Egyre növekszik a mikroműanyagok mennyisége a Tiszában a Szegedi Tudományegyetem harmadik éve folyó kutatásai szerint. A 0,05 és 5 milliméter közötti méretű mikroműanyagok egy része kozmetikai szerekből származik, legtöbbjük azonban nagyobb darabok lemorzsolódásával jön létre fizikai hatás következtében.
2023-11-21 |
A nyíregyházi Ivóvíz-6 Kft. a vizek bakteriológiai, kémiai, mikroszkópos biológiai vizsgálatával foglalkozik, legyen szó akár szennyvízről, ivóvízről, fürdővízről, felszíni-, vagy felszín alatti vízről.
2023-06-13 |
Az új rendelet nagyobb hangsúlyt helyez az ivóvízzel összefüggő kockázatok csökkentésére. Ennek hatására, több mindenre kell az jövőben ellenőrizni az ivóvizet laboratóriumi körülmények között.
2023-02-02 |
Ma már elképzelhetetlen, hogy ha kinyitjuk a csapot ne folyjék a víz, vagy amikor felkapcsoljuk a villanyt ne legyen fény. Egy fiatal pár azonban úgy gondolta próbát tesz, és mindezeket megteremti magának egy hegyi házban. A házaspár Olaszfára költözött és hónapok alatt alakították ki, hogy víz és villany legyen a házban, amelyben élnek.
2023-01-12 |
A vízimadarak hazai védelme nem képzelhető el a megfelelő vizes élőhelyek biztosítása nélkül. Az Alföld hajdani gazdag vízi élővilágának nagy részét teljesen felszámolták a folyószabályozások, az ősi vadvízországnak csak egy maroknyi hírmondója maradt meg napjainkra.
2023-01-07 |
A Miskolc környéki folyókban vészesen alacsony a vízállás, de egyre több, „állandónak” tekintett észak-magyarországi patak kerül a kiszáradás közelébe, illetve egyes szakaszaikon már most sem található víz.
2022-08-15 |
Azonban a tartós aszályos időszak az ivóvíz csőhálózatra is extrém terhelést fejt ki.
2022-08-02 |
A Belügyminisztérium versenykiírása alapján a Nyíregyházi SZC Vásárhelyi Pál Technikum adott otthont a megmérettetésnek. Ezúttal 5 szakképzési helyszínről 11 vízgazdálkodó technikus tanuló versenyzett. Békéscsabáról, Szegedről, Karcagról, Szolnokról és természetesen Nyíregyházáról érkeztek tanulók a versenyre.
2022-04-13 |
80 millió forintos beruházással ultraszűrő berendezést helyezett üzembe a MIVÍZ Kft. a Szinva-forrásnál, ami a rendkívüli csapadékok okozta szennyeződés megjelenése esetén azoknak a területeknek a biztonságos ivóvízellátását biztosítja, ahol azt kizárólag a Szinva forrásból lehet megoldani.
2022-03-30 |
„Bükki forrásból igyon friss, üdítő csapvizet” – ez a mottója annak a lakossági szemléletformáló kampánynak amelyet a MIVÍZ Miskolci Vizmű Kft. indít.
2022-03-26 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt