Fekete Károly az elmúlt évek jeles alkalmain – például jubileumi eseményeken, esperesei beiktatásokon, lelkésztalálkozókon - mondott prédikációit gyűjtötte össze. Erre utal az alcím is: Igehirdetések az Élő ige szolgálatáról. A püspök különleges négyes tagolás szerint rendezte össze a szövegeket.
2024-01-04 |
Kétnapos rendezvénnyel ünnepelte meg a Nyilas Misi Ház a húsz évvel ezelőtti alapítást. Az ünnepi Istentiszteleten Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke hirdetett igét, köszöntőt mondott Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke.
2023-10-19 |
A család volt a központi témája a 4. Lelkesítőnek Abaújváron, melyet július 8-án tartottak. Az egésznapos rendezvényen több mint 600 látogató vett részt – akik nemcsak a környező településekről, hanem az ország távolabbi városaiból, gyülekezeteiből érkeztek, de rengetegen jöttek határainkon túlról is.
2023-07-19 |
A fiatalok megszólítását, a lelki megújulást, a lelkészhiány leküzdését, az adminisztráció gördülékenyebbé tételét is fontos feladatának látja a délvidéki reformátusok új püspöke.
2023-07-05 |
Újraválasztották Szenn Péter püspököt a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház lelkészi vezetőjének. Ez a horvátországi egyház képviseli a helyi magyar reformátusok többségét, 24 gyülekezetben 1200-2000 ember, köztük cseh és horvát anyanyelvű hívők is tartoznak hozzájuk.
2023-05-11 |
A Tiszáninneni Református Egyházkerületet is új kihívások elé állították az orosz-ukrán háború gazdasági következményei. Elsődleges feladattá vált a parókiák megemelkedett rezsiköltségének kifizetése, az intézmények stabil működésének biztosítása és a már elkezdett építőipari beruházások befejezése. „Miközben a hullámzó tengert látjuk magunk előtt és félünk, hogy a habok minket is elnyelnek, fontos észrevennünk a hálaadásra érdemes dolgokat is az életünkben” – hangsúlyozta a református püspök.
2023-01-25 |
A békesség a legtöbb és a legfontosabb, amit az új esztendőre kívánhatunk. Béke a világban és önmagunkban, amiért mindenkinek tennie kell. Ez illeszkedik a református hitvalláshoz, ahogy az a mindennapi köszöntésben is elhangzik: „Áldást, békességet!”- Erről beszélt 2023-ra megfogalmazott újévi üzenetében Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.
2023-01-03 |
A tiszáninneni református püspök szerint az ünnep a nagy találkozás lehetősége, és miként a napkeleti bölcsek sok akadályt legyőzve, hosszú utat jártak be, hogy eljussanak a Megváltóhoz, úgy nekünk is mindent meg kell tennünk azért, hogy létrejöjjön ez a találkozás.
0:00
0:00
2022-12-19 |
A Méliusz Juhász Péter Könyvtár munkatársai az intézmény névadója emlékére ültettek fát. Az egykori református püspök halálának 450. évfordulójára emlékeznek decembereben a Tiszántúli Református Egyházkerületben. Méliusz Juhász Péter azonban nem csak az egyháznak volt kiemelkedő alakja, számos tevékenységével kapcsolódott a világi emberekhez.
2022-11-12 |
Pontosan mi is a feladata egy főgondnoknak? Mai vendégünk Molnár János tiszántúli főgondnok, a zsinat presbiteri elnöke, akitől azt is megkérdezzük, Balog Zoltán vagy Fekete Károly püspökkel könnyebb együtt dolgoznia?
2022-10-18 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt