A fővárosból egyre több elképesztő esetről lehet hallani: egy utas azért szúrta meg késsel utastársát, mert az megkérte, hogy húzza fel az orrára is a szájmaszkját, míg egy másik buszon a sofőr kért meg egy nőt, vegyen fel szájmaszkot, amire a nő trágár, agresszív üvöltözésbe kezdett.
2020-11-19 |
Háromrétegű egészségügyi szájmaszkok gyártására használható gépsort, valamint az azt befogadó üzemcsarnokot avattak Abaújszántón. A százmillió forintos beruházás felét, a gépsor beállítását a bérmunkát megrendelő cég, másik felét az üzem tulajdonosa, az állami tulajdonú KÉZMŰ-ERFO-FŐKEFE cégcsoport biztosította, ami gyakorlatilag a munkavégzéshez szükséges épület teljes körű felújítását jelentette.
2020-10-23 |
Kétórántként tíz perc maszk-mentes szünetet szeretne a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete az általa képviselt munkavállalóknak. Karsai Zoltán elnök azt mondja: nem maszk ellenesek, de szerintük egy egész napot megterhelő végig dolgozni maszkban, ezért javasolják a szünetet a munkáltatóknak.
2020-09-27 |
Velkey György, a református Bethesda Gyermekkórház főigazgatója szerint általános szabálynak kellene lennie a kötelező maszkhasználatnak az iskolákban.
2020-09-08 |
Újra fontos lenne, hogy minél többen kitöltsék a Magyar Adatszolgáltató Kérdőívet, azaz a MASZK-ot. A koronavírus-járvány kezdeti szakaszában volt olyan nap, hogy 60 ezren töltötték ki a tesztet, a nyáron viszont már csak pár százan vagy ezren tették ezt meg.
2020-09-08 |
Továbbra is kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk vagy sál viselése a miskolci boltokban és a tömegközlekedési eszközökön is. Sőt szombattól az MVK járatain szigorodtak is a szabályok. A közlekedési vállalat munkatársai figyelmeztethetik, vagy akár le is szállíthatják azt, aki maszk nélkül száll fel az autóbuszokra, villamosokra. Többek között erről is beszélt rádiónknak Csollák István háziorvos és sürgősségi szakfelügyelő főorvos.
2020-07-24 |
Budapesten még óvatosabban találkoznak az emberek másokkal, mint vidéken, de mindenhol nőtt a kontaktok száma a kijárási korlátozás, majd a veszélyhelyzet jogi megszűnésével. A MASZK, azaz a Magyar Adatszolgáltató Kérdőív adataiból az is kiderül, hogy az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány szempontjából legveszélyeztetetbb korosztályt, az időseket alig látogatták meg a náluk fiatalabbak, viszont a korosztály tagjai egymással többet találkoztak, mint a járvány előtt. Az adatokat még gyűjtik, mert jelentősége lehet egy esetleg második hullám kezelésében. A részletekről Karsai Mártont a Közép-Európai Egyetem Hálózat és Adattudományi Tanszékének egyetemi docensét kérdeztük.
2020-07-02 |
Koroknai Edit a MODEM igazgatója és Papp László Debrecen polgármester a napokban együtt mondott köszönetet a kulturális létesítmény udvarán annak a kétszáznál is több önkéntesnek, akik a koronavírus veszélyhelyzet idején több mint negyvenezer textilmaszkot varrtak a debrecenieknek. A „Varrjunk maszkot összefogással” elnevezésű kezdeményezést nyolc nap alatt szervezték meg, melyhez több intézmény csatlakozott.
2020-06-16 |
Több száz ilyen pajzsot adtak át a református Bethesda Gyermekkórháznak, és kétezer darabot határon túli magyaroknak is eljuttatnak. Emellett egy próba programot is elindítottak, melyben 120 olyan családnak segítenek havi tízezer forinttal, akiket a járvány gazdasági hatása hozott nehéz helyzetbe.
2020-05-12 |
A fennálló egészségügyi helyzet motiválta Hajdú Viktorné Adrienn Hernádnémeti lakost és barátnőit, hogy közösen szájmaszkokat készítsenek. A szükséges anyagokat adományként kapták: főként Budapestről érkeztek csomagok, de a helyiek is segítik őket. A maszkot pedig eladják és a befolyt pénzből a környéken dolgozó mentősök és egészségügyi szakemberek munkáját segítik. Maszkot ezen kívül adományként juttatnak el az egészségügyi intézményeknek is.
2020-05-01 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh