Az alapítvány emellett, a beteg állapotától és panaszainak intenzitásától függően, lehetőséget biztosít járóbeteg szakorvosi konzíliumra és komplex otthoni ellátásra is, amelyre jelenleg van még kapacitása az Alapítványnak. A fekvő-és járóbeteg ellátás a megye egész területéről, az otthoni ellátás pedig Miskolc 35 kilométeres vonzáskörzetében igényelhető.
2020-10-17 |
Biztosítania kell a rendelőjében az elérhetőségeit, ha szabadságon van, akkor azt kell feltüntetnie a rendelője ajtaján, hogy ki az, aki helyettesíti – többek között erről is beszélt rádiónknak Csikós Péter. A nyíregyházi Egészségügyi Alapellátás igazgatója hozzátette: a vírusos időszak alatt lett kiemelten fontos, hogy telefonon vagy másik elérhetőségen keresztül kapcsolatba tudjon lépni a beteg a háziorvossal. Ha ez nincs meg, szabadon válthat orvost a beteg.
2020-07-22 |
Továbbra is zavartalanul működik, folyamatosan biztosított a háziorvosi ellátás Nyíregyházán – mondta el rádiónknak Csikós Péter, a Nyíregyházi Egészségügyi Alapellátás igazgatója. Hozzátette: védeni kell a háziorvosokat is és az őket segítő asszisztenseket. Éppen ezért a 65 év feletti, vagy krónikus betegségben szenvedő háziorvosoknak nem kötelező részt venniük a közvetlen betegellátásban, de elérhetőnek kell lenniük.
2020-04-16 |
Tizenöt éve szolgálja lakóit és gondozottjait a Gondviselés Háza Református Idősek Otthona Biharkeresztesen. A másfél évtized alatt sokat fejlődött az egyházi intézmény, ma már 3 épületben összesen 84 férőhelyen biztosít bentlakásos és nappali ellátást, valamint étkeztetést, és nem csak a biharkeresztesi szépkorúaknak. Az otthonban jelenleg is telt ház van.
2019-12-17 |
A Refomix Nonprofit Közhasznú Kft. 2004 óta segít az otthon nélkül maradóknak. A hideg idő beköszöntével, a krízis időszakban, november elsejétől április 30-ig még nagyobb figyelmet fordítanak a hajléktalanokra. 340-350 férőhelyes szállásaikat a téli időszakban matracokkal és konténer lakásokkal tudják bővíteni, 80-an azonban így sem hajlandók igénybe venni szolgáltatásaikat. Ezért november elsejétől március 31-ig krízis autóval járják a megyét, meleg ételt, teát, ruhát és orvosi ellátást biztosítva.
2019-11-19 |
A települési önkormányzatok kötelező feladata az iskolai szünidő, valamint a bölcsőde és óvoda zárva tartása esetén a szünidei gyermekétkeztetés ingyenes biztosítása, melynek igénybevételére a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek közül a hátrányos, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek jogosultak, a szüleik kérelmére. A települési önkormányzatok a többi gyermek – különösen a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak számára –ugyancsak biztosíthatnak a nyári szünidőben ingyenes szünidei gyermekétkeztetést. A szünidei gyermekétkeztetésre jogosult azon gyermek is, aki intézményi jogviszonnyal nem rendelkezik.
2019-07-16 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt