Csülök, a most egy tonnás orrszarvú a Szegedi Vadasparkba költözött, hogy ott saját családot alapíthasson. Csülök két éve született a Nyíregyházi Állatparkban, fogantatása és születése zoológiai szenzációnak számított, hiszen egy ritka, veszélyeztetett fajról van szó.
2020-08-25 |
A 163. lett a takarítás, mint szakma, a KSH 173 foglalkozást vizsgáló felmérésén, amelyen arra kérték a válaszadókat, hogy például a hatalom,  a társadalmi hasznosság, és az adott szakma divatossága alapján állítsák sorrendbe a szakmákat. A takarítók egyértelműen az alacsony presztízsű munkakörbe tartoznak.
2020-05-04 |
Honlapjukon például virtuális tárlaton vehetünk részt, de aktívan használják a közösségi médiát és a legnépszerűbb video-megosztó oldalt is. Bár látogatókat nem fogadnak, a munka nem állt meg, a múzeum főépületének felújítása ugyanis folyamatosan zajlik és vannak tervek a jövőre nézve is. Hegedűs Anitával, a múzeum sajtóreferensével beszélgettünk az Európa Rádió Kitekintő című műsorában.
2020-04-26 |
Növények nélkül nincs élet – ezt vallja a Szegedi Egyetemi Füvészkert igazgatója. Németh Anikó munkáját nemrég a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári fokozatával is elismerték. A neves szakembert kérdeztük a munkájáról, hogy hogyan lett botanikus és hogy miként került kapcsolatba a botanikuskerttel.
2020-04-23 |
Összefogásra és segítségnyújtásra ösztönöz a közösségi médiás csoporthálózat, amit a nyíregyházi születésű Kővári Bence hozott létre Facebookon. A fiatalember a közösségi oldalán azt írta: A koronavírus ellen nem csak globális, de helyi szinten is mindannyiunknak küzdenie kell.
2020-03-27 |
Hogyan fogyhatott el az összes kézfertőtlenítő és szájmaszk a gyógyszertárakból? Van-e bármi, amit tehetünk azért, hogy ne fertőződjünk meg a koronavírussal? Pálinkával lehet-e fertőtleníteni a kilincseket? Lesz-e valaha gyógyszer a koronavírusra? Ezekre a kérdésekre is keressük a választ Csupor Dezső gyógyszerésszel, a Szegedi Tudományegyetem Farmakognóziai Intézetének docensével, református presbiterrel.
2020-03-23 |
Jól halad a szegedi Móra Ferenc Múzeum felújítása: zajlik a tetőcsere, a hátsó homlokzat felújítása, a benti új kiállítóterek kialakítása; a Vár és Kőtárban pedig új fűtési rendszert építettek ki.
2020-03-12 |
Félix érkezésével újra háromtagúvá vált a szegedi elefántcsapat. Veprik Róbert igazgató az Európa Rádiónak elmondta, a szállítás viszonylag gyorsan lezajlott. Miután a szállítókonténert a ház bejáratához emelte a daru, amint lehetett, gyorsan el is foglalta új helyét, ahol az ajtó túl oldalán egyből érdeklődve, vagyis elefánt módra nyújtott ormánnyal várták a leendő csapattársai. Már az első percek alapján látszott, hogy a Szegedi Vadaspark két elefántja, Shah Rukh és Taru barátságosan fogadta Félixet.
2020-03-11 |
Lekvárokat, gyümölcs- és zöldség krémeket, tésztákat, befőtteket, gyümölcsleveket, de még kézműves szaloncukrot is forgalmaz a "Helyiség" nevű üzlet Szegeden. A boltba kizárólag a szociális szövetkezetekben dolgozó közfoglalkoztatottak termékei kerülhetnek. Magyarországon ez az első ilyen üzlet, így bármelyik településről be lehet kerülni, csak a szállítási költséget kell fedezni. Juhász Tünde Csongrád megyei kormánymegbízott a megnyitón azt mondta: a kínált áru bizonyítja, hogy a közfoglalkoztatásban is előállíthatók értékes termékek. A Helyiséget a bordányi szociális szövetkezet működteti, de nem csak a bordányi termékek vannak a boltban.
2020-01-21 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt