Megnégyszereződött a gerincbetegek száma
a legeslegfontosabb az lenne, hogy megtanuljuk helyesen használni a gerincünket
2019-08-05 |
...
A gerincbetegek számának drasztikus növekedése miatt átfogó népegészségügyi programot sürget az Országos Gerincvédő Egyesület. A KSH adatai szerint az elmúlt tíz évben megnégyszereződött a gerincbetegek száma, ráadásul ez csak a háziorvosoknál ismert szám.

Az Infostart azt írta, az Országos Gerincgyógyászati Központ honlapján található adatok szerint a degeneratív, vagyis a kopásos megbetegedések száma növekszik nagyon, mára már az összes gerincbetegségek 63 százalékát kiteszi, vagyis nagyon magas azon gerincbetegségek száma, amit meg tudnánk előzni.

Almássy Csilla, az Országos Gerincvédő Egyesület elnöke elmondta, a legeslegfontosabb az lenne, hogy megtanuljuk helyesen használni a gerincünket. Nem kapnak a betegek megfelelő tájékoztatást. Hozzátette, amikor későn fordulnak orvoshoz, azt kapják a fejükre, hogy miért nem jöttek előbb, ha meg olyankor megy, amikor az első jelzések érkeznek, akkor hazaküldik, és nem adnak neki semmit, nem számíthatnak segítségre. Nem kellene a műtőasztalig eljutni.

Kiemelés: Főoldali kiemelésAlt
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt