Nem leszek szemét!
Évente 65 kilogramm élelmiszert dobunk ki fejenként – ezt szeretné csökkenteni a NÉBIH Maradék nélkül elnevezésű programja
2021-10-06 |
...
0:00
0:00
Egy átlagos 4 fős magyar háztartásban 128 ezer forintnyi élelmiszert pazarolnak el egy év alatt. Bár hazánkban 2016 és 2019 között 4%-kal csökkent a kidobott ételek mennyisége, további lépésekre van szükség, hogy javuljanak az adatok.

Ezt szolgálja a Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal Maradék nélkül elnevezésű programja, mely szeptember 29-én, az élelmiszerpazarlás világnapján egy nyereményjátékkal egybekötött közösségi média kihívást indított. Erre az ország bármely településéről, így akár Miskolcról és környékéről is jelentkezhetnek az érdeklődők. További részletek Kasza Gyulától, a NÉBIH Maradék nélkül elnevezésű programjának vezetőjétől.

Kiemelés:
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt