A Látás-Mód Alapítvány a megszerzett tudás és tapasztalatok révén segíti a látássérülteket Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és Miskolcon. A munkatársak között vannak a látássérült gyermekek, illetve felnőttek oktatása terén sokéves tapasztalattal rendelkező gyógypedagógusok, a látás elvesztésének feldolgozását segítő pszichológus, az informatikai eszközök használatában jártas szakemberek, de a legfontosabbak azok a látássérült barátok, akik saját életükön, tapasztalataikon keresztül a leghitelesebb támogatást tudják adni a segítségre szorulóknak.
2020-09-03 |
Miskolcon sikeresen működik az a szociális farm, amelyet a Szimbiózis Alapítvány a Bükk keleti lábánál található a Barát-hegyen épített fel. A szociális farm az országban egyedülálló kezdeményezés, nemcsak a fogyatékossággal élő fiataloknak ad munkát, hanem a környéken lakó megváltozott munkaképességű dolgozóknak is.
2020-09-03 |
Varga Zsuzsanna, a jótékonysági szervezet vezetője rádiónknak elmondta: korábban már történt egy ingatlanvásárlás, egy olyan lakást vettek, ahol steril szobát tudnak kialakítani a rákos gyermekek számára. Ezt az ingatlant, végül nem használták ki, így részben ennek az árából vásárolták meg a siófoki nyaralót. Tapasztalatai szerint ez a betegség szétszakítja a családokat, hiszen amíg az egyik szülő a kórházban van az egyik gyerekkel, addig a másik otthon az egészségessel. Ráadásul kevesen engedhetik meg maguknak, hogy elmenjenek nyaralni.
0:00
0:00
2020-08-20 |
A Várva Várt Alapítvány 2010-ben kezdte meg működését civil összefogással és azzal a céllal, hogy minden megfogant magzat várva várt személyként születhessen meg, és az őt ellátni, felnevelni képes családba kerülhessen. Az országos alapítvány jelenleg 20 helyen működik, többségében megyeszékhelyeken, melynek egyik állomása Miskolc.
2020-08-14 |
A miskolci civil szervezetet a szakmai zsűri több mint 800 jelölt közül találta méltónak az elismerésre, amellyel 2 millió forint anyagi támogatás is jár. Az elismerést idén negyedik alkalommal adták át azoknak a jelölteknek, akik példaértékű szociális munkát végeznek.
2020-08-09 |
Nyíregyháza egyik meghatározó civil szervezete a Zöld Kerék Alapítvány, amely már 21 éve rendszeres szervez programokat, találkozókat és közös túrákat. A következő percekben a természetbe invitáljuk Önöket, hiszen a 21 éves Zöld Kerék Alapítványról hallhatnak, aminek tagjai hamarosan újra kerékpárra pattannak, és éppen közös túrákon vesznek részt. Kazai Béla elnök rádiónknak elmondta, a kerékpáros kalandozások mellett nagyon népszerűek a gyalogtúrák is. Az alapítvány elnöke elárulta azt is, miért olyan közkedvelt a Bringasulijuk és arról is beszélt, hogyan jutott el két keréken külföldre.
2020-05-07 |
22 kecske pusztult el, további 11 állat megsebesült és két alpakkát haraptak össze. Jogilag 30 napja van a hatóságnak az intézkedésekre. Ezt a folyamatot kívánja felgyorsítani Jakubinyi László elnök, aki a jelenlegi állapotokról nyilatkozott rádiónknak.
2020-01-16 |
67 fiatal művészt és természettudományos tehetséget támogat a MOL Alapítvány, köztük 4 borsodi fiatalt is. A program művészet-tudomány kategóriában idén 19 millió forinttal segíti a tehetségeket. A támogatást leginkább hangszervásárlásra és útiköltség-térítésre használják fel a fiatalok.
2019-12-20 |
Lakástűzben vesztette el otthonát egy család Hódmezővásárhelyen. Szerencsére komolyabb személyi sérülés nem történt, de lakás kiégett október 30-án este. Egy négyhónapos babával egy háromgyermekes család veszítette el mindenét.
2019-11-06 |
24 határon túli szervezettel írt alá együttműködési megállapodást a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége által 2017-ben létrehozott a Kárpát-medencei Magyarság Evangelizációjáért elnevezésű alapítvány. A megállapodás célja a kapcsolattartás és a közös projektekben való részvétel. A szervezet Debrecenben tartotta ülését, ahol a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége elnökével Makláry Ákossal, majd Zachar Péterrel, az alapítvány elnökével beszélgetettünk.
2019-10-31 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt