A díjat a Miskolchoz közeli Bódvalenkén élő hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatásáért, fejlesztéséért, esélyegyenlőségük érdekében folytatott tevékenységük elismeréseként érdemeltek ki.
2021-07-21 |
Fűtéskorszerűsítéssel folytatódott a fejlesztések sora emellett a lakószobák és közösségi terek bútorzatát is kicserélték. Ezenkívül egyedülálló formatervezett park létesült az autistáknak. A régi játszókerti rész mellett egy új pihenőparkot is kialakítsanak, ahol helyet kaphatnak az egyedi játékok, ezek között fészekhinták, ülőpadok és egy fedett pavilon. - Az alkotásban részt vettek az alapítvány asztalos munkatársai és a fogyatékossággal élő munkavállalók is. A festést az otthon lakói végezték. – mondta el Szalkai Dániel az alapítvány munkatársa. Viszont a részletekről először Bohus Viktória a projektekért felelős munkatárs számol be.
2021-07-02 |
A Dorkász Szolgálat alapítvány táborai már elkezdődtek. Idén a tervezett 7 turnusból hatot tudnak megvalósítani. Elsősorban családoknak és hátrányos helyzetű gyermekeknek, de a debreceni fiú- és a budapesti leányjavító intézetekbe is ellátogat a szervezet, és egy hét tábori élményt nyújt az ottani fiataloknak.
2021-07-02 |
Az országban is egyedülálló épületegyüttesben 20 férőhellyel, 6 szobával, és 2 apartmannal várják pihenésre a fogyatékos gyerekeket nevelő családokat. A beruházás 164 millió forintos kormányzati és Európai Uniós forrásból, valamint  50 millió Ft önerőből, jelentős magántőke bevonásával  jött létre.
2021-06-30 |
Mit tanított Isten a pandémián keresztül? Keresztyénként hogyan éljük meg az újranyitást? Mi az, amiben változni szeretnénk? Ezekre a kérdésekre kaphatnak választ az érdeklődők június 25-én és 26-án. A program mindenki számára ingyenes! A részletekről Kiss Ábel Lukácsot a Dorkász Szolgálat Alapítvány igazgatóját kérdeztük.
0:00
0:00
2021-06-25 |
A Miskolcon működő Szimbiózis Alapítvány foglalkoztatási programjában hátrányos helyzetű és fogyatékossággal élő fiatalokat mentoráltak, segítettek nekik abban, hogy minél egyszerűbb legyen az átlépés az iskolapadból a munka világába.
2021-06-18 |
Korábban már többször is beszámoltunk róla, hogy megalakult a Tokaj-Hegyalja Egyetem Sárospatakon. A fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Stumpf István a bejelentéskor úgy fogalmazott: a nemzet régi adósságát törleszti Sárospatak és a térség felé az egyetem létrehozásával.
0:00
0:00
2021-06-10 |
A sikeres időszak, amíg a pályázat működött, arra ösztönözte a szakmai csapatot, hogy a munkát folytassák. Új arculattal és új célokkal PONTközPONT néven tovább működik a szerveződés.
2021-06-08 |
A hazai hospice mozgalom ugyan jelentős eredményeket ért el az elmúlt 3 évtized alatt, ám a magyar társadalom nagy része még mindig félelemmel és egyfajta tabuként tekint a halálra. A szakemberek szerint talán ez a legfőbb oka annak, hogy a betegek későn kerülnek az ellátásba, így a szükségesnél jóval többet szenvednek ők és szeretteik is, ahelyett, hogy időben megkapnák például a szükséges fájdalomcsillapító kezelést a hozzátartozók pedig a segítséget a gondozáshoz.
2021-05-08 |
A Támogassuk a Rászoruló Állatokat Alapítvány egy svájci állatvédelmi alapítvány segítségével 500 kutya és macska ivartalanítását vállalta be. A program néhány hónappal ezelőtt kezdődött, és eddig 200-250 állat ivartalanítása történt meg. Az állatorvosok naponta 8-10 műtétet végeznek, és a tervek szerint a program év végéig tarthat. Ez az állatvédelem egyik fontos lépése, hiszen a felesleges szaporulat nem kerül az utcára.
2021-04-27 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh