Tíz éve szolgál lelkipásztorként a sárospataki református gyülekezetben dr. Fodor Ferenc lelkipásztor, valamint a főgondnoki tisztséget is ugyanennyi ideje tölti be dr. Mátyás Péter. Az elmúlt 10 év alatt egyszerre zajlott a közösségépítés, valamint az egyházközség ingatlanjainak felújítása.
2023-11-13 |
„A tehetség kincs!” – ezzel a mottóval idén is meghirdette nagy múltú Nyilas Misi Ösztöndíjprogramját a Magyar Református Szeretetszolgálat. Valamilyen területen kiemelkedően teljesítő, de nehéz helyzetük miatt támogatásra szoruló diákok jelentkezését várják meghosszabbított határidővel a hónap végéig.
2023-10-16 |
Nem akart dékán lenni, de vállalta, hogy a szükségben átveszi a Károli Gáspár Református Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának vezetését. Miskolczi-Bodnár Péter négy és fél évet szolgált dékánként.
2023-09-16 |
Mintegy 40 millió forint értékben vásárolt új eszközöket és gépjárműveket az elmúlt időszakban a Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató- Mentőcsoportja, amely 2019 óta működik és kapcsolódik be a katasztrófavédelem munkájába is.
2023-09-05 |
A fiatal református lelkipásztor már mintegy 5 éve szolgál a településen, de most érkezett el az ideje annak, hogy hivatalosan is a román határhoz közeli nagyközség kis református gyülekezetének lelkipásztora legyen. Az elmúlt évek alatt felújították a református templomot, új ifjúsági házat hoztak létre és megszépítették a református temetőt is.
2023-04-19 |
A Görögtűz Szeretetszolgálat több mint száz idősnek segít napi szinten a házigondozásban és közel ezerötszáz helyre szállít ételt Nyíregyházán. A Szeretetszolgálat Tagintézményvezetője Dr. Ludescher Gabriella kiemelte, kiváló munkaközösségnek lehet a vezetője.
2023-03-17 |
Egész élete szolgálat, az egészségért. Hivatásában, gyógyító munkájában ötvözi a nyugati medicinát a keleti orvoslással. Évekig vezette az Erzsébet Kórház ideggyógyászati osztályát, vállalkozók és a városi önkormányzat segítségével korszerű, XXI. századi fájdalom ambulanciát hozott létre, ahol számos beteg remélheti gyógyulását. Életéről, hivatásáról, szolgálatáról beszélt rádiónknak.
2022-11-12 |
Csenger városa több szempontból is különleges település Szabolcs-Szatmár-bereg megye északkeleti szegletében, a megye keleti peremén, közvetlenül a román határ mellett. Nincs olyan szócikk, hivatkozás, honlap, ahol a várost ne gyönyörű templomával, a piros-fekete téglából épült, festett kazettás mennyezetű 700 éves templomával jelenítenék meg. Itt szolgál neves elődei nyomdokában Dr. Tőkés Zoltán.
2022-11-01 |
a jelmondat nem vált idejét múlttá, hiszen napjainkban a segítségre szorulók száma nem csökken, hanem inkább gyarapszik. Az ukrajnai háború kitörése óta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat több 10 ezer menekülő embernek nyújtott segítséget.
2022-10-11 |
2007-ben indították el ezt a programot a nyaralók, fürdőzők biztonsága érdekében, azóta már 45ezernél is több esetet láttak el a különböző strandokon. Egy-egy szezonban körülbelül 300 fiatal vöröskeresztes vállalja a szolgálatot, ők ezúttal is 20 helyszínen lesznek jelen.
2022-06-10 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt