A Magyar Református Szeretetszolgálat adventi adománygyűjtő kampánya a vártnál is jobban sikerült. Az elmúlt év végi ünnepi időszakban, karácsony előtt három akcióval is segítették a rászorulókat.
0:00
0:00
2024-01-10 |
A Debreceni Karitatív testület adománygyűjtő akciója november 13-án kezdődött. A munkatársak a Magyar Református Szeretetszolgálat dobozaiba várják az adományokat december 15-éig a város különböző pontjain, iskolákban, intézményekben és az Adventi vásárban. Elsősorban tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, de pénzbeli adományokat is fogadnak. A csomagokat az MRSZ juttatja el a rászorulóknak. Az akcióról sajtótájékoztatón számoltak be.
2023-11-21 |
A Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai 150 nevelőszülői gondozásban élő gyereknek vittek személyre szóló adományt a Debreceni Reménysugár Gyermekotthonba, a Kelet-Magyarországi Református Gyermekvédelmi Központ intézményébe.
2023-05-19 |
Több mint 1500 adag mosószert gyűjtöttek össze az adna.zsoltar.hu önkétesei, amelyet a zsibói reformátusokok keresztül juttatnak el a kárpátaljai Viskre. Itt az orosz-ukrán háború okozta nehézségek miatt mosodát indított az önkormányzat és a helyi református gyülekezet is, hogy gyakori áramszünetek ellenére is biztosított legyen a mosási lehetőség a kárpátaljai településen. A részletekről Szűcs M. Sándor vallástanárral, az Adna.Zsoltár.hu önkéntescsoportjának vezetőjével beszélgettünk.
2023-05-17 |
Asszonyok a békéért akciójuk keretében adták át és indították útnak első adományukat a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Közgyűlés elnöke, Bánné dr. Gál Boglárka, valamint Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége elnöke és a Kiss Kata zenekar névadó énekese Miskolcon, a vármegyeháza udvarán.
2023-03-30 |
Adománygyűjtő kampányt indít az Észak Kilián Közösség Egyesület március 25-én, amelyen zenés programokkal, kiállítással várják az érdeklődőket.
2023-03-22 |
A mindennapi élet megkönnyítéséhez adományozott hasznos eszközöket és használati felszereléseket a makkoshotykai központú Quercus Egyesület egy kárpátaljai református közösségnek. Az adomány pénzügyi hátterét Szabó Zsolt, Heves vármegyei országgyűlési képviselő biztosította. Az áramátalakításra alkalmas inverterek, valamint a napi használati cikkek átadását Makkoshotykán, a helyi református gyülekezet szervezésében bonyolították le.
2023-01-18 |
A Miskolci Toborzó iroda, a Bánkúti 3. Gerincradar Mérőállomás és a határvédelem állománya által összegyűjtött tartós élelmiszereket adták át a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete munkatársainak.
2022-12-22 |
Nagy összefogással több, mint ötmillió forint gyűlt össze azon az adománygyűjtő akción, amit az Európa Rádió miskolci stúdiójának műszaki vezetője, Ferenci Gábor kezdeményezett. Jótékony fekvőtámasz-kihívást teljesített Gábor, amit az Ultras Diósgyőr kezdeményezésére a DVTK is felkarolt, így közösen indítottak gyűjtést a B.-A.-Z. megyei Kórház Onko-haematológiai és Csontvelő Transzplantációs Osztályának.
2022-12-16 |
A Magyar Református Szeretetszolgálat munkatársai 150 nehéz körülmények között élő idősnek és többgyermekes családnak adtak át tartós élelmiszereket december 12-én, hétfőn Debrecenben.
2022-12-16 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt