22 kecske pusztult el, további 11 állat megsebesült és két alpakkát haraptak össze. Jogilag 30 napja van a hatóságnak az intézkedésekre. Ezt a folyamatot kívánja felgyorsítani Jakubinyi László elnök, aki a jelenlegi állapotokról nyilatkozott rádiónknak.
2020-01-16 |
67 fiatal művészt és természettudományos tehetséget támogat a MOL Alapítvány, köztük 4 borsodi fiatalt is. A program művészet-tudomány kategóriában idén 19 millió forinttal segíti a tehetségeket. A támogatást leginkább hangszervásárlásra és útiköltség-térítésre használják fel a fiatalok.
2019-12-20 |
Lakástűzben vesztette el otthonát egy család Hódmezővásárhelyen. Szerencsére komolyabb személyi sérülés nem történt, de lakás kiégett október 30-án este. Egy négyhónapos babával egy háromgyermekes család veszítette el mindenét.
2019-11-06 |
24 határon túli szervezettel írt alá együttműködési megállapodást a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége által 2017-ben létrehozott a Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért elnevezésű alapítvány. A megállapodás célja a kapcsolattartás és a közös projektekben való részvétel. A szervezet Debrecenben tartotta ülését, ahol a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnökével Makláry Ákossal, majd Zachar Péterrel, az alapítvány elnökével beszélgetettünk.
2019-10-31 |
A Gül Baba Türbéje Örökségvédő Alapítvány és a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány együttműködésének köszönhetően újabb 2000 gyerekhez juthatnak el a segítő macik. A megállapodás keretében legyártott mackókkal nemcsak a gyerekeknek szereznek boldog perceket, de a Szeretetszolgálaton keresztül a rehabilitációs foglalkoztatást is segítik.
2019-10-17 |
A mellrák a nők leggyakoribb daganatos betegsége! Becslések szerint tíz nőből egynél nagy valószínűséggel jelentkezik a megbetegedés. Az emlőrák ma is a 33-55 év közötti nők vezető haláloka, sőt, életkortól függetlenül is a nők halálozásának második leggyakoribb oka. A halálozások száma azonban a gyógyítás eredményességének fejlődésével egyre csökken, viszont egyre több nőnél diagnosztizálják e kórt. Évente több mint 8 ezer nő és 200 férfi szembesül ezzel a diagnózissal Magyarországon. Minden évben 2000-2200-an halnak meg emiatt.
2019-10-08 |
A nyár egy nehezebb időszak a fogyatékkal élő gyermekek, fiatalok szüleinek. Ilyenkor az intézményekben szünet van, így az elhelyezésükről, felügyeletükről gondoskodniuk kell a családoknak. Ebben próbál segíteni a Szimbiózis Alapítvány. De az év többi részében is próbálják programjaikba egyre nagyobb eredménnyel bevonni a fiatalokat. Ezekről, Jakubinyi Lászlóval, a Szimbiózis Alapítvány elnökével Póczos Nikolett beszélgetett.
2019-08-30 |
Több száz fiatalt szólított meg Szegeden és az ország több pontján idén nyáron az Országos Állatvédelmi Alapítvány. Számos programra és táborba kaptak meghívást, amiből az látszik, hogy az oktatási intézmények is egyre fontosabbnak tartják az állatvédelmet.
2019-08-26 |
Nyáron is folytatódnak a megkezdett programok az Országos Állatvédelmi Alapítványnál. Bár a nyári szünetben nehezebb megszólítani a fiatalokat, a KontaktPont irodában ugyanúgy lesznek klubfoglalkozások, mint az iskolai időszakban.
2019-07-12 |
Két éve indította el Közösségi Erőnlét programját a Talentum Alapítvány. Az Európai Unió által finanszírozott projekt célja a társadalmi összetartozás, a generációk közötti együttműködés erősítése önkéntes tevékenységek által.
2019-07-03 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh