Miskolc ivóvízellátása teljes mértékben biztosított
A MIVÍZ Kft. nem tervezi vízkorlátozás bevezetését
2022-08-02 |
...
Azonban a tartós aszályos időszak az ivóvíz csőhálózatra is extrém terhelést fejt ki.

Bár Miskolcon az elmúlt napokban esett némi eső, az aszály még nem szűnt meg. A csapadékhiány miatt hazánkban egyre több településen kellett vízkorlátozást bevezetni. Miskolc ivóvízellátása teljes mértékben biztosított, a MIVÍZ Kft. nem tervezi vízkorlátozás bevezetését. Azonban a tartós aszályos időszak az ivóvíz csőhálózatra is extrém terhelést fejt ki. A talajrétegek zsugorodása, kúszó mozgása miatt gyakoribbak a csőrepedések, csőkötés elmozdulások.

A MIVÍZ közleménye úgy fogalmaz: a drasztikusan megnövekedett meghibásodások miatt a javítási munkákat azok súlyosságától és a lakosság ellátásában betöltött közvetlen szerepétől függően kell ütemezni, nem lehet azokat az észlelések időpontja szerinti sorrendben elvégezni. A hibajavítás sorrendjének meghatározásánál elsődleges szempont a lakossági közvetlen ivóvízellátás folyamatosságának fenntartása, szüneteltetésének minimalizálása.

A MIVÍZ a lakosság türelmét és megértését kéri. A vállalat arra is felhívja a lakosság figyelmét, hogy lehetőség szerint kerüljék az ivóvíz felesleges használatát, takarékoskodjanak a vízzel, például ügyeljünk arra, hogy ne csöpögjön a csap, csak teljesen megtöltött mosógépet és mosogatógépet indítsunk be, fürdés helyett részesítsük előnyben a zuhanyozást, használjunk víztakarékos WC tartályt, és lehetőség szerint a locsolást esővízzel vagy kútvízzel oldjuk meg. Ha vezetékes ivóvizet használunk, akkor a locsolást a kora reggeli vagy esti órákra ütemezzük.

Viszokai Jánost, a MIVÍZ Kft. műszaki igazgatóját hallják.

Kiemelés:Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt