Több mint 25 éve résztvevője a hazai gyermekkultúrának a Maszk Bábszínház. Évente átlagosan kb. 160-180 előadást tartottak több tízezer néző előtt. Bérletes előadásaikkal gyakran szerepeltek az ország művelődési intézményeiben, nyaranta pedig a fesztiválok, nagyszabású rendezvények rendszeres fellépői voltak.
2023-02-01 |
A Miskolci Egyetem kutatói szabadalmi bejelentést tettek, publikálják a találmányt rangos angol nyelvű szaklapokban és az Innovációs és Technológiai Minisztérium koronavírussal kapcsolatos kiadványában is megjelennek kutatásuk eredményei eredményei magyar nyelven.
2022-03-02 |
Debrecen legnagyobb, szimbolikus templomában, a református Nagytemplomban az elmúlt időszakban is fenntartottak több óvintézkedést, és azt tapasztaták, hogy a gyülekezet tagjai betartják azokat.
2021-11-06 |
A maszkokat adományokból vásárolták, az akciót azért hirdették meg, mert úgy látják, sokan hónapokig hordanak egy amúgy egyszer használatos maszkot. Épp ezért azoknak szeretnének segíteni, akiknek nincs pénzük drágább, jó minőségű maszkot vásárolni. A védőeszközt kérésre postaládába is bedobják, de Mátészalka több pontján osztani is fogják azokat. A részletekről Lintényi Leventét a Mátészalkaleaks közösségszervezőjét hallják.
2021-04-14 |
A szabolcs megyei városban folytatják az önként vállalt tesztelést is, a lakosok a korábbi ár feléért vehetik igénybe a tesztelést. Az ingyenesen teszteltek körét pedig módosítják és bővítik, felajánlották a rendőröknek, postásoknak is, hogy ingyen letesztelik őket. Máté Antal nyírbátori polgármestert hallják.
2021-03-07 |
A fővárosból egyre több elképesztő esetről lehet hallani: egy utas azért szúrta meg késsel utastársát, mert az megkérte, hogy húzza fel az orrára is a szájmaszkját, míg egy másik buszon a sofőr kért meg egy nőt, vegyen fel szájmaszkot, amire a nő trágár, agresszív üvöltözésbe kezdett.
2020-11-19 |
Háromrétegű egészségügyi szájmaszkok gyártására használható gépsort, valamint az azt befogadó üzemcsarnokot avattak Abaújszántón. A százmillió forintos beruházás felét, a gépsor beállítását a bérmunkát megrendelő cég, másik felét az üzem tulajdonosa, az állami tulajdonú KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE cégcsoport biztosította, ami gyakorlatilag a munkavégzéshez szükséges épület teljes körű felújítását jelentette.
2020-10-23 |
Kétórántként tíz perc maszk-mentes szünetet szeretne a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete az általa képviselt munkavállalóknak. Karsai Zoltán elnök azt mondja: nem maszk ellenesek, de szerintük egy egész napot megterhelő végig dolgozni maszkban, ezért javasolják a szünetet a munkáltatóknak.
2020-09-27 |
Velkey György, a református Bethesda Gyermekkórház főigazgatója szerint általános szabálynak kellene lennie a kötelező maszkhasználatnak az iskolákban.
2020-09-08 |
Újra fontos lenne, hogy minél többen kitöltsék a Magyar Adatszolgáltató Kérdőívet, azaz a MASZK-ot. A koronavírus-járvány kezdeti szakaszában volt olyan nap, hogy 60 ezren töltötték ki a tesztet, a nyáron viszont már csak pár százan vagy ezren tették ezt meg.
2020-09-08 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt