Ismét járja a vidéki városokat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat mozgó fogászati rendelője. A buszban dolgozó szakembereknek sajnos évek óta rossz tapasztalataik vannak a gyermekek fogainak állapotáról. A tavalyi szűréseken megjelentek több mint a felének volt például szuvas a foga. Edvi Péter, az NGYSZ elnöke ezért is tartja fontosnak, hogy minden évben egyre több gyerek vegyen részt fogászati szűrésen és szájhigiéniai oktatáson.
2023-06-22 |
Az életmentés alapjai, mikor kell és mikor nem kell hívni a mentőket, hogyan lehet eldönteni, hogy a gyermek állapota mennyire súlyos, mit kell mondani a diszpécsernek – ezeket mind tartalmazza az a kézikönyv, amelyet a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány mentőorvosai írtak.
2022-12-09 |
A napokban jelent meg egy igazán egyedi gyerekbiblia, amely elszakad a polgári miliőtől, és a hófehér arcú, szőke hajú Jézustól, és a történetek eredetei hangulatába repíti az olvasót.
2022-11-22 |
Jelenleg a rehabilitációra szoruló gyerekek 47 %-a neurológiai eredetű, 24 %-uk mozgásszervi, 8 % légúti betegség miatt kap kezelést,, és az égési sérülést szenvedettek rehabilitációja is itt történik. Nemzetközileg elfogadott terápiák mellett speciális magyar módszereket, pl. a Dévény tornát is alkalmazzák. Dr. Nagy Gábor orvosigazgatót, dr. Hauser Péter oktatási-, tudományos-, és kutatási igazgatót, és dr. Zahuczky Katalin osztályvezető főorvost hallják.
2022-09-13 |
Sipos Adrienn nem ismer lehetetlent, ha a beteg, kórházban ápolt gyerekek felvidításáról és tanításáról van szó. Adrienn gyermekkorában maga is sokat volt kórházban, tudja, mit vállalt, amikor kórházban dolgozó pedagógus szeretett volna lenni. A tanítás mellett sokat játszik a gyerekekkel, de persze ezek is mind-mind fejlesztik a kicsiket - legyen szó diafilmezésről, bábozásról, vagy épp azokról a mesékről, amiket ő írt épp a kórházi élményeiből merítve. Ismerjék meg Sipos Adrienn kórházpedagógust.
2022-03-22 |
Az elmúlt hetekben több szakmai fórumnak volt az előadója Lengyelné Pogácsás Mária, a Gyermek és Családjóléti Központ vezetője, aki az ott szerzett tapasztalatokat osztotta meg a rádiónkkal.
2021-10-28 |
A leukémia ugyan továbbra is nagyon súlyos, de az esetek többségében már nem halálos diagnózis a gyerekek számára. A Gyermekgyógyítók csapata, amely ma már az ország 8 kórházában – köztük Miskolcon is - gyógyítja a rákbeteg gyermekeket, idén 50 éves. A Magyar Gyermekonkológia Hálózat – vagy, ahogy sokan ismerik őket, a Gyermekgyógyítók – az ország egyik legrégebben működő, gyermekek gyógyításával foglalkozó közhasznú civil szervezete.
2021-05-13 |
Ezt választotta mottójául az a nyári tábor, amelyet a Miskolc-Belvárosi Református Egyházközség szervez a miskolci Nyilas Misi Házban június 21 és 25 között. A részletekről Bodáné Falucskai Ilonával, a gyülekezet beosztott lelkipásztorával beszélgettünk.
2021-05-13 |
A miskolci "Ecsetre fel a gyermekekért" önkéntesekből álló csapata minden év májusában kiválaszt egy gyermekintézményt, ahová ajándékokat visz a Gyermeknap alkalmából. A tavalyi évhez hasonlóan, idén is a Nagybarcai Gyermekotthon kis lakóit szeretnék ajándékokkal meglepni. A felajánlásokat 2021. május 22-ig várják a szervezők. Az intézményt tárgyi adományokkal lehet segíteni. A részletekről dr. Mannheim Viktóriát, az „Ecsetre fel a gyermekekért” csoport alapítóját kérdeztük.
2021-05-08 |
Idén a második ciklusát folytatja Lengyelné Pogácsás Mária, a Család és Gyermekjóéti Központ vezetője. A vezetőtől megtudtuk, az alapellátás célja, hogy hozzájáruljon a gyermek testi, értelmi, érzelmi, erkölcsi fejlődésének, jólétének, családban történő nevelkedésének elősegítéséhez, a veszélyeztetettség megelőzéséhez.
2021-04-29 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt