Dékánok a Károliról
Négy dékánt kérdeztünk arról, ők milyennek látják a saját képzéseiket, oktatóikat, lehetőségeiket
2021-02-10 |
...
Tanárokat, pszichológusokat, jogászokat, református lelkészeket, ápolókat, újságírókat is képeznek a Károli Gáspár Református Egyetemen. A felsőoktatási intézmény a HVG Diploma 2021-es kiadványa szerint a 7. legjobb magyarországi felsőoktatási intézmény. Négy dékánt kérdeztünk arról, ők milyennek látják a saját képzéseiket, oktatóikat, lehetőségeiket. A felsőoktatásba február 15-ig lehet jelentkezni.

 

 

Etikusság - ez az egyik fontos kulcsszava a Károli Gáspár Református Egyetem Állam és Jogtudományi Karának - mondja Miskolczi Bodnár Péter dékán. Mindez persze nem meglepő egy református egyetemen. Az viszont már lehet hogy van akiket meglep, hogy az összes hazai jogászképzés közül a Károlin végzettek keresnek majdnem a legtöbbet, az egyetem elvégzése után 350 ezer forintért vállalhatnak munkát - és ezzel a lista második helyén állnak. Miskolczi Bodnár Péterrel, a Károli Állam és Jogtudományi Karának dékánjával beszélgetünk.

 

 

 

1200 pszichológia szakos hallgatója van a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának, ezzel a pszichológia a legnépszerűbb képzés a karon. A fővárosi képzőhelyen meg lehet tanulni például japánul is a keleti nyelvek és kultúrák alapszakon, de magyar mint idegennyelv tanárokat is képeznek. A Károli Egyetemen református ösztöndíjra pályázhatnak a gyülekezetbe járó, az egyetemre felvételt nyerő hallgatók, amelynek összege egy tanévben fél millió forint. Az ösztöndíjat akár 250 hallgató is megkaphatja.. A részletekről Horváth Gézával, a Károli BTK dékánjával beszélgettünk.

 

 

 

Budapesten, Nagykőrösön és Kecskeméten is képeznek tanítókat, hitoktatókat, óvodapedagógusokat a Károli Gáspár Református Egyetemen. A képzések között nincs különbség, de a kar dékánja azt mondja, Nagykőrösön és Kecskeméten nagyobb eséllyel alakul ki közösségi élet, hiszen például Nagykőrösön saját kollégiuma is van a karnak. A részletekről Pap Ferencet, a KRE Tanítóképző Főiskolai Karának dékánját kérdeztük.

 

 

 

A két évvel ezelőtti tűzeset máig meghatározza a budapesti teológia életét. Az építkezés ugyan tart a Ráday utcában, de 2022 szeptembere előtt nem költözhet vissza a Károli Hittudományi Kara. A tűzeset azonban nem csak fizikálisan érintette az egyetemet. Kocsev Miklós dékán azt mondja, azóta kevesebben jelentkeznek a képzéseikre, és ez a folyamat még most is tart. Ennek ellenére a dékán optimista, és tudja, kiváló szakembereikkel minőségi képzést kínálnak a náluk tanulóknak.

Kiemelés:Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt