A legnehezebb időkben kell igazán hálát adnunk
„Isten kegyelme akkor mutatkozik meg, amikor elfogynak az emberi lehetőségek” – vallja Pásztor Dániel püspök.
2023-01-25 |
...
A Tiszáninneni Református Egyházkerületet is új kihívások elé állították az orosz-ukrán háború gazdasági következményei. Elsődleges feladattá vált a parókiák megemelkedett rezsiköltségének kifizetése, az intézmények stabil működésének biztosítása és a már elkezdett építőipari beruházások befejezése. „Miközben a hullámzó tengert látjuk magunk előtt és félünk, hogy a habok minket is elnyelnek, fontos észrevennünk a hálaadásra érdemes dolgokat is az életünkben” – hangsúlyozta a református püspök.

Értékelve a tavalyi esztendőt kifejtette, hogy a belső, lelki védvonalak megerősítésén dolgoztak, amelyek meglátása szerint kulcsszerepet játszanak a külső hatások elleni védekezésben. Az egyházkerület továbbá folytatta közösségépítő tevékenységeit: rendhagyó lelkésztalálkozót szervezett és új kezdeményezésként utcai evangelizációkat is tartott 2022-ben.

Pásztor Dániel szerint nagy igazság van az egyházi körökben emlegetett mondásban, miszerint „a püspök mélytengeri búvár, mert egyedül van és nagy rajta a nyomás”. Ugyanakkor ő törekszik rá, hogy csökkentse a rá nehezedő terheket és elkerülje a magányt. Az egyházi vezetővel a Tiszáninneni Református Egyházkerület január 21-én rendezett újévi fogadásán beszélgettünk.

Kiemelés: Főoldali kiemelés
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt