2019-09-24 |
...
Évente több ezren lesznek rosszul az utcán hirtelen keringésleállás miatt, és a túlélés esélyét nagyban növeli, ha valaki a mentők kiérkezéséig el tudja kezdeni az újraélesztést. Erre készült el a Szív City applikáció, amely egyedülálló Európában.

A Szív City alkalmazás lényege, hogy ha valaki rosszul lesz az utcán, a mentők riasztása után az eset ötszáz méteres körzetében tartózkodó felhasználóknak is értesítést küld. Az oda érkező laikus életmentők így elkezdhetik az újraélesztést a mentők kiérkezéséig – mondta el az Európa Rádiónak Hangai József, az Országos Mentőszolgálat Dél-Alföldi Regionális Mentőszervezetének kommunikációs munkatársa.

Amint a regisztrált felhasználó megkapja a mentőktől a riasztást, az „indulok” gombra kattintva térképes segítséget kap a konkrét helyszín megtalálásához. Egy hirtelen szívleállás túlélési esélye azonnali segítség nélkül tíz százalék alatti, de ha valaki megkezdi az újraélesztést a szakszerű segítség megérkezéséig, akkor a túlélés aránya négyszer-ötször magasabb.

Az ingyenes alkalmazást a www.szivcity.hu oldalról tölthetjük le, de elérhető az App Store és a Google Play áruházakban is.

 

Kiemelés: Főoldali kiemelésAlt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt