Hálaadó istentiszteletet tartott a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége, a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány és az Agrárminisztérium. Az idei volt az ötödik hálaadó nap; ezúttal Egerben köszöntötte az ünneplőket Nagy István agrárminiszter, Isten Igéjét pedig Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke hirdette.
2023-11-24 |
A szakrális épület kívül belül egyaránt megszépült beleértve az orgonát és a toronyórát is. Mindez több pályázati forrásból és a gyülekezet segítségével 100 millió forintból valósulhatott meg. Ebben az évben fontos évforduló, hogy Karcza Sándor lelkipásztor 25 éve szolgál a településen.
2023-10-06 |
150 évvel ezelőtt helyezték el a nyíregyházi református templom alapkövét és 140 éve, hogy szentelték fel azt. A Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség ebből az alkalomból egy egész vasárnapot arra szánt, hogy emlékezzen. A szokásos rend szerint kezdődő Istentiszteleteken felelevenítették a templom építésével kapcsolatos emlékeket, valamint koszorúztak is.
2023-07-10 |
A Tiszáninneni Református Egyházkerületet is új kihívások elé állították az orosz-ukrán háború gazdasági következményei. Elsődleges feladattá vált a parókiák megemelkedett rezsiköltségének kifizetése, az intézmények stabil működésének biztosítása és a már elkezdett építőipari beruházások befejezése. „Miközben a hullámzó tengert látjuk magunk előtt és félünk, hogy a habok minket is elnyelnek, fontos észrevennünk a hálaadásra érdemes dolgokat is az életünkben” – hangsúlyozta a református püspök.
2023-01-25 |
Az épület nagyon régen szolgálja a helyi reformátusokat, ám rendkívül leromlott állapota miatt már nagyon megérett a felújításra, amire pályázatot nyújtottak be A Magyar Falu Program keretében. Így nyerték el a beruházáshoz szükséges 15 millió forintot, amit saját erőből ki is egészítettek.
2022-10-27 |
Az ott élő és a debreceni családok részéről is óriási igény volt az óvodára, így 302 millió forint pályázati forrásból elkészült az új 650 négyzetméteres létesítmény, amely a mai kor igényeinek megfelelően, két 70 négyzetméteres csoportszobával, tornateremmel, a munkatársakat segítő helyiségekkel, új, korszerű játékokkal rendelkezik. Az 55 férőhelyes intézménybe jelenleg 53 gyerek jár. Az új épület sok lehetőséget kínál a legkisebbek számára.
2022-09-30 |
Az István király téri templom felszentelésének 25. évfordulója alkalmából, és az idei évben kormányzati támogatással elvégzett felújítási munkákért tartottak hálaadó istentiszteletet. A jubileumi eseményen Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét, és köszöntötte a negyed százados épületben mostanra kiépült, megerősödött, aktív gyülekezetet.
2022-08-25 |
Hálaadó alkalomra került sor a mezőtúri református templomban. Többek között azért is, hogy 2022. szeptemberében indulhat el a Mezőtúri Református Bölcsőde első csoportja. Hálát adtak továbbá a Szendy Pál Református Idősotthon és Református Gimnázium Pályi István Sportcsarnoka felújításáért, valamint a Mihalina házaspár húsz éves mezőtúri szolgálatáért. Szirák Sára összeállítása.
2022-05-20 |
Az 1700-as években épült részben barokk, részben pedig klasszicista stílusú épület ezernél is több ülőhellyel rendelkezik. Most a torony és a külső homlokzat szépülhetett meg 380 millió forintból, melyben van pályázati forrás, kormányzati támogatás és önerő is.
2022-03-20 |
A folyamat még 2017-ben kezdődött, és mára az egyházkerület és a kormány támogatásával, illetve önerőből és hitelből újították meg a templomot, a környezetét és az oktatási intézményt. Az ünnepi alkalmon 14 megújulásért adnak hálát.
2021-09-17 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt