A Rezsó projektet a Mentés Másként Alapítvány indította el hazánkban. Az ötlet Angliából származik, a lényege pedig, hogy a kiürült, kidobásra szánt chipses zacskók felhasználásával takarókat, hálózsákokat készítenek rászorulóknak. A zacskók belseje hőtükör fólia, amiből egy különleges eljárással készül a REZSÓ hálózsák.
2023-04-03 |
A vártnál kisebb költségnövekedés annak köszönhető, hogy több épületet is lezártak, egyes egységek közös helyiségbe költöztek; csökkentették az állatállományt, eladtak eszközöket és az energiahatékonyság jegyében eddig négy faelgázosító kazánt és négy cserépkályhát építettek be az ingatlanokba. Jakubinyi László elnökkel beszélgetünk.
2023-03-23 |
Jó példát mutatni a szegénységből való kilépésre, elsősorban a pék és a cukrász mesterség által. Ez a legfőbb célja a Sütni Jó Alapítványnak, amely a Borsod vármegyei Hernádnémetiben segíti a hátrányos helyzetű gyerekeket.
2023-03-23 |
A Szimbiózis Alapítvány egy nyertes pályázatnak köszönhetően a személyi asszisztencia lehetőségét hozza el a miskolci fogyatékossággal élőknek. Tíz hónapon keresztül 16 főnek lesz lehetősége erre az egészen egyedi támogatásra. A fogyatékossággal élő személy a személyi asszisztenciával nem (kizárólagosan) ápolási segítséget vesz igénybe, hanem az alapítvány finanszírozásában egy olyan szolgáltatáshoz jut hozzá, mely által életminősége magasabb szintet érhet el.
2023-03-08 |
December 3.a fogyatékkal élők világnapja, ezen alkalomból pedig a ViDd Többre Alapítvány már évek óta fotósorozattal készül. 2021-ben hozták nyilvánosságra az Apák a köbön című sorozatuk képeit, ami fotós érzékenyítő projektjük második állomása volt és ugyanolyan sikert aratott, mint a NŐ az anya mögött portfóliójuk.
2023-01-03 |
Először csak 8 gyermeket és családjukat segítették, most már 50 autista ember életét tudják támogatni. Az elmúlt évtizedek alatt sokat fejlődött az otthon, hisz saját mosodában, konyhában és terápiás kertben tudnak munkát biztosítani az otthon lakóinak. Az ünnepségről és az elmúlt 30 évről Bohus Viktória a Miskolci Autista Alapítvány szakmai munkatársa számol be.
2022-09-25 |
Klicsu Ferenctől, a Tuzsért Községért Közalapítvány elnökétől, Tuzsér alpolgármesterétől a Lónyay év további programjait sorra vettük, hiszen az alkalmi Lónyay-bélyeget július elsején bocsátották ki, a mögöttünk hagyott héten zajlott a Kárpátfeszt, vagyis minden, ami kultúra – a tuzséri Lónyay-kastélyban a ránk következő héten pedig lovagok szállják meg a kastélyt. Aki érdeklődik a Lónyay család története iránt, bekapcsolódhat a nyári egyetem programjaiba, amely július 25-én a tuzséri református templomban Istentisztelettel kezdődik.
2022-07-20 |
A Nonprofit Információs és Oktató Központ Alapítvány mint független civil szervezet által meghirdetett országos pályázaton a tavalyi esztendő legnagyobb hatású, legjobb kezdeményezései kaptak elismerést a 2022-es Civil Díjon.
2022-05-25 |
A Kincses Hegyalja Alapítvány 2020 szeptembere óta működik, s célja Tállya és más tokaj-hegyaljai települések fejlődésének támogatása, a tokaj-hegyaljai lakosság életkörülményeinek jobbítása, a borvidék teremtett és épített környezetének fejlesztése, értékeinek megőrzése, átadása. A szervezet tavaly elindította Tállya Alkotó címmel képzőművészeti alkotótáborát, melynek folytatását tervezik.
2022-05-11 |
A koronavírus miatt árván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítványt támogatta a tavaly összegyűjtött adományokkal a debreceni Campus Fesztivál. Az alapítvány tavaly áprilisban alakult meg, és megindultak a támogatások is. Eleinte csak önkéntesekkel dolgoztak, mára négy alkalmazottjuk van. Hosszú távon és személyre szólóan támogatják az árvákat.
2022-03-20 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt