A DKV Debreceni Közlekedési Zrt. az Országos Mentőszolgálat Észak-Alföldi Regionális Mentőszervezetével több területen is együttműködésre lépett. A közlekedési társaság csak az elmúlt évben 200 alkalommal kérte a Mentők segítségét, amikor utasai szorultak gyors ellátásra.
2023-03-15 |
Nemrégen jött haza a földrengés-sújtotta törökországi Antakyából a nyíregyházi Vincellér Tibor. A Kelet-Magyarországi Speciális Mentők önkéntes tagjaként, a Baptista Szeretetszolgálat önkéntes kutató-mentő munkatársaként már a katasztrófa másnapján a helyszínen segédkezett. Összesen hét személyt sikerült kimenteni a romok alól a mentőalakulatnak.
2023-02-20 |
Egy hét után épségben és egészséges állapotban érkezett meg a Spider mentőcsapat vezetője Lehoczki László valamint nevelt lánya, Binda Nikoletta és előttük egy nappal Dr. Mezősi Tamás a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola vezetője.
2023-02-16 |
Február 1-jétől új, de továbbra is egységes szemléletű koncepció szerint látja el a mentőszolgálat az ügyeletet Hajdú-Bihar vármegyében. A rendszer átalakítására szükség volt, ugyanis 1950 óta működött az a forma, amely sem a betegek, sem az ellátó egészségügyi szervezetek számára nem volt ideális.
2023-02-01 |
Az ünnepi készülődés, a téli útviszonyok és a hideg időjárás mind előidézhetnek olyan közúti vagy háztartási baleseteket, amikor létfontosságú, hogy időben érkezzen a szakszerű segítség.
2022-12-28 |
Megkezdeni az újraélesztést, megkeresni a közelben egy defibrillátort, közben hívni a 112-őt – ez így együtt nagy eséllyel mentheti meg annak életét, aki hirtelen esik össze akár az utcán, akár egy bevásárlóközpontban, rendezvényen, vagy bárhol. Nyíregyházán már legalább 60 ilyen életmentő készülék van, iskolákban, piacokon, az Állatparkban de még a Bíróságon is. Csikós Péter mentőtisztet, egészségügyi rendszer szakértőt halljuk.
2022-11-03 |
Az Országos Mentőszolgálat egy éve teszteli legforgalmasabb területein azt az öntanuló mesterséges intelligencia alapú előrejelző rendszert, mellyel a korábbi adatok alapján hatékonyan meg lehet becsülni hol-mennyi riasztás várható. Így a lehető legjobban eloszthatják a mentőkapacitásokat, a kocsikat, a személyzetet.
2022-06-24 |
A riasztások mellé társul még, a járványhelyzet miatt újfent rohamosan növekvő mintavételezés is. A megnövekedett feladatok miatt a közlekedők segítségét kérik, hogy az életmentők ebben a kiélezett helyzetben is minden esetben gyorsan helyszínre érjenek.
2021-11-27 |
Mentőt hívni egyszerű feladatnak tűnhet, de vajon éles helyzetben is meg tudjuk őrizni a hidegvérünket? Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány 14 ezer embert kérdezett meg a Szép Mentés! teszt keretében, hogy megtudja, mennyire vagyunk talpraesettek, amikor tárcsázni kell a 112-t.
0:00
0:00
2021-10-21 |
Kiválóan helyt álltak az önkéntesek az elmúlt időszakban a miskolci mentőállomáson. Az Országos Mentőszolgálat Észak-magyarországi Regionális Mentőszervezete, valamint a Miskolci Mentőállomás vezetősége köszönetet mondott a koronavírus-járvány idején szolgáló önkénteseknek, akik elsősorban a mintavételek koordinálásában, lebonyolításában segédkeztek hónapokon keresztül.
2021-06-23 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt