Az egykor országos hírű Sárospataki Diáknapokra emlékeztette Aros Jánost, a város polgármesterét az a Vármegyei Diákpiknik, amit a zempléni diákvárosban rendeztek meg pénteken este.
2023-09-22 |
162 ezer példányban érkeztek meg a hazai iskolákba, többek között Miskolcon is, a pénzügyi tudatosság fejlesztését támogató Állampolgárok pénzügyei c. munkafüzetek a 8. és 12 évfolyamos diákok számára.
2023-09-08 |
A Tiszántúli Református Egyházkerület egy volt üdülő megvásárlásával a Nagyerdőn alakította ki a több évtizede tervezett intézményt. A Debreceni Egyetem református kötődésű hallgatóinak biztosít minőségi szállást, baráti és hitbéli kapcsolatokat, tudományos fejlődési lehetőséget a szakkollégium. Az első év volt a próba, az engedélyezett létszám felével sikerült elindítani a közösséget és megalapozni a folytatást.
2023-07-26 |
A nyár sok gyermeknek nem is az igazi táborok nélkül. Sok szülőnek pedig nagy segítséget jelent abban, hogy a két és fél hónapos nyári szünidő egy részét élményekkel telve, hasznosan töltheti gyermeke, akár számos új barátot is szerezve.
0:00
0:00
2023-05-17 |
A tavaszi szünet után, a szerdai iskolakezdéssel lehet jelentkezni a nyíregyházi diákoknak az önkormányzati nyári táborokba – így Szigligetre is. Ebben az évben lehetőséget kaptak a hatosztályos gimnáziumok 12-14 éves diákjai és az egyházi iskolákban tanulók is, hogy egy-egy hetet eltöltsenek a Balatonnál.
2023-04-13 |
Sereginé Jánvári Enikővel a már 18 éves Dani édesanyjával beszélgetünk arról, hogy milyen tapasztalataik vannak nekik szülőknek és gyermeküknek illetve fogadott gyermeküknek a cserediákságról, amely azért bár nagy kaland – utólag így mesélik - azért sokféle küzdelem is edzi őket felnőtt életük kapujában – távol a hazájuktól és szeretteiktől.
2023-03-23 |
Immár a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának sátoraljaújhelyi diákjai is részesülhetnek Sátoraljaújhely polgármesterének ösztöndíjában. Erről a gimnázium igazgatója, Nagy-Baló Csaba, Szamosvölgyi Péter Sátoraljaújhely polgármestere és Dankó Dénes a város alpolgármestere egyeztettek Sárospatakon.
2023-02-04 |
Több mint 1280 kárpátaljai diáknak és tanárnak szervez táboroztatást a Rákóczi Szövetség január 16. és február 17. között, amit a Rákóczi Szövetség a MOL Új Európa Alapítvány és a Miniszterelnökség támogatásának köszönhetően valósíthat meg Sátoraljaújhelyen. Ez az idei első tábora a szervezetnek, ahová a nagyberegi és a munkácsi járásból érkeztek a vendégek.
2023-01-18 |
Miskolcon is január 21-én írják a központi felvételit a leendő középiskolások. Januárban jönnek a központi vizsgák, aztán a középiskolaválasztás és a szóbelik. A központi írásbelit magyar nyelvből és matematikából írják a diákok.
2023-01-17 |
Az Oktatási Hivatal nyilvántartásba vette az új, hiánypótló intézményt, ahová egyelőre 23 egyetemista költözött be. A Tiszántúli Református Egyházkerület 1.2 milliárd forintért vásárolta meg az egykori Postás üdülő 30 szobás épületét, amelyet diákotthonná alakítottak. Ezzel több évtizedes álom valósult meg - mondta Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.
2022-09-27 |
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt