Ha valaki meghallja azt a szót, hogy Magyar Vöröskereszt, rögtön a véradás jut eszébe, holott a szervezetnek ennél sokkal szerteágazóbb a tevékenységi köre. 2022-ben például az orosz-ukrán háború volt a fókuszában, ttöbb mint hárommilliárd forintot költött a menekültek ellátására és manapság is napi szinten nyolcezer menekültnek nyújt segítséget.
2023-05-17 |
Megmenekült a cigándi járóbeteg szakellátó. A Dr. Ablonczy Pál Egészségügyi Központ működtetését az állam veszi át az önkormányzattól, az átadás-átvétel idején pedig vállalja az intézmény finanszírozását, így minden most elérhető szakrendelés tovább folytatódhat – hangzott el azon az élőláncos demonstráción, amelyet a nehéz pénzügyi helyzetbe került intézmény megmaradásáért szerveztek.
2023-04-14 |
Nagyon nehéz évet zár a halágazat. Több mint 120 éve nem volt olyan aszály mint az idén, ami a halgazdaságok munkájára is rányomta bélyegét. A takarmány ára 50 százalékkal emelkedett az elmúlt időszakban, ami a hal eladási árában is érezteti hatását.
2022-12-14 |
A Debrecen Nagytemplomi Református Egyházközség fenntartásában működő Reménysugár Hajléktalanok Nappali Melegedőjében november elsejétől elkezdődik a krízis időszak
2022-10-26 |
A munkálatok augusztus elején a régi infektológiai épület lebontásával kezdődtek, hogy az említett régi kórházi épület helyén egy, a mai kor igényeinek megfelelő körülményeket biztosító szálló épülhessen – várhatóan egy év alatt. A beruházás értéke több mint egymilliárd forint.
2022-10-18 |
Azonban a tartós aszályos időszak az ivóvíz csőhálózatra is extrém terhelést fejt ki.
2022-08-02 |
A települések további 20 százalékában pedig csak fiókpatika van, ami korlátozott nyitvatartású, és az árukészlete is jóval kisebb, mint egy gyógyszertárnak. A jelenség Szabolcs és Borsod megyét, valamint a Dunántúlt, például Tolnát, Baranyát és Somogy megyét érinti leginkább - derül ki a GKI elemzéséből.
2022-03-24 |
Debrecen önkormányzata tartós élelmiszerekkel, higiénés felszerelésekkel, elektronikai eszközökkel, tömlőkkel, szivattyúkkal, víztartályokkal segít Beregszásznak és Ungvárnak. De minden kérésre figyelnek a folyamatosan változó helyzetben. Debrecen készül a menekültek fogadására is. Az ukrajnai és kárpátaljai menekültek ellátását helyi összefogással oldják meg.
2022-03-09 |
A pénzből legalább kétszáz Mátészalkán és környékén élő gyermek három egészséges reggelijét fedeznék. A tervek szerint a parlamenti választások után kezdik el a programot. A részletekről Lintényi Levente közösségszervezővel és Szabó Richárd közösségi vezetővel beszélgettünk.
2022-03-02 |
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt