Spinocerebelláris ataxia – így nevezik azt a ritka genetikai betegséget, amiben Bodnár Emese szenved. Ez a kisagy kóros elváltozása, ami mozgáskoordinációs zavarokkal, remegéssel, végül teljes bénulással jár. A betegséget édesapájától örökölte a 34 éves miskolci lány és mint kiderült: két testvére is. Gyógyítani nem lehet.
2020-02-04 |
A 92 éves Belényessy Sándor élete kalandos és küzdelmes volt, de szinte mindenre szeretettel emlékezik vissza. A kuláknak nyilvánítottság miatti küzdelmekre, a későbbi agronómusi munkáira, elért eredményeire, feleségére, gyermekeire. Sanyi bácsi az év végén egy hanaui Bibliát adományozott a Tiszántúli Református Egyházkerület Nagykönyvtárának.
2020-01-01 |
Országosan ötezernél is több, Debrecenben a 2500-at is meghaladja az összegyűlt csomagok száma. A cívisvárosban 100 családnak segítettek a hétfői osztás során, amelynek helyszíne már hagyományosan a Reménysugár Nappali Melegedő udvara. Az egybegyűltek a csomagok mellett lelki útravalót is kaptak.
2019-12-19 |
Lezárult a Magyar Református Szeretetszolgálat új adventi akciója, amelyben ötszáz gyermek karácsonyi kívánságát teljesítették. Az adakozás lényege, hogy az adomány karácsonykor a fa alá kerül és nem hamarabb vagy nem magától az adományozótól veszik át a gyermekek. Az akciónak jövőre lesz folytatása.
2019-12-14 |
Gurály Edina, a karitatív szervezet megyei igazgatója elmondta: szeretnének minél több fiatalt is megszólítani, így igyekeznek bevonni az oktatási intézményeket. Elsősorban tartós élelmiszereket, jó minőségű játékot, ruhákat, tisztító és tisztálkodó szereket várnak.
2019-11-25 |
A példaértékű összefogást emelte ki minden résztvevő azon a nyíregyházi sajtótájékoztatón, ahol a júniusi-júliusi viharkárosultak megsegítésére indított gyűjtés végeredményéről számoltak be. Mintegy 2400 lakóház, 70 önkormányzati ingatlan és több mint 50 egyházi intézmény sérült. Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke az indított gyűjtésről elmondta: az átláthatóság volt az első perctől kezdve a lényeg. Az első napokban tartós élelmiszerrel segítették a károsultakat, majd elindult a gyűjtés.
2019-11-17 |
Lakástűzben vesztette el otthonát egy család Hódmezővásárhelyen. Szerencsére komolyabb személyi sérülés nem történt, de lakás kiégett október 30-án este. Egy négyhónapos babával egy háromgyermekes család veszítette el mindenét.
2019-11-06 |
Mint minden évben, október utolsó vasárnapján egy-egy magyarországi református templom építéséért gyűjtenek valamennyi református templomban. Így, most vasárnap a kalocsai református templom bővítését szolgálják majd a perselybe helyezett adományok. A kalocsai gyülekezet a meglévő épületét, egy polgári házat szeretne templommá alakítani. A részletekről Gera-Csontos Hajnalka kalocsai református lelkészt kérdeztük.
2019-10-26 |
Az iskolai előrehaladáshoz, a családi nehézségek kezeléséhez, az önismeret fejlődéséhez, a kapcsolatokban való eligazodáshoz, valamint az egészség megőrzéséhez kapnak folyamatos támogatást a hátrányos helyzetű fiatalok a Válaszút elnevezésű programban Ózdon. Az észak-borsodi városban már öt éve van jelen a Református Szeretetszolgálat Alapítvány, irodát működtetnek, koordinálják az adomány-, mentori és sok egyéb más tevékenységüket. A Válaszút programot tavaly indították el, amelybe a 7. osztályos tanulókat vonják be. A további részletekről Bakos Zsuzsanna szakmai vezetővel beszélgettünk.
2019-09-09 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt