Miskolc-Szirma adventi koszorúját is mindegyik felekezt magáénak monmdhatja, ugyanis a gyertyagyújtásokban minden egyes egyház képviselője részt vett. A görög katolikusok csakúgy, mint a reformátusok, akik az első gyertyát lobabntották lángra. Stefán Zoltán görög katolikus paókustól azt is megtudhatjuk, hogy miről prédikált idén szet este, és hogyan is nézett ki az éjféli mise, mit adtak elő a helyiek a templomban.
2022-12-28 |
Bethlehem azonban nem egy zsákutca, nem egy végállomás, hanem egy stratégiai helye az Isten szeretetének, amit jó megélni, jó átélni. A karácsony lényege az, hogy ahogyan az Isten szereti a világot - fogalmazott rádiónknak Dr. Gaál Sándor, a Nyírségi Református Egyházmegye esperese.
2022-12-24 |
A téli időszakban különösen fontos, hogy odafigyeljünk az idősekre . Ha lehet, néha segítsünk nekik a bevásárlásban és - szomszédként - kopogjunk be hozzájuk, s kérdezzük meg, hogy vannak- egyebek mellett erre hívja fel a figyelmet Bordás Béla, Nyíregyháza városgondnoka.
2022-12-24 |
Mi ennek az oka, módosult-e valamennyire a magyarok halfogyasztási szokása az elmúlt években, mely édesvizi halak a leginkább kedveltek? Erről kérdezzük Ifj. Radóczi Jánost a Szabolcsi Halászati KFT termelésvezetőjét.
2022-12-23 |
A karácsonyi időszak előtt megnő a segítséget kérők száma – ezt mondja a Nyíregyházi Család és Gyermekjóléti Központ Északi telephelyének vezetője. Békésiné Koncos Erika az egész évben tartó adományozásokról beszél majd.
2022-12-16 |
Második alkalommal rendezte meg a "Nemzetek Karácsonyát” a DEMKI, valamint a Bolgár, Lengyel, Ukrán, Roma és Német Nemzetiségi Önkormányzat. A rendezvény célja, hogy a Debrecenben élő nemzetiségeket megismertessék a város lakosságával, lehetőséget teremtve a bemutatkozásra, a sajátos nemzeti tradíciók éltetésére, a kulturális kapcsolatok ápolására.
2022-12-14 |
Advent a várakozás, az elmélyülés időszaka. Kocsis Fülöp görögkatolikus érsek-metropolita szerint ez alkalmas arra, hogy ismét megéljük gyermeki énünket és ilyen módon visszataláljunk önmagunkhoz akár még a nehéz élethelyzetben is. Kocsis Fülöp érsek-metropolitát hallják.
2022-12-11 |
Dr. Sárváry Andrea pszichológus a karácsonyi ünnepek közeledtével felerősödő érzésekről, érzelmekről beszélt rádiónknak az egyedül ünneplők, magányosok tekintetében.
0:00
0:00
2022-12-09 |
Vajon aki megáll Nyíregyházán a Kossuth téren a város idei, 13 méteres karácsonyfája előtt, elgondolkodik –e, hogy honnan érkezett, hol nőtt fel, hol nőtt ilyen szépre, nagyra?
2022-11-25 |
Már javában zajlanak az előkészületi munkák az MVK Zrt. adventi villamosán. Költségtakarékossági okokból az elmúlt évi díszítés nagyrészt idén is megmarad a járművön, de ezt is fel kell azért frissíteniük.
2022-11-24 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt