Radírozzuk ki a különbségeket! – elnevezéssel adománygyűjtést indított a Magyar Református Szeretetszolgálat június 1. és augusztus 15. között. Az akcióhoz a tárgyi adományok mellett anyagi támogatással is lehet csatlakozni, így akár kupon formájába a Printker Office Land Zrt. webshopján vagy a jobbadni.hu oldalon, illetve a 1358-as adományvonal hívásával.
2021-06-11 |
Miskolc díszpolgári címet adományozott Kabdebó Lóránt magyar irodalomtörténésznek, kritikusnak és egyetemi tanárnak, a Miskolci Egyetem Bölcsészkara alapítójának, a Város napja alkalmából. Az idén 85 éves Kabdebó Lóránt számos kötet szerzője, a miskolci születésű költő, Szabó Lőrinc életének, munkásságának legnagyobb kutatója. Az erdélyi magyar-örmény családból származó kiváló szakember Miskolcra is otthonaként tekint. Jelenleg Budapesten él.
2021-05-26 |
5 tonna vetőmagadományt gyűjtöttek össze a hajdú-bihari gazdák a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezete közös karitatív akciójában. A felajánlás Kárpátaljára kerül, a nehéz sorsú gazdálkodók és az önfenntartó egyházi intézmények, gyülekezetek megsegítésére. A támogató programot idén harmadszor szervezték meg. A több millió forint értékű tavaszi vetőmag mellé pénzt is átadtak az MRSZ-nek a jótékonysági kezdeményezéshez csatlakozó termelők.
2021-04-20 |
A helyi Élelmiszerbank célja, hogy közelebb vigyék a segítséget a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei nélkülözőkhöz, a helyi élelmiszerforgalmazó és -gyártó cégek támogatásával hatékonyabb ellátást biztosítsanak a térségben velük együttműködő 31 karitatív szervezeteknek, és több mentett élelmiszer jusson oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.
2021-04-14 |
A pandémia időszaka az egymásra figyelést, a segítő szándékot, az adományok jelentőségét is megerősítette. Nem gyakori, amikor egy magánvállalkozás tevékenységébe építi a társadalmi felelősségvállalást. Most egy ilyen történet következik, azzal a megjegyzéssel, hogy az adományozó és cége az idei esztendőben is tervezi, hogy bevételének 10 %-át, 3 millió forintot jótékonysági célra szán.
2021-03-31 |
Húsz család vállalta, hogy hétről-hétre sütnek, hogy ezzel segítsék a koronavírus-járvány miatt leterhelt egészségügyi dolgozókat. A legidősebb résztvevő 84 éves, a legfiatalabb süteménykészítő pedig 12 éves, a céljuk közös, kifejezzék hálájukat és megbecsülésüket a áldozatos munkát végző orvosok, ápolók, szakdolgozók iránt. A részletekről Zsarnai Krisztián evangélikus esperest, a Nagytemplomi gyülekezet lelkészét hallják.
2021-03-21 |
Az adományokat online és személyesen is várják. Iszlai Gergellyel, a Magyar Református Szeretetszolgálat Debreceni Irodájának operatív vezetőjével beszélgettünk.
2021-03-14 |
Az alapítvány tavaly az adventi időszakban indította el adománygyűjtő akcióját, melyhez azonnal csatlakozott Erdőbénye polgármestere, Kántor Dezső, az Erdőbényéért Alapítvány és a helyi polgárőrség is. A részletekről Kolosai Katalin, a Kincses Hegyalja Alapítvány kulturális menedzsere beszél.
2021-02-06 |
A Magyar Református Szeretetszolgálat a téli időszakban tűzifaadományokkal segíti a rászorulókat, elsősorban az egyedül élő időseket és a sokgyermekes családokat. A munkatársak ehhez várják a felajánlásokat a támogatóktól. Aki pénzzel szeretne hozzájárulni a karitatív akcióhoz, megteheti a 1358-as adományvonalon, ahol minden hívás 500 forintot jelent, vagy online az MRSZ internetes felületén, az adomany.jobbadni.hu oldalon keresztül.
2021-01-21 |
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt