Idén rekordszintű albérletkínálat várja a felsőoktatásba felvételt nyert hallgatókat
Egyelőre nem nőtt az albérletek iránti érdeklődés Miskolcon
2020-08-01 |
...
Mivel a bérleti díjak csökkennek, az utóbbi években soha ilyen jó helyzetből nem várhatták a hallgatók a tanévet. Idén a ponthatárok kihirdetésének hetében 38 százalékkal több keresés volt az albérletekre, mint tavaly ilyenkor - mondják, hozzátéve: a bérleti díjak csökkenése miatt nemcsak a friss hallgatók keresnek albérletet, hanem a régebben albérletben élők is.

Budapesten átlagosan 150 ezer forintért lehet lakást bérelni, tíz százalékkal olcsóbban, mint februárban. A nagyobb egyetemvárosokban - például Debrecenben, Győrben, Szegeden, Veszprémben - 100-110 ezer, az ország keleti részében - például Egerben, Miskolcon - 80 ezer forint az átlagos bérleti díj. Az albérletárak alakulását nagy mértékben befolyásolják a koronavírus utóhatásai, a rövid távú lakáskiadás helyzete és az esetleges digitális oktatás. Kitértek arra is: az eladó lakások kínálati árában nem látható változás, de a vevők alkupozíciója folyamatosan javul: akár 5-10 százalékot is lehet alkudni a kínálati árakból.

Egyelőre nem nőtt az albérletek iránti érdeklődés Miskolcon. Általában a felsőoktatási felvételi eljárást követő ponthatárok kihirdetése után beindul az albérlet keresésn az ingatlanportálokon a leendő egyetemisták körében, ez Miskolcon még nem érezhető. Egyébként van bőven kiadó lakás a városban. Az általunk megkérdezett ingatlanszakértő szerint jobban megéri saját lakásba költöztetni az egyetemistát. Demeter Tiborral az egyik ingatlankiadással  foglalkozó  iroda tulajdonosával beszélgettünk.

Kiemelés:Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt