Megkezdődött a tanév a két új kisvárdai református oktatási-nevelési intézményben, az új óvodában és bölcsődében is. Mindkettő ünnepélyes átadása megtörtént. Utóbbi a Regionális Fejlesztési Operatív Program révén 330 millió forintból épült meg és 24 kisded fogadására alkalmas.
2022-09-20 |
Az első héten a 8-14 év közötti gyermekek, míg őket követően a kamaszok vettek részt a programon. Az egy hét alatt a Bükk-hegység Nagy- és Kis-fennsíkját bejárva, értékekkel és szomorú jelenségekkel – a bükki erdőtűz nyomaival - is találkoztak egyaránt. A gyermekeket a szervezők önállóságra és együttműködésre, illetve a természet szeretetére nevelték. A részletekről F. Nagy Zsuzsa a Zöld Kapcsolat Egyesület elnöke számol be.
2022-07-31 |
A kezdeményezés a Mátészalkai Sütőipari Kft-től indult, ők a pékszakmát szerették volna népszerűsíteni a gyerekek körében, de időközben kitört a háború. Ezért úgy döntöttek, ne csak a sütésben résztvevő diákok kóstolhassák meg az általuk készített péksüteményeket, hanem felajánlják azt jótékony célra. A részletekről Szabó Mónika, a mátészalkai családi vállalkozás egyik tulajdonosa mesélt.
2022-03-31 |
A „Szeld keresztül a várost!” elnevezésű foglalkozások során a robotika világát ötvözik a természettudományos ismeretekkel, a „Vidd el a Showt!” című klubban a fiatalok megtanulhatják hogyan kell levezetni egy-egy látványos kísérletet. Jelentkezni az intézmény honlapján található űrlap kitöltésével lehet.
2022-01-30 |
Januárra megújul a Móricz Zsigmond Könyvtár Gyermekkönyvtára Nyíregyházán. Új bútorokat, például babzsákfoteleket szereznek be. Kölcsönzésre addig is van lehetőség. A Gyermekkönyvtárba egyébként már a csecsemőket is várják, az állományban pedig 16 éves korig találnak olvasnivalót maguknak a gyerekek, fiatalok. A részletekről Tóthné Szomolya Ágnes gyermekkönyvtárost hallják.
2021-11-12 |
A járványügyi szabályokat figyelembe véve napközis és ottalvós kirándulásokon is részt vehetnek a gyermekek, akik számára teljesen díjmentesek a több napos táborok. A szervezet 4,8 millió forintot szeretne összegyűjteni, amely 100 rászoruló gyermek táboroztatását tenné lehetővé. Az adománygyűjtéshez a 1358-as adományvonal hívásával vagy az adomany.jobbadni.hu oldalon online bankkártyás fizetéssel lehet csatlakozni.
2021-07-17 |
Bár még előttünk állnak az ünnepek, már most elmondható, hogy mozgalmasan telt 2019 az Együttműködéssel a Gyermekekért Alapítvány életében. Több ezer játékot juttattak el rászoruló gyermekeknek, hiszen célkitűzésük, hogy „Minden gyermek játszhasson”. Karacs Rita, a szervezet kuratóriumi elnöke az Európa Rádió Kitekintő című műsorában azt is elárulta, 2020-ban egy nagyszabású országos programmal is készülnek majd.
2019-11-08 |
A statisztikák azt mutatják, hogy a gyermekeket érintő balesetek száma jelentősen megnövekszik a nyári hónapokban, az iskolai szünet ideje alatt. Ennek oka nemcsak nem csak az, hogy sokkal több időt tölthetnek a szabadban, előkerülnek a kerékpárok, görkorcsolyák és a rollerek, de az is, hogy nagyon sok szülő nem tudja megoldani a gyermeke folyamatos felügyeletét. A nyári szünidőben nagy veszélyt jelentenek a vízi balesetek, emellett gyakoriak az égési sérülések és a törések is. Dr. Török Lajos miskolci házi gyermekorvossal Tóth Éva beszélgetett.
0:00
0:00
2019-06-20 |
Judit tollából születtek a Maszat mesék, a Hisztimesék, a Panka és Csiribiri sorozat. Rumini című gyermekregénye 2007-ben az év gyermekkönyve lett, és azóta már nyolc kötetes sorozattá bővült. Előadásában arról beszélt a gyerekeknek, hogyan nyílik ki a világ és az élet egy könyvből.
2019-05-22 |
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt