Magyarországon 60 ezer olyan gyerek van, aki kisebb-nagyobb ideig fájdalmai miatt hiányzik az iskolából. Vannak, akik csak évente néhány napot maradnak távol az osztályuktól, de vannak, akik már magántanulóként élik az életüket.
0:00
0:00
2023-12-12 |
Fűzfakéreg tea izületi fájdalmakra, rozmaring kenőcs izomfájdalom, míg fejfájásra halántékra csöppentet mentaillóolaj - sorolja a tippeket Csupor Dezső gyógyszerész, egyetemi tanár. Persze a fájdalmakra használhatunk kémiai úton előállított pirulákat is, de mint a következő beszélgetésből kiderül, azok alapját is egy gyógynövény adja. De hogyan működnek a fájdalomcsillapítók? Honnan "tudja" akár a gyógynövény, akár a gyógyszer, hogy hol és hogyan kell hatnia? Erre keressük a választ Csupor Dezső gyógyszerésszel a Szegedi Tudományegytem Farmakognóziai Intézetének docensével, református presbiterrel.
2020-02-20 |
A gerincbetegek számának drasztikus növekedése miatt átfogó népegészségügyi programot sürget az Országos Gerincvédő Egyesület. A KSH adatai szerint az elmúlt tíz évben megnégyszereződött a gerincbetegek száma, ráadásul ez csak a háziorvosoknál ismert szám.
2019-08-05 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt