A Tiszántúli Református Egyházkerület képviselői megtartották őszi közgyűlésüket, a járványhelyzethez igazodva ezúttal a Debreceni Református Kollégium Oratóriumában, ahol a résztvevők megfelelő távolságot tudtak tartani egymástól.
2020-09-16 |
A koronavírus járvány miatt a Tiszántúli Református Egyházkerület gyülekezeteiben is beszüntettek minden olyan alkalmat, ami személyes találkozást kíván. Így nincsenek istentiszteletek, bibliaórák, képzések, programok. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az egyház és a lelkipásztorok magukra hagynák a híveket: minden rendelkezésre álló úton-módon közvetítik Isten igéjét, tartják a kapcsolatot, kihasználva a rádió, az internet és a telefon adta lehetőségeket. Erről beszélt rádiónknak a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. Fekete Károly hangsúlyozta: Isten az ember pártján van, és ebben a veszélyhelyzetben is utat mutat nekünk.
2020-03-21 |
Befejező, 4. üteméhez érkezett idén a Tiszántúli Református Egyházkerület Püspöki Hivatalának átfogó korszerűsítése. 3 éve indult a munka a tető cseréjével, utána az utcai és belső udvari homlokzat szépült meg, most pedig a belső terek felújítása következik. A hivatal munkatársai emiatt már korábban kiköltöztek az épületből. Most folynak az előzetes feltárások és a közbeszerzési eljárás, néhány héten belül elkezdődhet a kivitelezés, és ha minden a tervek szerint halad, szeptemberre befejeződnek a munkálatok. A nagyszabású, több éves beruházáshoz 300 millió forint támogatást nyert el az egyházkerület, de a szükséges felújítások nagyságrendjét jelzi, hogy ezt 200millliós önrésszel kell kiegészíteni. O
2020-03-01 |
Az idén két hétre Indiába látogatott Fekete Károly tiszántúli református püspök, Vad Zsigmond debreceni esperes, Iszlai Endre nagysándor-telepi lelkipásztor és Gonda László külügyi és ökumenikus referens, hogy megismerjék az ottani protestáns intézmények támogatásának lehetőségeit. A Tiszántúli Református Egyházkerület öt éven keresztül kívánja a keresztény oktatási intézményeket támogatni. Az adakozás több területen elkezdődött, és jövőre más formában folytatódik.
2019-10-17 |
A tervek szerint idén még a belső udvar felújítását és az épület belső korszerűsítését is elvégzik. A beruházás összesen 350 millió forintba kerül, amely részben önerőből, részben pedig állami támogatásból valósul meg.
2019-06-03 |
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt