Varrjunk maszkot - összefogással!
Mozgalmat indított a debreceni MODEM
2020-03-26 |
...
A MODEM útnak indította a Varrjunk maszkot – összefogással nevű mozgalmat, felkarolva Marczin Roland munkáját. „Egyre többen jelzik, hogy szívesen részt vennének a varrjunk maszkot kezdeményezésben, és egyre többen el is kezdték már házilag, külön-külön, kisebb mennyiségben Debrecenben és a környéken – írja a MODEM hírlevele.

A hatékonyság növelése érdekében szeretnék ezt most egybefogni, a kezdeményezés mögé állni az anyagbeszerzéstől a támogatások keresésén át a kiszállításig. Ha minden fázis (támogatások gyűjtése, anyagbeszerzés, szabás, varrás, mosás, rendelések felvétele, irányított kiszállítás) egy kézben van, talán az egészségügyi intézmények és más ellátóhelyek is könnyebben eligazodnak a segítők egyre nagyobb táborán belül, ők pedig hatékonyabban haladhatnak, és egyszerre nagyobb mennyiséget is el tudnak juttatni az adott helyekre. Kapcsolataik révén hasonló intézményeket is meg szólítottak, a Csokonai Színház, a Vojtina Bábszínház és a Deutsches Kulturforum már vállalta az aktív részvételt, segítséget.”

A MODEM tehát örömmel venné, hogy aki segít, ezen a rendszeren keresztül tenné meg. A maszkotvarrunk@gmail.com címen azt is jelezhetik, hogy a folyamat melyik fázisban tudnának segíteni: anyagbeszerzés – pénzbeli támogatás – szabás – varrás – mosás, vasalás – szállítás. A mailben azt is pontosan le kell írni, mikor mit tudnak felajánlani, mivel minden folyamatot pontosan rögzítenek, összefognak, és intézik a szállítást is.

 

 

Kiemelés:



Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt