Ki és milyen módon jogosult a megfelelő táppénzre? Az oltás megjelenésével a Pedagógusok Szakszervezete minden kollégát arra biztat, ha teheti, minél hamarabb olttassa be magát. A részletekről Molnár Zoltán a Pedagógus Szakszervezet Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke számol be.
0:00
0:00
2021-01-09 |
Az intézmény honlapján elérhető játékos programmal betekintést nyerhetnek az iskola életébe azok a gyermekek, akik jövő szeptemberben kezdik el tanulmányaikat. A koronavírus járvány miatt bevezetett korlátozó intézkedések nem teszik lehetővé a személyes találkozást a végzős ovisokkal és szüleikkel, ezért az interneten szólitják meg őket.
2020-12-23 |
A napokban is zajlik a pálházi Hegyköz Általános Iskola felújítása, főleg a tornaterem felújítása érkezett látványos szakaszába. Erről, valamint más iskolafejlesztésekről kérdeztük Donkó Józsefet, a Sárospataki Tankerületi Központ igazgatóját.
2020-12-12 |
Nem tudnak most az oktatási intézmények személyesen találkozni leendő tanulóikkal, ezáltal sokkal nehezebb most a beiskolázás. Így van ezzel a nyíregyházi Jókai Mór Református Általános Iskola is. Mócsánné Nagy Ágnes, az intézmény igazgatója elmondta: igyekeznek online módon eljutni a gyerekekhez és a szülőkhöz
2020-12-09 |
Életének 55. évében koronavírus fertőzésben elhunyt Váradi Sándorné, az Újfehértói Református Általános Iskola és Óvoda intézményvezetője, a helyi gyülekezet presbitere. Váradi Sándorné részt vett az újfehértói református iskola megalapításában, amelyet az iskola 2012-es indulása óta vezetett. A következő percekben Váradi Sándornéra emlékezünk az intézményt fenntartó Újfehértói Református Egyházközség lelkészével, Baracsi Istvánnal.
2020-12-09 |
A középiskolában elsőbbséget élvez a nyelvoktatás, hiszen összesen hat nyelv közül választhatnak a tanulók. Torda Tamásné igazgatóval beszélgettünk.
2020-12-01 |
Felemás a helyzet a miskolci Herman Ottó Gimnáziumban a járványügyi szabályozások miatt. Nemcsak itt alakult ki ilyen helyzet, hanem minden olyan iskolában ahol az intézménynek nyolcosztályos képzése is van. A szabályozások szerint az 5-8. osztály továbbra is jár iskolába, míg a nagy gimnazisták már nem.
2020-11-22 |
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Tanács szervezésében, „Bűnmegelőzés az iskolában” elnevezéssel akkreditált képzésen vettek részt a Miskolci Egyesített, Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény iskolai szociális segítői. A képzés célja, az iskolai szociális segítők kompetencia bővítése a bűnmegelőzést érintő kérdésekben.
2020-11-04 |
Dr. Jenei Péter, református vallásoktató, nemrég érkezett a Nyíregyháza-városi Református Egyházközségbe, hogy főként az evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban teljesítsen szolgálatot. Annak ellenére, hogy lelkész családban nőtt fel, nem volt egyszerű meghoznia a döntést, hogy vallástanár lehessen.
2020-10-23 |
Ebben a tanévben már négy teljes osztályban, valamint a mozgóképkultúra és médiaismeret csoportban tanulhatnak ilyen formában a gyerekek. Az elsajátítandó tudás ugyanaz, mint más osztályokban, a módszertan viszont különbözik.
2020-10-20 |
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt