A rendezvény irodalompolitikai tanácskozásként indult, a rendszerváltás után pedig az egyik legrangosabb irodalmi eseménnyé vált, mely a szakma és az olvasók érdeklődésére egyaránt számot tartott. Az Irodalmi Napok során adják át hagyományosan az Alföld díjakat. Ez most virtuálisan megtörtént, és várhatóan tavasszal, a költészeti fesztivál során személyesen is átadhatják az elismeréseket.
2020-11-19 |
Bár a színházak bezárták kapuikat a nézőközönség előtt, de a próbák élőben, vagy online folytatódnak a debreceni Csokonai Színházban is, ahol a jelenlegi pandémiás időszakot még nehezíti a felújítandó történelmi épületből kiköltöztetett kellékek elhelyezése, selejtezése, átalakítása és a beköltözés az új játszóhelyekre. Ezen kívül tervben van a már elkészült új előadások filmesítése
2020-11-18 |
A tárlat abban is segít, hogy a régi hagyományokat összevessük a mai gyakorlatokkal. "Az adott korban élő embernek többek között a temetkezési szokások adtak stabil identitást, támpontot. Ezek felekezetenként eltértek. Viszont olyan kultúra máig nem létezik, amely nem alakít ki valamilyen viszonyt a halottaival, mert anélkül nincs folytonosság a generációk között.”
2020-11-12 |
Erdős-Tóth Fruzsina énekes egyike volt azon művészeknek idén, aki átvehette Debrecen város Csokonai-díját. Az elismerést a kulturális élet, művészetek, közművelődés terén kimagasló, illetve éveken át maradandó értéket teremtő alkotó tevékenységért ítéli oda a városvezetés.
2020-11-07 |
Szeptember 23-án és 24-én a moziban 4 filmet vetítenek, amelyet beszélgetések követnek, zenekarok mutatkoznak be, illetve fotókiállítást is láthatnak az érdeklődők. A cél, hogy keresztény témákat dolgozzanak fel a művészeteken keresztül. Az ingyenes programokra online várják a jelentkezéseket.
0:00
0:00
2020-09-22 |
A fiatal művésztanulók által kifestett termet médiamunkákra is alkalmas eszközökkel szerelték fel. A cél az volt, hogy olyan eszközöket szerezzenek be, amelyekkel még a fiatalok sem találkoznak mindennap. A pályázat keretében frissítették a könyv és folyóirat kínálatukat is, mindent a fiatalok igényeihez igazítva.
2020-09-08 |
Az augusztus 14-i, pénteki nyitókoncerttel elkezdődött az idei, sorban a 29. Zempléni Fesztivál. A rendezvénysorozat ezúttal azért is különleges, mert nem csupán a térség, de koronavírus miatt rendezvénylemondások miatt az ország egyik legnagyobb fesztiváljává lépett elő. A járvány miatt azonban különleges biztonsági intézkedések mellett futnak a programok, mondta rádiónknak Turjányi Miklós fesztiváligazgató.
2020-08-19 |
A Sárospataki Református Teológiai Akadémia folyóirata ráadásul olyan érdekes és időszerű témával foglalkozik, mint például hogyan működhet az egyház karantén idején, valamint közzéteszi azt a széleskörű vitát, amely az online istentisztelet körül alakult ki. A kiemelten sok szempontot felvonultató vitával kapcsolatos első visszajelzések nagyon pozitívak. Erről beszélgettünk Nagy Károly Zsolttal, a kiadvány szerkesztőjével, a teológia docensével.
2020-08-16 |
500 fő feletti rendezvényeket továbbra sem lehet tartani, ehhez pedig alkalmazkodni kellett, így sem a korábbi nagy-, sem a korábbi kisszínpad helyén nem lesznek koncertek– mondta el rádiónknak Kirják Róbert, a Móricz Zsigmond Színház igazgatója. Hozzátette: a helyzetet úgy oldották meg, hogy nem minden betervezett koncert tartanak meg, de amelyiket igen, azt a Vidor Kertben, vagy a Rózsakert Szabadtéri Színpadon rendezik meg.
2020-08-08 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt