Négy hónapja dolgoznak részben home office-ban, részben egymást váltva a nyíregyházi Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár központi épületében a könyvtárosok, akik az éppenhogy temperáló fűtés mellett összekészítik az igényelt könyveket, iratokat, berakják a könyvtárautomatába, fogadják a telefonhívásokat. Tomasovszki Anitát a könyvtár igazgatóját kérdeztük.
2023-03-10 |
A vezérfonal több mint 100 éve álla hívő emberek rendelkezésére. Ma már nem csak nyomtatott formában, hanem online is elérhető, de így is több mint 40 ezer nyomtatott példány fogy el a kis könyvből, amelyből jut határon túlra is. A Bibliaolvasó kalauz történetéről Pecsuk Ottót, a Magyar Bibliatársulat Alapítvány főtitkárát, a kalauz szerkesztőjét kérdeztük.
0:00
0:00
2023-01-05 |
Míg 2022-ben több mint 50 nő gondolatát olvashatták, addig a 2023-as naplóban minden hónapra egy-egy regény ajánlója szerepel olyan ismert személyektől, mint Bereményi Géza, Dánielfy Gergő vagy Epres Panni.
2022-12-28 |
A június 9. és 12. között zajló programsorozat díszvendége ezúttal Buda Ferenc debreceni, Kossuth-díjas író lesz, aki június 9-én 17 órakor nyitja meg a rendezvényt a Csapó utcán. Ezt követően pódiumbeszélgetés kezdődik a Modemben. A négynapos könyvünnepen a legkisebbek is felfedezhetik az olvasás örömét könyvbemutatókon, mesefoglalkozásokon és interaktív zenés műsorokon.
2022-06-08 |
Számos programmal várják a könyvtár látogatóit ezen a héten. Író-olvasó találkozó, játék és koncert is lesz, a hagyományos koronázási ceremónia és családi nap mellett. Fontos hangsúlyozni és bemutatni könyvtárak működését és az olvasás fontosságát – mondta el rádiónknak Csoma-Simon Mária, a II. Rákóczi Ferenc megyei könyvtár szolgáltatási osztályvezetője.
2021-10-06 |
Három hónap leállás után újraindult a könyvtárbusz szolgáltatás a fehérgyarmati körzetben és a nyíregyházi bokortanyákon. A kamionból átalakított olvasóteret most a járvány miatt még nem használhatják a kistelepüléseken élők, de a busz előtt, a szabad levegőn lehetőség van a kölcsönzésre. A Móricz Zsigmond Megyei Könyvtár guruló könyvtára egy kamionból átalakított olvasótér, amelyben 3500 könyv utazik a 34 szabolcsi település között. A részletekről Gurbán Lászlót, a könyvtárbusz könyvtárosát kérdeztük.
2021-03-04 |
Tudják mi az a booktuber? Olyan szenvedélyes olvasó, aki az olvasmányélményeiről youtube videókban számol be, tulajdonképpen könyveket ajánl elolvasásra. Az egyik legismertebb booktuber: a miskolci Venczel-Tóth Evelin korrektor-szerkesztő, bábszínész és a pergamenre hányt szavak youtube csatorna gazdája. Ismerjék meg őt közelebbről, mi indította az olvasásra és a vlogolásra és melyek azok a könyvek, amelyek az elmúlt év kedvencei voltak számára.
2021-01-26 |
A Móricz Zsigmond Könyvtár Vécsey Utcai Fiókkönyvtárában 38 manó lakik már évek óta. Most, hogy tudomást szereztek arról, hogy a járvány miatt zárva van a könyvtár, úgy döntöttek, válaszolnak a kis olvasók leveleire, sőt, még olvasnivalót is ajánlanak nekik. A manók karácsonyig várják a leveleket e-mailben, és postán is. A részletekről Bakosné Mikula Edit főkönyvtárost kérdeztük.
2020-12-10 |
Következő összeállításunkban az olvasáshoz szeretnénk kedvet csinálni a könyvtáros segítségével.
2020-07-21 |
Néhány szolgáltatással már fogadja az olvasni vágyókat a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Nyíregyházán. Nem tudnak minden szolgáltatást biztosítani - ilyen például a helyben használat és az internetezés -, de a legfontosabbak rendelkezésre állnak. Így be lehet iratkozni és lehet kölcsönözni a felnőtt-, valamint a gyermekkönyvtárból. Már az első nap délutánján közel 150 látogatója volt az intézménynek.
2020-06-21 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt