November 3. füstmentes világnap, amely 2023-ban november 16.-án, azaz a tegnapi nap folyamán valósult meg. Az Egészségügyi Világszervezet kezdeményezésére a nap különböző rendezvényein azt hangsúlyozzák, illetve hangsúlyozták, hogy a dohányosoknak nincs joguk ártani nemdohányzó embertársaiknak.
0:00
0:00
2023-11-21 |
A legtöbb ember csak akkor iszik teát, ha beteg és sajnos számukra ehhez a nem igazán pozitív állapothoz kötődik ez az ital. Pedig a teázás az egészségről szól, arról, hogy jól érezzük magunkat. Erre alapozza tevékenységét az a hölgy, akivel egy debreceni rendezvényen találkoztunk.
0:00
0:00
2023-08-23 |
A vármegye tiszti főorvosa tájékoztatta legutóbbi ülésén a Hajdú-Bihar vármegyei önkormányzatot az itt élők 2022-es egészségi állapotáról. Az adatokat a KSH eredményei és a legutóbbi népszámlálás alapján értékelték. Az egészségi állapot mindenkor függvénye a gazdasági fejlődésnek és az életszínvonal alakulásának. Ebben a vizsgálatok alapján kiemelkedik Debrecen, de jónak mondható a többi járási körzet is. A korábbi jellemző betegségek, mint a szívinfarktus után ma a leggyakoribbak a stroke és a daganatok.
2023-08-02 |
A Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kar dékánja, Móré Mariannan vezetésével felmérést végeztek az 50 éves és annál idősebb lakosság körében, amelynek eredménye szerint a válaszadók egyharmada szenved valamiyen krónikus betegségben és minden negyedik túlsúlyos. Az érintett célcsoport egészségtudatossága jónak mondható és minél iskolázottabb valaki, annál egészségtudatosabb.
2023-03-27 |
Modellből lett gyógytornász Békés Tímea, akinek a munkáját Dizseri-díjjal ismerték el a közelmúltban. A református Bethesda Gyermekkórház munkatársa azt mondja: élete legjobb döntése volt a váltás.
2023-03-17 |
Körei László, a központ vezetője rádiónknak elmondta: másfél évvel ezelőtt hozták létre, amelynek küldetése a hallgatók és az egyetem dolgozói lelki egészségének támogatása, mentális állóképességük megőrzésének elősegítése valamint a hallgatók esélyegyenlőségének biztosítása.
2023-02-01 |
Fekete Éva táplálkozási tanácsadó a makrobiotikus életmód és táplálkozás szakembere az egészséges és tudatos étkezés fontosságáról beszélt.
0:00
0:00
2023-01-25 |
A közelmúltban kezdődött az UNICEF támogatásával a Mozdulj, Debrecen! Program keretében a kisgyermekek szenzomotoros tornája, most pedig indul a gerinctorna a nagyobbak számára. Az iskolai szűrőprogram során ugyanis kiderült, hogy a gyerekek 72 %-nak gerincproblémája van. Ezért gyógytornász segítségével szerveznek heti ingyenes alkalmakat a városban élő fiatalok számára.
2023-01-17 |
Külföldi mintára Magyarországon is egyre több cég hirdet vitamin infúziós szolgáltatást, a legkülönbözőbb betegségekre, állapotokra ígérnek pozitív irányú változást: a daganatos betegségektől a meddőségen át akár a szimpla másnaposságra is ajánlják az extra mennyiségű vitamin szervezetbe juttatását. Takács István azt mondja, a kiegyensúlyozott táplálkozás a legtöbb esetben bőven elég a vitaminhiány kialakulásának elkerüléséhez. Talán az egyetlen kivétel a D-vitamin, amelyet télen tényleg érdemes pótolni. Takács Istvánnal a Semmelweis Egyetem belgyógyász professzorával beszélgettünk.
2022-12-03 |
A Vakok és Gyengén Látók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesülete a fehér bot nemzetközi napja alkalmából idén is megtartotta immár hagyományos programját, az Egészségnap Látássértülteknek elnevezésű rendezvényt.
2022-10-19 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt