Advent első vasárnapjával elkezdődik a karácsonyi készülődés időszaka, a keresztények számára a készülődés, várakozás a Megváltó érkezésére, Jézus Krisztus születésnapjára. Ezek a hetek minden esztendőben jelentősek, de ebben az évben, a járvány közepette, a veszélyhelyzet körülményei között még inkább jelentés-terhesek, és valószínűleg sokakban új gondolatokat, érzéseket ébresztenek, miközben elmélyíthetik az igazi, személyes kapcsolatot Istennel. Erre az első adventi vasárnapra Ézsaiás próféta szavaival foglamazta meg üzenetét Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.
2020-11-29 |
Ön is úgy emlékszik, hogy régen gyakrabban volt hó karácsonykor? Pedig az elmúlt száz év statisztikai adatai azt mutatják, hogy régen sem volt sokkal több fehér karácsony, mint napjainkban. A hivatalos adatok szerint 3-6 évente fordult elő fehér karácsony hazánkban az elmúlt száz évben. Azonban az mindenképpen kimutatható változás, hogy a 2000-res évekig Kékestetőn mindig fehér karácsony volt, de az utóbbi két évtizedben ez egyre ritkább. A klímaváltozás miatt a legvalószínűbb, hogy a jövőben tízévente lesz csak fehér karácsonyunk. Allaga Tamással, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelző meteorológusával beszélgetünk a részletekről.
2019-12-27 |
Műsorral és ajándékokkal kedveskedett a látássérült gyermekeknek és szüleinek a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete. A civil szervezet miskolci székházában megrendezett ünnepségen ellátogatott hozzájuk a Mikulás, akinek kicsik és nagyok lelkesen énekeltek, szavaltak egy-egy ajándékcsomagért cserébe.
2019-12-26 |
Karácsony másodnapján ünnepi istentiszteletet közvetítettünk felvételről a Nyíregyháza-Városi református gyülekezet örökösföldi közösségéből. Igét hirdetett Nagy József lelkipásztor. A felvétel december 25-én készült.
Karácsony első napján ünnepi istentiszteletet közvetítettünk Miskolcról, a Csabai kapui református gyülekezetből. Igét hirdetett Gecse Attila, a gyülekezet lelkipásztora.
Évszázadokon keresztül várták az emberek a gyermek Jézus születését, mert ebben látták a reménységet és a jövőt. A gyermek születése maga az örök élet jelenléte. Így kell most is készülni az adventre és a karácsonyra.- mondta Kató Béla erdélyi református püspök.
2019-12-24 |
Húsz hajléktalan vett részt a Debreceni- Nagytemplomi Református Egyházközség fenntartásában működő Reménysugár Nappali Melegedőben szervezett karácsonyi ünnepségen. A munkatársak a már hagyományos alkalmakon az ünnepet szeretnék az utcán élőkhöz közelebb vinni.
2019-12-22 |
Ajándékot vásárolni és ajándékozni akkor jó, ha tényleg azt akarom vele kifejezni, hogy a másik mennyire fontos nekem. Veres Péter, gávai református lelkipásztorral arról beszélgetünk, hogy érdemes-e stresszelni az ajándékvásárláson? Kit, milyen ajándékkal lepjünk meg?
0:00
0:00
2019-12-22 |
Év végi utolsó edzését tartotta a DVTK asztalitenisz egyesülete a fiataloknak. Az utánpótlásban jelenleg 40-en ütik a kaucsuk labdát. Feltörekvő fiatalokról van szó. Az első 4 gyerek pedig már a megyei bajnokságban pallérozódik, úgy hogy az év elején még a Miskolc városi bajnokságban játszottak. Az utánpótlás nevelés nagyon fontos alapja lehet a DVTK asztalitenisz törekvésének. A legutolsó 2019-es edzésen szülők, gyerekek együtt játszottak, kicsit könnyedebb, lazább, játékosabb és természetesen karácsonyi hangulatban.
2019-12-22 |
A Karácsony szimbóluma a fenyőfa, melyet a termesztők már november végén kivágnak és szállítanak az árusítóhelyekre, nem ritkán más országokba. Érdekes módon hozzánk a Dán királynő kertészetéből érkezik a normand fenyő, hazánkból a lucfenyőt exportálják külföldre, mert ott jobban megfizetik. A vásárlói igények, akárcsak az árak is rendkívül különbözőek.
2019-12-18 |
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt