Januárban –februárban mindent vittek a vásárlók, míg március kezdetére eltüntek a használt autót beszerezni szándékozó magyar vevők Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is. A Weltautó miskolci szaktanácsadója Szabados Levente arról tájékoztatott, hogy az élet drágulása, a minden szinten jelentkező magasabb árak, a rezsiszámlák rendezése, mind hozzájárulhatott a mostani stagnáláshoz.
2023-03-27 |
A téli autógumi cserén túl sokkal több mindent kell megtenni egy sofőrnek a biztonságos közlekedéshez. Fontos ilyenkor is ellenőriztetni az akkumulátort, a gumiabroncsokat, a világítóberendezéseket és a fékeket.
2022-11-09 |
Május 11-én tartják mindenütt ezt a napot, így Miskolcon is. A városban a Kerékpáros Miskolc Egyeület és az önkormányzat közös kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet a közlekedési kultúrára. A mostani riporttal csatlakozott rádiónk is a kerékpáros egyesülettel karöltve ehhez az eseményhez.
2022-05-12 |
Az adó első részletét 2022. március 15-éig, a másodikat szeptember 15-éig kell befizetni. A határozatokat és értesítéseket a NAV elektronikusan küldi azoknak akiknek van ügyfélkapujuk, a többiek postán kapják meg a papírokat.
2022-03-13 |
Az egyeztetésen a lakók között sem volt egyetértés, a legmarkánsabb ellentét a lakóutcákon és a gyűjtőutakon élők között mutatkozott meg. A megnövekedett forgalom csillapítása mellett az autósokra vonatkozó sebességkorlátozás szigorúbb betartatásában és kikényszerítésében látnák a megoldást.
2022-02-24 |
Tavaly 46%-al kevesebb közlekedési baleset történt borsod megyében, mint az elmúlt évben. Legutóbb 1963-ban volt ilyen alacsony ez a szám. A gond csak az, hogy az ittasan okozott balesetek száma nem akar csökkenni, inkább valamelyest emelkedett is.
2021-03-23 |
Veterán autókat gyűjt a nyíregyházi Moravecz Péter, aki komolyabban tizenöt évvel ezelőtt kezdett el foglalkozni a régi autókkal restaurálásával. Több értékes és különleges kocsi is megtalálható a gyűjteményében. A telephelyen rábukkanhatunk az Egyesült Királyság miniszteri autójára, amelyet az 1990-es években használtak a hivatalos személyek, de megtalálható itt az amerikai hadsereg Hammerje is. Moravecz Péter mégis a 112 éves fakerekű kocsira a legbüszkébb, melyből Európában csupán két darab található. Az egyik a Müncheni Közlekedési Minisztériumban, a másiknak pedig ő a büszke tulajdonosa.
2021-01-22 |
A környezetvédelem, a levegőszennyezés elleni küzdelem mindennapos a világon. Így van ez az autóiparban is. A csapból is az alternítív hajtások dicsőítése folyik. Világszerte elfogadott, hogy nem tartható fenn a fejlestt országok luxusfogyasztása, a föld és a természet egyre intenzívebb kizsákményolásával, különösen ,ha a romhamosan növekvő létszámú emberiség egyre nagyobb hányada szeretne részesülni belőle.
0:00
0:00
2020-10-11 |
Bordás Béla, városgondnok rádiónknak elmondta: a rendszám nélkülieket már elszállították a város közterületeiről, de továbbra is a 100 darabot közelíti azon autók száma, amelyeken ugyan van rendszám, de több hónapja vagy éve nem használják, lejárt a műszakijuk.
2020-09-17 |
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt
Alt
Alt