Országos program indulhat rászoruló gyermekeknek
A hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű családok és gyerekek sokszor az alapvető szolgáltatásokból is kiszorulnak
2019-11-08 |
...
Bár még előttünk állnak az ünnepek, már most elmondható, hogy mozgalmasan telt 2019 az Együttműködéssel a Gyermekekért Alapítvány életében. Több ezer játékot juttattak el rászoruló gyermekeknek, hiszen célkitűzésük, hogy „Minden gyermek játszhasson”. Karacs Rita, a szervezet kuratóriumi elnöke az Európa Rádió Kitekintő című műsorában azt is elárulta, 2020-ban egy nagyszabású országos programmal is készülnek majd.

Hozzátette, a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű családok és gyerekek sokszor az alapvető szolgáltatásokból is kiszorulnak. A szervezet ezért a rendezvényein keresztül biztosítani szeretné számukra is a játék és a kikapcsolódás mellett azt is, hogy rendszeres találkozhassanak felkészült szakemberekkel, így például gyógytornászokkal, fejlesztő pedagógusokkal is.

Az alapítvány egyik legismertebb programsorozata a Tökmag buli, amely a jótékonykodás fontosságát és a szórakozás élményét ötvözi. A kicsik ugyanis a rendezvényeken sokszor saját játékaikat ajánlják fel rászoruló társaiknak, így már kisgyermekkorban felismerik, hogy örömet szerezni és adományozni jó dolog.

 

 

Kiemelés:Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt