőrség irányítása alatt működik majd. Feladata az intézmények belső rendjének fenntartása és az erőszak megelőzése lesz. Debrecenben 12 oktatási intézményben végeznek szolgálatot az iskolaőrök, de ez a szám a későbbiekben változhat, ha okafogyottá válik az őrök munkája. Rádiónkat Pósán László, országgyűlési képviselő, az országgyűlés kulturális bizottságának elnöke tájékoztatta.
2020-07-25 |
Következő összeállításunkban az olvasáshoz szeretnénk kedvet csinálni a könyvtáros segítségével.
2020-07-21 |
Az Immánuel Otthon és Iskola is bekapcsolódott az online oktatásba a karantén alatt. Az intézmény - ahol középsúlyos és súlyos fogyatékkal élő gyermekek tanulnak - már részlegesen kinyitotta kapuit, de a szülők még óvatosak, sokan nem merik a vírusveszély miatt elvinni a gyermeküket.
2020-06-30 |
Harmincmillió forinttal támogatja a hercegkúti Gyöngyszem Német Nemzetiségi Általános Iskola felújítását a magyar kormány – jelentette be Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a településen. Kiemelte: az elmúlt tíz évben megnyolcszorozódott a helyi, vagy országos nemzetiségi önkormányzatok által működtetett köznevelési intézmények száma.
2020-06-25 |
Szeptembertől márciusig a szokásos forgatókönyv szerint haladt az iskolai élet, majd márciusban hirtelen minden megváltozott. A pedagógusoknak, a szülőknek és a diákoknak egyik pillanatról a másikra kellett alkalmazkodni a koronavírus-járvány okozta új helyzethez, és áttérni a digitális oktatásra. Tudták, hogy létezik olyan, de még nem próbálták. Az elmúlt három hónapban zajlott a nagy próbateszt, és mára kiderült, hogy ki, hogyan teljesítette a kihívást. A sátoraljaújhelyi Petőfi Sándor Református Általános Iskolában a pedagógusok és a diákok is hamar felvették a fonalat, megbirkóztak a feladattal. A tanév végén Mészáros Csaba igazgatóval beszélgetünk.
2020-06-23 |
Június végén nyugdíjba vonul Timáriné Király Sarolta a Sárospataki Református Kollégium Általános Iskolájának tagintézmény vezetője, az iskola alapító pedagógusa. Több oktatási intézményben is tanított, mégis a legtöbben a Kisrefi vezetőjeként fognak emlékezni – ahogyan a legtöbben emlegetik – Sárika néni munkásságára. A kezdetektől számított 16 évben az iskola lélekszáma több mint megtízszereződött és közkedvelt intézménnyé vált.
2020-06-19 |
Úgy szeretnénk a gyermekeinknek a hátizsákjába beletenni a normákat, hogy az élet bármely kanyarulatában az ott legyen náluk és kétségbeesés nélkül tudjanak a norma alapján olyan döntéseket hozni, ami hasznos. Meghívott vendégeinkkel az egyházi oktatás szerepéről beszélgettünk Gaál Sándorral és Bodnár Mátéval.
2020-06-13 |
A koronavírus járvány nem csak a tanévet, az iskolai oktatás módját is átírta, a vizsgák rendszerét a veszélyhelyzethez kellett igazítani. A gyakorlatorientált szakmai képzések esetén ez talán még nagyobb kihívás volt, mint általában. A gazdaság újraindulásához nagy szükség van a felkészült munkaerőre, ezért a Debreceni Szakképzéséi Centrum tagiskoláiban is arra törekedtek, hogy le tudják zárni a végzős diákok a tanulmányaikat és megszerezhessék a szaktudásukat igazoló bizonyítványokat. Ehhez nagy segítséget nyújtottak a gyakorlati oktatásban résztvevő partner cégek, vállalkozások is.
2020-06-10 |
A méltó megemlékezés összeállításakor a szomorú eseményhez illő irodalmi, történelmi és zenei elemeket használtak föl. A diákok és tanáraik a járvány okozta nehéz helyzetben online készültek a produkcióra. A trianoni évforduló egyben a nemzeti összetartozás napja is, ami a szomorú múlt mellett a határok nélküli nemzeti egységet igyekszik szimbolizálni. Ezeket az üzeneteket tartották szem előtt a Kisrefi emlékező műsorának összeállítói is. Az intézmény vezetője azt mondta, máskor is komoly figyelmet fordítanak arra és minden alkalmat is kihasználnak annak érdekében, hogy tanulóik tisztában legyenek a külhoni magyarság helyzetével és átérezzék mindennek a mondanivalóját.
2020-06-04 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt