Az összefogás ismét segített
Mindössze két óra alatt csaknem 40 telefonhívás és 50 üzenet érkezett
2019-11-06 |
...
Lakástűzben vesztette el otthonát egy család Hódmezővásárhelyen. Szerencsére komolyabb személyi sérülés nem történt, de lakás kiégett október 30-án este. Egy négyhónapos babával egy háromgyermekes család veszítette el mindenét.

Az önkormányzat este a kollégiumban, másnaptól egy önkormányzati lakásban ajánlott fel szállást, de bútoraik, ruháik, berendezéseik odavesztek. Ezeket az Új Világ Alapítvány gyűjtötte össze. Mindössze két óra alatt csaknem 40 telefonhívás és 50 üzenet érkezett a közösségi oldalukra.

Három napon keresztül gyűjtötték és szállították a felajánlott adományokat a központba. Több, mint ötven adományozó majdnem 72 ezer forint értékben segített, összesen 51 ember ajánlott fel tárgyi eszközöket és önkéntes munkát. Az új lakást az összefogásnak köszönhetően négy nap alatt sikerült berendezni.

A bérházban nemcsak a kiégett lakásban keletkeztek károk, hanem a szomszédoknál is. Az alapítvány nekik is segített, négy családot festékekkel támogattak, valamint Garamvölgyi Gábor villanyszerelő önkéntes munkájának köszönhetően a vezetékeket is átnézték. Gulicska Irénnel, az alapítvány elnökével beszélgettünk az Európa Rádió Kitekintő című műsorában, akivel kitértünk a szervezet idei programjaira is.

 

 

 

Kiemelés:



Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt