Egyre nehezebb a napi nyolcezer egységnyi készlet előteremtése - erre jelentenek megoldást a fiatalok, akiknek meggyőzése, elhivatottá tétele egyre sürgetőbb, hiszen ők tudnak a legtovább vért adni – mondta el Grubert Roland.
2020-09-22 |
Roma Ádám a Nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményének tanára rádiónknak elmondta, tizenegy diákkal vett részt a táborban és óriási élményekkel tértek haza. A négy nyíregyházi oktatási intézmény tanulói kiválóan érezték magukat a hét során, amelyre idén bár kevesebben jelentkeztek, de a hangulat így is remek volt.
2020-08-04 |
A járványhelyzet miatt hétfőn bevezetett új tanítási rend szerint a diákoknak lehetőség szerint otthonról kell folytatniuk tanulmányaikat. Sajnos azonban az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy sok miskolci diák csapatokba verődve a plázákban vagy más egyéb helyeken tölti az idejét.
2020-03-21 |
Nemzeti ünnepünk, március 15-e alkalmával újra meghirdette diákutaztatási programját a Rákóczi Szövetség. A február 20-áig jelentkező kárpát-medencei középiskolák a pályázaton 300 ezer forintot kaphatnak, attól függően hány fiatallal, milyen távolságra utaznak. Feltétel, hogy legalább egy határon át kell lépni. A programban általában nagyon aktívak a hajdú-bihari intézmények, Debrecen pedig népszerű az anyaországon kívülről érkezők körében.
2020-02-17 |
Bár a legtöbb megmérettetés során még várnak további fordulók a tanulókra, de több tantárgyból és meglehetősen nagy számban jutottak felsőbb szintekre. Velük és felkészítő tanáraikkal beszélgetek a következő percekben.
2020-02-08 |
Pásku Judittal, a nyíregyházi Vasvári Pál Gimnázium intézményvezető-helyettesével beszélgettünk az általános iskolás nyolcadikosokat érintő felvételi eljárás menetéről.
2020-01-07 |
A debreceni Árpád Vezér Általános Iskolában évtizedes hagyománya van annak a diákbálnak, melyet immár 20. alkalommal rendeztek meg az intézmény munkatársai. Kezdetben évente, később kétévente tartották meg a rendezvényt, melynek különlegessége, hogy ilyenkor a pedagógusok szolgálják fel a vacsorát és ötletes, színes műsorral kedveskednek diákjaik számára. Ekkor fogadják a Székelyhídi Szent Ferenc Alapítvány Iskolájának és kollégiumának néhány lakóját és kísérő nevelőiket, akik a tanulók ajándékaival távoznak.
2019-12-18 |
A Comenius Kupa Gyermek Sakkverseny Sárospatak legnagyobb múltú sporteseményei közé tartozik. A ranghoz megfelelően idén is sok fiatal amatőr sakkozó ízlelte meg a profi versenykörülmények légkörét a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskolában lebonyolított eseményen. Három megyéből több mint hatvan általános iskoláskorú diák érkezett a sakkverseny hagyományos helyszínére. A szervezők véleménye szerint a megmérettetés célja a csaknem három évtizeddel ezelőtti kezdetekhez képest szinte semmit sem változtak.
2019-11-19 |
Nyáron is folytatódnak a megkezdett programok az Országos Állatvédelmi Alapítványnál. Bár a nyári szünetben nehezebb megszólítani a fiatalokat, a KontaktPont irodában ugyanúgy lesznek klubfoglalkozások, mint az iskolai időszakban.
2019-07-12 |
Alt
nmhh
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt