Ennek záróakkordjaként október 23-ától február 12-éig látható az a tárlat, amelyen a rendszerváltás óta eltelt bő 30 év magyar kortárs művészeti világát mutatják meg különleges módon. A program célja az volt, hogy elsősorban a középiskolásokat ismertesse meg az elmúlt három évtized magyar képzőművészetével.
2022-10-27 |
A MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ munkatársai rendkívüli jelentőségű kiállításra várják az érdeklődőket. Lakner László, a magyarországi neoavantgárd egyik legfontosabb képviselőjének retrospektív tárlata nyílt meg május 28-án, mely egészen szeptember 11-ig látogatható. A kurátora Fehér Dávid művészettörténész, aki a művész több, mint 40 évet felölelő alkotói munkásságát mutatja be.
2022-05-29 |
A 15 világhírű képtárból és magángyűjteményből összeválogatott majdnem 100 alkotás a valaha volt legnagyobb szabású hivatalos nemzetközi absztrakt csoportosulás, az Abstraction-Creation tevékenységét és az 1930-as évek párizsi világát mutatja be október 3-a és január 30-a között.
2021-09-08 |
A MODEM is kinyithatott a védettségi igazolvánnyal rendelkező látogatók számára és a hozzájuk tartozó kiskorúakat is fogadhatják az intézményben. A gyermekrendezvényeket későbbi időpontokban tervezik a munkatársak. A legnagyobb kiállítás, melyet a járvány miatt mindig halasztott a múzeum az a tematikus tárlat, „Párizsi absztraktok” címmel, mely, ha minden jól alakul október másodikán megnyílhat a MODEM-ben. Koroknai Edit ügyvezető igazgatót kérdezzük.
2021-05-11 |
A debreceni MODEM-ben november 14-én, szombaton megtartották az intézmény történetének első online kiállításmegnyitóját. Kicsiny Balázs „Időhúzás” című életmű kiállítása mellett pedig most hétvégén Ferenczy Zsolt „Klónia”című tárlata is elérhetővé válik a virtuális térben. Az intézmény egyik erőssége már a tavaszi karantén idején is az online foglalkozások voltak közép-és általános iskolások számára, melyek most folytatódnak.
2020-11-20 |
Koroknai Edit a MODEM igazgatója és Papp László Debrecen polgármester a napokban együtt mondott köszönetet a kulturális létesítmény udvarán annak a kétszáznál is több önkéntesnek, akik a koronavírus veszélyhelyzet idején több mint negyvenezer textilmaszkot varrtak a debrecenieknek. A „Varrjunk maszkot összefogással” elnevezésű kezdeményezést nyolc nap alatt szervezték meg, melyhez több intézmény csatlakozott.
2020-06-16 |
A MODEM útnak indította a Varrjunk maszkot – összefogással nevű mozgalmat, felkarolva Marczin Roland munkáját. „Egyre többen jelzik, hogy szívesen részt vennének a varrjunk maszkot kezdeményezésben, és egyre többen el is kezdték már házilag, külön-külön, kisebb mennyiségben Debrecenben és a környéken – írja a MODEM hírlevele.
2020-03-26 |
Határainak megnyitásával három évtizeddel ezelőtt Magyarország megtette az első lépéseket, hogy utat nyisson Németország egyesüléséhez és egy egységes, szabad Európa megteremtéséhez. A Páneurópai Piknik megrendezése, valamint a berlini fal lebontásának 30. évfordulója alkalmából a Deutsches Kulturfórum és a MODEM projektkiállítás keretében mutatja be a magyar kerítésbontástól a határnyitásig, illetve a békés forradalomtól a német egységig tartó időszakot.
2019-11-11 |
Különleges Csontváry-projekttel, kvízestekkel, rendhagyó tárlattúrával, kortárs tánccal, zenés színházzal és rengeteg koncerttel ünnepli idén a MODEM a 13. születésnapját 9 napon keresztül. Szeptember 28. és október 6. között szokatlan és rendhagyó programokkal várják az érdeklődőket.
0:00
0:00
2019-09-26 |
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt