A Gávavencsellői Református Egyházközséget még három évvel ezelőtt a korábbi polgármester kereste meg azzal a kéréssel, hogy vegye át a gyülekezet az iskolát. Idén márciusban jutottak el odáig, hogy megkérdezik a szülőket, de a többség amellett döntött, hogy ne kerüljön egyházi fenntartásba az intézmény. Sokakban csalódtunk, de nem haragszunk senkire. Folytatjuk munkánkat, az iskolába is bejárunk református hittant tartani- fogalmazott rádiónknak Veres Péter lelkipásztor.
2021-07-06 |
Idén 56 diák ballag el az intézményből, az új tanítási évben pedig 100 fiatal kezdheti meg tanulmányait a nagy múltú középiskolában.
2021-06-17 |
Az idei tanév is nagy próbatétel elé állította a diákokat, a pedagógusokat, de a szülőket is. A sátoraljaújhelyi Petőfi Sándor Református Általános Iskola igazgatójával, Mészáros Csabával értékeljük az elmúlt tanévet, s megvonjuk a mérlegét az elvégzett munkának.
2021-06-15 |
A Kölcsey Ferenc Református Gyakorló Általános Iskola vezetősége úgy határozott, hogy az utolsó tanítási napon, június 15-én elballagnak a nyolcadik osztályosok és a rá következő napokban 2-2 évfolyamonként tartanak személyes találkozással, bizonyítványosztással egybekötött tanévzárókat, de lesz egy nagy közös központi digitális évzáró is. Természetesen még a járványügyi szabályok betartása mellett.
2021-06-14 |
A Miskolc-Komlóstetői Református Általános Iskola idén is meghirdette a „Magyar vagyok…Határtalanul” elnevezésű rajzpályázatát: 233 alkotás érkezett, ebből 15 határainkon kívülről. A rajzpályázat 24 évvel ezelőtt indult az1848-as forradalom és szabadságharc emlékére. A beérkezett és dijazott alkotásokat junius 30-ig tekinthetők meg a Művészetek Házában. A kiállitásmegnyitón készült összeállításunkat hallhatják.
2021-06-12 |
Minderre az a közel 360 millió forintos pályázat nyújtott lehetőséget, amelyet a fenntartó Sárospataki Tankerületi Központ nyert el a fejlesztésre. Az átadási ünnepségen Szebeni Endre polgármester elmondta: régóta vártak erre a beruházásra.
2021-06-02 |
A fenntartó gyülekezet számára fontos, hogy ne csak a gyermekekkel, hanem a szülőkkel, és a többi családtaggal is szoros kapcsolatban legyen. Az ünnepi alkalomról Pella Pál lelkipásztorral beszélgettünk.
2021-05-23 |
Ismét négy kilencedikes osztály kezdheti meg a tanulmányait idén szeptemberben a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumában és még akár a tavaly a pandémia miatt elhalasztott diaszpóra osztály is elindulhat.
2021-05-11 |
Az iskolakötelessé váló gyermekeknek ebben az időszakban választanak iskolát a szülők. Azonban a külhoni területeken a magyar családok iskolaválasztása nem csupán az iskoláról és a pedagógusról szól, hanem a gyermek identitásáról, a magyar kultúra és a magyar közösségek fennmaradásáról is. A Rákóczi Szövetség támogatóival összefogva 10 ezer iskolatáskát juttatott el több száz külhoni magyar iskolába, hogy a tanítók ezzel is köszönthessék a beíratott kisgyermekeket és megköszönhessék a szülők felelős döntését.
2021-05-05 |
Nagyon eredményes volt az intézmény első osztályosok számára meghirdetett beiratkozási programja is, a tervezett két osztályt könnyedén el tudja indítani az iskola. Ezekről hallhatják a következőkben Repkáné Tóth Bernadett intézményvezetőt.
2021-04-25 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh