Nyáron is fontos a segítség
ebben az időszakban a legfontosabb a figyelemfelhívás
2019-07-12 |
...
Nyáron is folytatódnak a megkezdett programok az Országos Állatvédelmi Alapítványnál. Bár a nyári szünetben nehezebb megszólítani a fiatalokat, a KontaktPont irodában ugyanúgy lesznek klubfoglalkozások, mint az iskolai időszakban.

Balogh Ernő, az alapítvány alapítója az Európa Rádiónak elmondta, ebben az időszakban a legfontosabb a figyelemfelhívás. Például, hogy ne hagyjunk állatot az autóban, hogyan gondoskodjunk kedvencünkről a melegben, vagy éppen hogyan előzzük meg a fölös szaporulatokat.

Nagyon fontos az is, hogy a nyári szünetben ösztönözzék a diákokat az önkéntességre. Heti 2-3 óra önkéntes munkával nemcsak hasznosan tölthetik el a szabadidejüket a fiatalok, de akár az érettségihez szükséges 50 órás közösségi szolgálatba is beleszámíthat a tevékenységük. A KontaktPont irodában pedig klubfoglalkozások is lesznek diákok számára.

Az alapító hozzátette, nyár folyamán folytatódik majd nagysikerű ingyenes állatorvosi tanácsadásuk is. Sokszor tapasztalják azt, hogy valaki anyagi okok miatt nem viszi kedvencét orvoshoz, pedig látja, hogy nincs minden rendben.  A tanácsadás abban segít, hogy a gazda pontos információt kapjon kutyusa, cicusa, vagy egyéb kisállata állapotáról, a kezelés menetéről és a felmerülő költségekről.

Balogh Ernő azt is kiemelte, hogy kidolgozás alatt van egy országos program is, amely a hajléktalanokon és állataikon hivatott segíteni. Sok fedél nélküli embertársunknak van például kutyája. Ezek az állatok általában rendelkeznek chippel és oltással, de más kezelést nem kapnak. A szervezet egy olyan mobil állatorvosi rendelő elindítását tervezi, ahol ezek az állatok kapnának megfelelő ellátást.

Kiemelés:Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt