A látható jövedelem nélkül gazdagodó emberek, családok valós pénzügyi háttere ellenőrzésének hatékonyabbá tételére készít munkaanyagot a sátoraljaújhelyi önkormányzat. Erről rendkívüli ülés keretében döntött egyhangúlag a napokban a zempléni város képviselő-testülete Szamosvölgyi Péter polgármester kezdeményezése alapján. A városvezető úgy nyilatkozott: nem tipikusan sátoraljaújhelyi problémáról van szó, hiszen szinte minden nagyobb településen élnek olyan emberek, akik bár segélyre jogosultak, mégis nagy értékű házakban élnek, tízmilliós autóval járnak, valamint olyan életvitelt folytatnak, amely csak komoly bevételből képzelhető el.
0:00
0:00
2020-07-28 |
Csaknem 3000 mikulás csomagot állított össze tavaly a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete a Csoki gyűjtő akciója keretében. Mintegy 80 gyermek álmát tudták megvalósítani és a határtalan programjukban is rengeteg élelmiszert juttattak el az államigondozott gyermekekhez. Ebben az évben több újítást is tervez az egyesület.
2020-01-23 |
Bár még előttünk állnak az ünnepek, már most elmondható, hogy mozgalmasan telt 2019 az Együttműködéssel a Gyermekekért Alapítvány életében. Több ezer játékot juttattak el rászoruló gyermekeknek, hiszen célkitűzésük, hogy „Minden gyermek játszhasson”. Karacs Rita, a szervezet kuratóriumi elnöke az Európa Rádió Kitekintő című műsorában azt is elárulta, 2020-ban egy nagyszabású országos programmal is készülnek majd.
2019-11-08 |
A sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Gimnáziumban negyed százada működik a Pro Alma Matre Alapítvány, amely az oktató nevelő munkát és az iskola kulturális tevékenységét segíti. A negyed század alatt nagyot változott a világ, de az alapítvány ma is igyekszik ellátni a feladatát, támogatni, segíteni a tehetséges vagy éppen rászoruló diákokat. Az alapítvány kuratóriumának elnökével Jászter Beáta beszélget.
2019-05-23 |
Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt