Karácsonykor is táplálkozzunk egészségesen- javasolják a szakemberek. Hogy ezt hogyan tehetjük meg, ahhoz kapunk praktikus tanácsokat és recepteket Balázsné Rozgonyi Katica dietetikustól.
2020-12-18 |
Az egészséges táplálkozás és az immunrendszerünk támogatása talán soha nem kapott még ekkora hangsúlyt, mint az utóbbi hetekben, hónapokban, a vírusos időszakban. Az immunrendszerünk, mint egy pajzs, megvéd minket a fertőzésektől. A szervezet természetes ellenálló képessége javítható, ha étrendünk megfelelő mennyiségben tartalmazza mindazt, ami az immunrendszer felépítéséhez, aktivitásához szükséges.
2020-11-18 |
A sütőtök hazánkban nem tartozik a jelentős zöldségfélékhez termőterületét tekintve. Inkább házi kiskertekben termesztik, mindazok, akik kedvelik. Bizony, merthogy nem a legnépszerűbb étek, pedig rendkívül kedvezőek az élettani hatásai, csak hogy néhányat említsünk: javítja a látást, szépíti a bőrt és kutatások bizonyítják, hogy tartalmaz egy vegyületet, mely jótékonyan hat a hiperaktivitásra.
0:00
0:00
2020-11-11 |
Ősszel és télen fontos, hogy elegendő vitamint vigyünk be a szervezetünkbe. Ilyenkor ezt az étkezéssel nem tudjuk megtenni, ezért van szükségünk a gyógyszerekre és a táplálékkiegészítőkre. A rádiónk által megkérdezett Újházi László szakgyógyszerész a C és D vitamint ajánlja.
2020-11-03 |
A közelmúltban zajlott az a Richter Egészségváros Program, amely során a szakemberek több ezer debreceni lakos szűrővizsgálatát végezték el. Az ebből befolyt 5 millió 700 ezer Ft-ot a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet kapta adományként. A Debreceni Egyetem az elmúlt nyáron vette át a várostól az egészségügyi alapellátási feladatokat, és létrejött a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézet. Ezzel hazánkban elsőként alakult egyetemi háttérrel működő, komplex intézeti alapellátó rendszer.
2020-09-02 |
Akár 80 féle különböző gyógynövény, vagy ehető növény található Nyíregyházán a Sóstói-erdőben. Ott van például a szív- és érrendszert védő galagonya és a vérehulló fecskefű, amely szemölcsök eltüntetésére alkalmas. Hajdu Zsanett gyógynövényszakértő biológussal beszélgetünk a következő percekben a gyógynövényismereti túráiról, amelyeket a Sóstói-erdőben vezet, és persze arról, hogy mit láthat az, aki legközelebb vele tart.
2020-08-14 |
Felnőtt korban is egészségesebb az, akit anyatejjel tápláltak, ráadásul a szoptatás az édesanyját is egészségesebbé teszi - mondja Sztahovits Petra a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika neonatológus szakorvosa, a Magyar Szoptatásért Egyesület elnöke. A szakember szerint fontos az anyatejes táplálásról beszélni, mert az elmúlt években csökkeni kezdett a szoptató anyák aránya, ma Magyarországon a fél éves csecsemőknek már csak 34 százaléka kap kizárólag anyatejet. Pedig akár arra is van lehetőség, hogy ingyen, patikából kapjon anyatejet egy csecsemő.
2020-08-05 |
Kubiszyn Viktor 16 évet töltött a drogok rabságában. Még csak 14 éves volt, amikor rászokott, s harmincéves korára sikerült teljesen leszoknia. 10 éve tiszta, azt mondja, azóta él. Drognapló című regénye 2011-ben jelent meg, ebben a függő, a drogtól megszabadulni akaró de visszaeső, mégis tiszta életre vágyó ember őszinte hangja szól az olvasóhoz.
0:00
0:00
2020-06-03 |
A járványügyi helyzet az oltásokat is befolyásolta. A korosztályhoz kötött oltásoknál az orvosok kiesése miatt összevont körzetekben oltják be a gyermekeket. Az iskolai kampányoltásoknál az elmúlt év őszi oltásokat még sikerült beadni, viszont azok második szakaszát már nem mindenhol. Ebbe esett bele a HPV és a Hepatitis B oltás csúszása. A későn való beoltás a gyermekek egészségét és a védekezés kialakulását nem befolyásolja, hiszen 6 hónapot biztosan lehet csúsztatni az oltással. A részletekről Dr. Póta György Elnök Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke számolt be rádiónknak.
2020-05-07 |
Az Európa Rádió hetente jelentkező magazinműsora a debreceni 94,4MHz frekvencián!
2020-04-15 |
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt