Régi-új sajt: trappista
Egy új szabályozás miatt előbb-utóbb eltűnhetnek a polcokról a gyenge minőségű sajtok
2020-03-05 |
...
Hamarosan minőségibb sajtot kapunk, ha trappista sajtot emelünk le a boltban a polcról. Ma ugyanis meglehetősen megengedően fogalmaz a Magyar Élelmiszerkönyv, de ez változni fog. Ma tulajdonképpen egy félkemény sajt kategóriájának felel meg a trappista leírása, de Hegedűs Imre szerint ez nagyon messze áll a trappista szerzetesek receptúrájától.

A Sajtkészítők Egyesületének alelnöke azt mondja: a radírállagú, színtelen sajtok nem lehetnek trappisták, mert egy igazi trappista sajt sárga, vannak rajta erjedési lyukak, és kellően érett is. A szakember azt reméli, hogy az új szabályozás miatt előbb-utóbb eltűnnek a polcokról a gyenge minőségű sajtok. Hegedűs Imrét, a Sajtkészítők Egyesületének alelnökét kérdeztük.

Kiemelés: Főoldali kiemelés



Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Alt
Sola
Alt