A könyvtár is lehet trendi
A könyvtár minőségi és mindenki számára elérhető szolgáltatásokat biztosít, közösségi helyként működik és egy fenntartható jövőt támogat
2019-10-09 |
...
A XXI. század közkönyvtára már nem pusztán könyv-tár, dokumentumbázis, hanem kultúra- és értékközvetítő intézmény. A tanulás és a tájékozódás helye. Közösségi hely, ahol az emberek olvasnak, tanulnak, szórakoznak, beszélgetnek; valamint a kreativitás helye, ahol az emberek kreátorok: az információt újabb tartalmak létrehozására és saját kreativitásuk kifejezésére használják fel.

A könyvtár a társadalmi kapcsolatok színtere, valamint az (ön)kifejezés, a fejlődés, az együttműködés inspiráló helyszíne. A sikeres közkönyvtár tájékoztat, hozzáférést biztosít az információhoz, az ismeretekhez, a kulturális örökséghez. Integrál és inspirál, a könyvek szeretetére és olvasásra ösztönöz, segíti az írástudást és olvasást, az élethosszig tartó tanulást és a civil részvételt, támogatja és serkenti a kulturális tevékenységeket. Mindemellett minőségi és mindenki számára elérhető szolgáltatásokat biztosít, közösségi helyként működik és egy fenntartható jövőt támogat. Erről beszélgettünk az Európa Rádióban Piri Ildikóval, a Szegedi Somogyi-könyvtár könyvtárosával.

 

Kiemelés: Főoldali kiemelés



Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt