Megnyitotta kapuit a 2021-es Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó a debreceni agrárcampus területén. A Kárpát- medence legnagyobb református fesztiválja július 27-e és 31-e között kétezer fiatal, köztük 400-nál is több határon túli vendég számára kínál lelki és kulturális programokat egyaránt.
2021-07-30 |
A Nyírmadai Művelődési Ház és Könyvtár Közművelődési Intézmény óriási erőket mozgósított és nagyon kreatív ötletekkel állt elő a pandémia idején is. Tóth Judit intézményvezető rádiónknak elmondta, nyáron is rengeteg programmal készülnek. Az egyik legkülönlegesebb a hétről-hétre új előadókat bemutató Tér Zene Fesztiváljuk amely őszig kínál gazdag és minőségi produkciókat.
2021-07-17 |
Csík Zenekar, LGT, Csányi Sándor, Csókkirály és számos nagy produkcióval készül a tokaji Fesztivál Katlan az idei nyárra. A nyíregyházi Dr. Fintor Gábor igazgatótól megtudtuk, nagyon sok Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kultúra kedvelő látogat el a páratlan panorámát nyújtó szabadtéri színházba.
2021-07-17 |
A szerzők pedig helyi élményekkel gazdagodva, inspiráló környezetben szabadon alkothassanak. Debrecenbe elsőként Turbuly Lilla érkezik július közepén, aki három generációs családregényének megírásához merít ihletet a városban.
2021-07-07 |
A Csokonai Színház meghirdette következő évadát, melynek első felében továbbra is a #mindenholszínház jegyében dolgozik a társulat, bejárják majd előadásaikkal a városi tereket. Az évad második felét pedig a Csokonai Fórum megnyitása és kulturális programokkal való megtöltése határozza meg.
0:00
0:00
2021-06-18 |
A sárospataki Rákóczi-várban megtartott megnyitóval kezdetét vette az első alkalommal, de a szervezők szándéka szerint hagyományteremtő szándékkal megrendezett I. Rimay Nemzetközi Költészeti Fesztivál. A konferenciákat, verses-zenés előadásokat tartalmazó programsorozat szombatig tart, addig a résztvevők Északkelet-Magyarország több városában is megfordulnak, még külhoni magyar területekre is ellátogatnak.
2021-06-12 |
A pandémiára reflektáló Hamlet május 10-ei előadása után hamarosan a teátrum belső terei is látogathatók. Május 26-án kezdődik a DESZK@ Digital, a kortárs magyar drámákat felvonultató fesztivál rendhagyó változata.
2021-05-19 |
A pandémiára reflektáló Hamlet május 10-ei előadása után hamarosan a teátrum belső terei is látogathatók. Május 26-án kezdődik a DESZK@ Digital, a kortárs magyar drámákat felvonultató fesztivál rendhagyó változata.
2021-05-19 |
A MODEM is kinyithatott a védettségi igazolvánnyal rendelkező látogatók számára és a hozzájuk tartozó kiskorúakat is fogadhatják az intézményben. A gyermekrendezvényeket későbbi időpontokban tervezik a munkatársak. A legnagyobb kiállítás, melyet a járvány miatt mindig halasztott a múzeum az a tematikus tárlat, „Párizsi absztraktok” címmel, mely, ha minden jól alakul október másodikán megnyílhat a MODEM-ben. Koroknai Edit ügyvezető igazgatót kérdezzük.
2021-05-11 |
Hat előadás próbái fejeződtek be és mutatták be azokat hivatalosan, de közönség nélkül, most itt az ideje, hogy ezt bepótolják és a színházszeretők személyesen is láthassák a darabokat. Hogy hogyan készülnek a nyitásra Kirják Róberttől, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház igazgatójától érdeklődünk.
2021-05-09 |
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt