Készül a karácsonyra a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
Ünnepi programokkal várják a rászoruló gyermekeket
2019-12-05 |
...
A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat – a hagyományoknak megfelelően - idén karácsonykor is ünnepi programokkal és sok-sok ajándékkal örvendeztet meg több ezer magyarországi és határon túli, rossz anyagi körülmények között élő, hátrányos helyzetű, rászoruló gyermeket.

Nem maradhat el ebben az évben sem az „Országházi Gyermekkarácsony” a Parlamentben, melyre 850 hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő általános iskolás gyermeket hívnak meg Magyarországról és a határon túlról, összesen nyolc országból érkeznek majd fiatalok.

Ezt követi majd a Gyermekmentő Szolgálat egyik legkedvesebb karácsonyi ajándéka, Csajkovszkij Diótörőjére mintegy 1700 gyermeket hívnak meg. A mű évtizedek óta a karácsonyi készülődés elengedhetetlen része. Nem marad el a Mindenki Karácsonya című rendezvény sem, amelyet a fővárosi önkormányzattal közösen szervez a szolgálat. Ide 300 gyereket várnak, a hangulatról pedig az Operettszínház sztárjai gondoskodnak.

A karácsonyi programsorozat a hagyományoknak megfelelően jótékonysági esttel zárul majd a Vígszínházban, ahol F. Scott Fitzgerald-Kovács Adrián-Vecsei H. Miklós-ifj. Vidnyánszky Attila: A nagy Gatsby című zenés darabját mutatják be.

Edvi Péterrel, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat elnökével beszélgettünk az Európa Rádió Kitekintő című műsorában az ünnepekről, valamint arról, hogy hogyan sikerült a 2019-es esztendő és mi várható 2020-ban.

 

 

Kiemelés: Főoldali kiemelés



Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt