Őszi és téli autózási tippek
Ne felejtsünk el az autó felszereléséről gondoskodni!
2019-10-28 |
...
Az őszi hűvösebb és csapadékosabb idő miatt az útviszonyok is megváltoznak, és fokozottabban kell figyelni vezetés közben. A változó időjárási körülmények és a nagymértékű hőmérsékletingadozás okán autónk bizonyos alkatrészei fokozott igénybevételnek és megterhelésnek vannak kitéve. Éppen ezért fontos, hogy a gépjármű karbantartását a terhelő időjárási körülmények megjelenése előtt végezzük el. Majoros Gabriella gépjármű szakoktatóval beszélgettünk az Európa Rádió Kitekintő című műsorában.

A szélsőséges hőmérsékletingadozás, a jegesedés és igénybevétel olyan veszélyeket hordoz magában, melyek kivédése előrelátó és alapos felkészültséget igényel – írta azutazo.hu. A hideg évszakok beköszöntével mindenképpen váltsunk téli gumiabroncsra, valamint ellenőrizzünk olyan fontos, a biztonságos közlekedésben segítséget nyújtó alkatrészt, mint autónk ablaktörlőgumija.

A rövidülő nappalok a fényszórók fokozott igénybevételét jelentik az autósok számára. Rendkívül fontos ezért az autó fényszóróinak, féklámpáinak és egyéb fényforrásainak felügyelete valamint helyes beállítása, illetve a gyengén teljesítő, kiégett izzók azonnali cseréje. A hideg hatással van minden folyadékra, mely az autónkban található. A hűtőfolyadék szintjének ellenőrzése rendkívül fontos, hiszen a fagyott folyadék képes akár a motorblokk megrepesztésére is!

A téli hónapok gyönyörű helyek látogatásának és a nagyszerű téli sportok ideje lehet. Ne felejtsünk el azonban az autó felszereléséről gondoskodni, ha különlegesen havas területre készülünk, vagy szélsőséges időjárásra számítunk: tartsunk az autóban megfelelő méretű hóláncot!

 

Kiemelés:Alt
Alt
Alt
Alt
nmhh
Alt
Alt