A nyári hőség igencsak megviseli az emberi szervezetet, ilyenkor például megnő a hirtelen szívhalál kockázata, ami hazánkban évente 27 ezer ember halálát okozza.
2023-07-12 |
Magyarországon naponta 70-en szenvednek hirtelen szívhalált. Ez a folyamat 5 percen belül visszafordítható, de 10 percen túl már kevés a túlélés esélye. A szívleállást követő első 4-5 percben még agykárosodás nélkül újból megindítható a vérkeringés. Az Országos Mentőszolgálat „életmentő márkát” alapított.
2022-08-12 |
Csire Zsuzsi történetét többen ismerhetik, ő az a debreceni lány, aki második szívtranszplantációja előtt áll. 10 évesen esett át az első műtéten, ám sajnos az új szív lassú kilökődése megindult, így csak egy újabb műtét mentheti meg. Támogatására indított kampányt Esztergályos Patrik ifjúsági olimpiai bajnok párbajtőröző, aki létrehozta a Váltsuk Valóra, együtt sikerül! Alapítványt, amelynek pólóit vásárolhatják meg mindazok, akik segíteni szeretnének. Debrecenben Zádor Attiláné Éva a kapcsolattartó, aki 8 éve pártfogolja Zsuzsit és családját.
2021-03-12 |
A szív- és érrendszeri betegségek népbetegségnek számítanak, és az ebből fakadó érelmeszesedés, különösen a koszorúér betegség jelenti a vezető halálokot világszerte. Kiemelt jelentősége van a megelőzésnek és fontos szerepet játszik ebben a folyamatban az egészséges táplálkozás. Erről beszélgetünk Balázsné Rozgonyi Katica dietetikussal.
2020-07-22 |
Évente több ezren lesznek rosszul az utcán hirtelen keringésleállás miatt, és a túlélés esélyét nagyban növeli, ha valaki a mentők kiérkezéséig el tudja kezdeni az újraélesztést. Erre készült el a Szív City applikáció, amely egyedülálló Európában.
2019-09-24 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt