Folytatódott az átlagos lakbérek, az albérleti árak emelkedése júniusban: országosan 2,1 százalékkal, Budapesten 2,5 százalékkal nőttek az egy hónappal korábbihoz képest a KSH-ingatlan.com lakbérindex szerint.
2023-07-28 |
Debrecenben 9 százalékos drágulás tapasztalható, most is a kisebb, (50 négyzetméter körüli) lakások iránt mutatkozik a legnagyobb kereslet, fontos szempont azonban az egyetem közelsége, a jó megközelíthetőség, a közlekedési infrastruktúra és a lakóhely környezetének minősége.
2022-01-14 |
Az országos adatokhoz képest kedvezőbben alakulnak az albérleti díjak Miskolcon. A borsodi megyeszékhelyen jelenleg 90 ezer forint körül lehet bérelni kiadó lakást, tavaly ilyenkor 85 ezer forint volt az átlagár, ami minimális emelkedést mutat, de még mindig ez a legolcsóbb bérleti díj a megyeszékhelyek között. Az egyetemvárosok rangsorában is Miskolc a legolcsóbb - fogalmazott rádiónknak az ingatlan.com gazdasági szakértője. Balogh László elmondta: az idén a nyári albérletszezon visszafogottabb volt a tavalyinál, a bérleti díjak emelkedése és a forgalom is elmaradt a múlt évi szintektől.
2021-09-29 |
A nyári hónapoktól azonban ismét a bérleti díjak emelkedése prognosztizálható a koronavírus elleni oltás felfutásával és a turizmus beindulásával párhuzamosan. Ősztől pedig a hagyományos egyetemi oktatás várható beindulásával egyre több, elsősorban külföldi egyetemista jelenik meg a piac keresleti oldalán.
2021-01-26 |
Mivel a bérleti díjak csökkennek, az utóbbi években soha ilyen jó helyzetből nem várhatták a hallgatók a tanévet. Idén a ponthatárok kihirdetésének hetében 38 százalékkal több keresés volt az albérletekre, mint tavaly ilyenkor - mondják, hozzátéve: a bérleti díjak csökkenése miatt nemcsak a friss hallgatók keresnek albérletet, hanem a régebben albérletben élők is.
2020-08-01 |
A felvételi ponthatárok kihirdetését követően idén is sok diák számára kezdődött meg a roham a bérelhető, vagy megvásárolható ingatlanokért. A fővárosban az árak emelkedése tovább folytatódott az utóbbi két évben, sok kerületben a 20 százalékot is meghaladta a drágulás mértéke.
2019-08-09 |
Míg tavaly júliusban átlagosan 75 ezer forintért lehetett kibérelni egy lakást, idén már 80 ezer forintot kell érte havonta fizetni. Debrecenben átlagosan 100, Nyíregyházán 80 ezer forint egy albérlet havi díja.
0:00
0:00
2019-07-22 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt